UEFA Čempionu līgas jaunā sezona klāt: vai ”City” aizstāvēs titulu?

UEFA Čempionu līgas jaunā sezona klāt: vai ”City” aizstāvēs titulu?

No šī gada 19. septembra Eiropas futbola klubu sezonā gaidāms nozīmīgākā turnīra sākums – UEFA Čempionu līga. Tajā piedalās 32 komandas, kuras vispirms aizvada grupu turnīru, bet uzvarētājs tiek noskaidrots nākamā gada jūnijā. Vai vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par UEFA Čempionu līgas grupu turnīru

UEFA Čempionu līgas turnīrs ir prestižākais vecajā kontinentā. Jau ilgāku laiku nav mainīts tā izspēles formāts – ik sezonu Čempionu līgas sacensībās piedalās 32 kontinenta komandas, kuras vietu šajās sacensībās nopelnījušas caur izcīnīto vietu savā čempionātā, uzvarēšanu iepriekšējā Čempionu līgas vai UEFA Eiropas līgas turnīrā, kā arī caur kvalifikācijas kārtām, kuras norit vasarā. Tā allaž tiek noteiktas pēdējās komandas, kuras kvalificēsies turnīram. Arī Latvijas futbola klubi startēja Čempionu līgas kvalifikācijā, kā Virslīgas čempionei to darot ”Valmierai”. Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā valmierieši piekāpās divu spēļu summā ar 2:4 Ļubļanas ”Olimpija”, tādējādi tālāk cīnoties par vietu UEFA Eiropas Konferences līgā. Pagaidām no Latvijas reizi ”Ventspils” spēlējusi UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, bet iepriekšējā sezonā RFS piedalījās Konferences līgā.

Kopumā, lai citas komandas, kuras nekvalificējas turnīram caur Anglijas, Vācijas, Itālijas, Spānijas un Francijas labākajām vienībām čempionātā, varētu tikt Čempionu līgas grupu turnīrā, tām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas. Vispirms ir trīs kārtas, bet noslēdzošo sauc par tā saucamo ”play off” kārtu, kur zaudētāja tālāk tiek spēlēt UEFA Eiropas līgas turnīrā. Noskaidrojās, ka 2023./2024. gada sezonā UEFA Čempionu līgā spēlēs sekojošas komandas – Beļģijas ”Antwerp”, Londonas ”Arsenal”, ”Atletico Madrid”, ”Barcelona”, Minhenes ”Bayern”, ”Benfica”, ”Braga”, Glāzgovas ”Celtic”, ”Copenhagen”, Belgradas ”Crvena zvezda”, Dortmundes ”Borussia”, ”Feyenoord”, Stambulas ”Galatasaray”, Milānas ”Inter”, ”Lazio”, ”Leipzig”, ”Lens”, Mančestras ”City”, Mančestras ”United”, ”Milan”, ”Napoli”, ”Newcastle”, ”Paris Saint-Germain”, ”Porto”, PSV, ”Real Madrid”, ”Real Sociedad”, ”Salzburg”, ”Sevilla”, Doņeckas ”Shakhtar”, Berlīnes ”Union” un Šveices ”Young Boys”.

Turnīrā pēc ilgāka laika atgriezusies Premjerlīgas komanda Londonas ”Arsenal”, kas aizvadīja spilgtu pagājušo sezonu un izcīnīja otro vietu Anglijas čempionātā. Pret Dānijas klubu ”Copenhagen” vēl pirms pāris gadiem UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas ietvaros spēlēja ”Riga”, tai sagādājot lielas grūtības pārvarēt rīdzinieku barjeru. Tagad Dānijas spēcīgākais klubs pratis aizspēlēties līdz Eiropas klubu turnīra augstākajam līmenim.

UEFA Čempionu līgas grupas

Jau notikusi UEFA Čempionu līgas grupu izloze. Tajā noskaidrojās, ka A grupā spēlēs Minhenes ”Bayern”, Mančestras ”United”, ”Copenhagen” un Stambulas ”Galatasaray”. B grupā ielozētas ”Sevilla”, Londonas ”Arsenal”, PSV un ”Lens”, kamēr C grupu veidos tādas komandas kā ”Real Madrid”, ”Napoli”, ”Braga” un ”Union Berlin”. D grupā ielozētas Milānas ”Inter”, ”Benfica”, ”Salzburg” un ”Real Sociedad”, bet E grupā ”Atletico Madrid”, ”Feyenoord”, ”Lazio” un Glāzgovas ”Celtic”. Visbeidzot par nāves grupu var saukt F – tajā atradīsies Parīzes ”Saint-Germain”, Dortmundes ”Borussia”, ”Milan” un ”Newcastle”. G grupā konkurenci čempionei Mančestras ”City” sagādās ”Leipzig”, ”Crvena zvezda” un ”Young Boys”, bet noslēdzošajā H grupā ielozētas ”Barcelona”, ”Porto”, ”Shakhtar” un ”Antwerp”.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra izspēles grafiks

Čempionu līgas grupu turnīrā katrai komandai jāaizvad sešas spēles. 19. un 20. septembrī gaidāmas pirmās grupu turnīra spēles, bet otrā kārta norisināsies 3. un 4. oktobrī. Pirmais aplis ar trešajām spēlēm norisināsies 2023. gada 24. un 25. oktobrī, bet otrais aplis sāksies 7. un 8. novembrī. Piektā jeb priekšpēdējā kārta gaidāma 28. un 29. novembrī, bet potenciāli pēdējās komandas, kuras iekļūs izslēgšanas spēlēs, noskaidrosies pēdējā, sestajā kārtā, kas paredzēta 12. un 13. decembrī.

Jāmin, ka izspēles formāts paredz, ka katras grupas divas labākās pēc izcīnītajiem punktiem (par uzvaru trīs, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle) tiek 16 labāko vidū jeb astotdaļfinālā. Trešās vietas ieguvēja sezonu turpina UEFA Eiropas līgā, bet ceturtajai vietai Eirokausu sezona ir beigusies. Gadījumā, ja ir vienāds punktu skaits, ņem vērā savstarpējo spēļu bilanci, gūto un zaudēto vārtu bilanci.

Favorīti

Pirms turnīra sākuma par galveno favorīti Čempionu līgā uzskata esošo čempioni Mančestras ”City”. Tās otrais triumfs pēc kārtas tiek novērtēts ar koeficientu 3.25. Par otro lielāko favorīti bukmeikeri pagaidām uzskata Minhenes ”Bayern”, kas vasaras beigās sastāvu pastiprināja ar Hariju Keinu – koeficients uz šo komandu noteikts 6.5 apmērā. Titulētā ”Real Madrid” ir trešā favorīte (8.00), kam seko Londonas ”Arsenal” (12.00) un ”Barcelona” (15.00). Pagaidām citu komandu izredzes izcīnīt UEFA Čempionu līgas kausu netiek uzskatītas ar pārāk reālistisku scenāriju.

Likmes uz UEFA Čempionu līgas grupu turnīru vietnē LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Futbola derību padomi un derības LV BET

LV BET Sporta totalizators piedāvā plašu likmju piedāvājumu uz futbola mačiem. Iespējams veikt derības ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī iesistajiem vārtiem, virs/zem koeficientiem, handikapiem, notikumiem katrā puslaikā atsevišķi, precīzu rezultātu, vārtu guvējiem, kā arī statistikas datiem kā stūra sitieniem, brīdinājumiem, VAR, izdarītajiem sitieniem un daudz ko citu. Pirms veic likmes iepazīsties, kā pēdējās spēlēs veicies konkrētajām komandām un to izmaiņas sastāvos – otrais faktors būs īpaši svarīgs pirms Superkausa spēles, jo komandas starpsezonā veiks rokādes to spēlētāju rindās.

Pirms likmju izdarīšanas iepazīsties, kā katra komanda ir sākusi vietējās nozīmes čempionātus, kādas ir to sastāvu izmaiņas un vai kādiem nozīmīgiem spēlētājiem nav traumu. Piemēram, Mančestras ”City” jau pirmajā sezonas spēlē uz vismaz mēnesi pazaudēja Kevinu de Breini. Ņem vērā dažādus faktorus, bet, ja vēlies ieskatīties, kura komanda ir turnīra favorīte, ieskaties mūsu piedāvātajās outright iespējās. LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvā labākās un plašākās likmes uz futbolu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *