Snūkers Shanghai Masters

Snūkers Shanghai Masters

No šī gada 11. līdz 17. septembrim norisinās viens no vērienīgākajiem gada turnīriem snūkerā – Shanghai Masters. Tajā startē vairāki zināmi snūkeristi ar Ronnie O’Sullivan priekšgalā, kurš ir pēdējo trīs šī turnīra čempions. Vai vēlies uzzināt vairāk par snūkeru? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Shanghai Masters snūkera turnīru

Pirmo reizi Shanghai Masters turnīrs snūkerā norisinājās 2007. gadā. To organizēja ikgadēji līdz pat 2019. gadam, kad pasauli pāršalca Covid-19 pandēmija. Vēlāk trīs gadus no 2020. līdz 2022. gadam Šanhajā notiekošo snūkera turnīru neorganizēja, to reanimējot 2023. gadā. Sākotnēji tas bija reitinga turnīrs, bet, sākot ar 2018. gadu, kļuva par ne reitinga turnīru, kas nozīmē, ka sacensībās piedalās tikai tie snūkeristi, kuri uz to ir ielūgti. Tas arī nozīmē, ka pārsvarā šajā turnīrā piedalīsies pasaules vieni no zināmākajiem un titulētākajiem snūkeristiem.

Kopumā Shanghai Masters piedalās 16 snūkeristi. Tas nozīmē, lai uzvarētu turnīrā, jābūt pārākam piecās spēlēs. Līdz pat pusfinālam spēlētāji spēlē best of 11 freimus jeb jāuzvar sešos freimos. Pusfinālā formāts jau ir ilgāks – best of 19 freimi jeb jāuzvar desmit freimos. Savukārt finālā jābūt pārākam 11 freimos jeb best of 21 freimi.

Kad turnīrs bija reitinga, tad tā vēsturē par uzvarētājiem kļuva tādi sportisti kā Dominiks Dāle, Rikijs Voldens, Ronnie O’Sullivan, Alī Kārters, Marks Selbijs, Džons Higinss, Dings Junhuis, Stjuarts Binghems un Kairens Vilsons. Kopš turnīrs pārdevēts par ne reitinga, tajā par čempionu kļuvis tikai un vienīgi Ronnie O’Sullivan. 2018. gada turnīra finālā viņš finālā 11-9 pārspēja Beriju Hokinsu, bet 2019. gada finālā ar 11-9 Šonu Mērfiju.

2023.gada turnīrā spēlētāji kopumā sadalīs 825 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu balvu fondu. Turnīra uzvarētājs mājās brauks ar 210 tūkstošiem sterliņu mārciņu, finālists 105 tūkstošiem, pusfinālisti 70 tūkstošiem, ceturtdaļfinālisti 35 tūkstošiem, otrajā kārtā iekļuvušie 17.5 tūkstošiem, bet dalība turnīrā un izstāšanās pēc pirmās spēles ļaus nopelnīt desmit tūkstošus sterliņu mārciņu. Tikpat pienāksies augstākā breika īpašniekam turnīrā.

Šanhajas Masters dalībnieki

2023.gada turnīrā piedalās tādi snūkeristi kā Alī Kārters, Dongs Zihao, Džons Higinss, Dengs Haohui, Hoseins Vafaei, Gongs Čenži, Džeks Lisovski, Žo Juelongs, Gerijs Vilsons, Fans Žengi, Dings Junhui, Si Jiahui, Roberts Milkinss, Bai Julu, Marks Viljamss un Pangs Juksu. Šie visi sportisti sacensības sāka no pirmās kārtas, bet otrajā kārtā tos jau gaidīja tādi zināmi snūkeristi kā Ronnie O’Sullivan, Kairens Vilsons, Marks Selbijs, Džuds Tramps, Marks Alens, Nīls Robertsons, Šons Mērfijs un Luka Bresels. Pārsvarā turnīrā piedalījās Ķīnas un Anglijas snūkeristi, bet bija arī pārstāvji no Skotijas, Indijas, Velsas, Austrālijas un Beļģijas.

Shanghai Masters grafiks

Shanghai Masters snūkera turnīrā spēlētājiem jāaizvada spēles katru dienu, jo turnīrs ir īss. Līdz 14. septembrim bija noskaidroti pusfinālisti, vienam no tiem esot Ronnie O’Sullivan, kurš vispirms otrajā kārtā tika galā ar Alī Kārteru, bet ceturtdaļfinālā ar Džonu Higinsu. Pavisam noteikti tieši O’Sullivan jāuzskata par galveno favorītu. Viņš Shanghai Masters nav zaudējis jau ļoti sen – trīs tituli pēc kārtas un ir ceļā pēc ceturtā pēc kārtas un piektā kopumā. To izcīnīt viņam var patraucēt Marks Selbijs, vai kāds cits no četrotnes Nīls Robertsons, Luka Bresels, Roberts Milkinss un mājinieks Fans Žengji. Labākais snūkerists Shanghai Masters ietvaros tiks uzzināts 17. septembrī, un tieši tas iegūs 210 tūkstošu sterliņu mārciņu lielo naudas balvu.

Likmes uz Shanghai Masters vietnē LV BET

Ja vēlies likt likmi uz snūkera notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”Snūkers”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās spēles. Ja spēle tevi būs ieinteresējusi, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz snūkera notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Snūkera derību padomi un derības LV BET

Spēlētājs, kurš bumbiņu sitis vislabāk un ir bijis labākais no punktu iegūšanas viedokļa, uzvar spēlē. To uzrauga tiesnesis, jo spēlētājam ir izpildes laiks pirms sitiena izdarīšanas. Ja spēlētājs ilgi nesit bumbu, tad gājiens var tikt piešķirts pretiniekam. Čempionātā var būt dažādi iespējami pavērsieni, kad arī vājāks spēlētājs var uzvarēt.

Ja vēlies izdarīt likmi uz Shanghai Masters sacensībām, tad iepazīsties ar favorītiem, un to pēdējā laika sniegumu. Tas var palīdzēt izdarīt pareizo likmi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *