Nacionālās futbola līgas (NFL) jaunā sezona: cīņa par populārās līgas titulu

Nacionālās futbola līgas (NFL) jaunā sezona: cīņa par populārās līgas titulu

Jau no 8. septembra startējusi jaunā Nacionālās futbola līgas (NFL) sezona. To var saukt par pasaulē vienu no populārākajām un zināmākajām sporta līgām, jo ASV, kas ir starp lielākajiem tirgiem pasaulē, tas ir nacionālais sporta veids. Komandas cīnās par Superbowl jeb NFL titulu un jauno sezonu kā čempione sākusi Kanzassitijas ”Chiefs”, kas būs viena no favorītēm arī gaidāmajā sezonā. Vai vēlies vairāk uzzināt par NFL? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Nacionālo futbola līgu jeb NFL

Amerikāņu futbols kā sporta veids ir līdzvērtīgs rebgijam, taču var teikt, ka tas nav tik mežonīgi fizisks. Tāpat ir atsevišķi likumi noteikumos, kuri jāievēro un kuri ir atšķirīgāki par regbiju. Līdz ar to spēle ir nedaudz izklaidējošāka un tanī pat laikā arī garāka, jo divu puslaiku vietā kā tas ir regbijā tiek spēlētas četras ceturtdaļas pa 15 minūtēm amerikāņu futbolā.

Nacionālā futbola līga jeb kā to saīsinājumā dēvē par NFL ir viena no pasaulē zināmākajām sporta līgām. Tas tamdēļ, ka ASV ir starp lielākajiem sporta tirgiem pasaulē, bet pašā valstī tieši NFL ir priekšā visām citām sporta līgām. Kopš 1967. gada fināls tiek saukts par ”SuperBowl” un līdz šim visvairāk reižu šajā finālā uzvarējusi Jaunanglijas ”Patriots” un Pitsburgas ”Steelers” – abas sešas reizes. Pieci ”SuperBowl” tituli ir Dalasas ”Cowboys” un Sanfrancisko ”49ers”, bet četri Grīnbejas ”Packers” un Ņujorkas ”Giants”. Esošā čempione ir Kanzassitijas ”Chiefs” ar kvoterbeku jeb saspēles vadītāju Patriku Mahomsu priekšgalā.

2023.gada finālā ”Chiefs” saistošā finālā ar 38-35 pārspēja Filadelfijas ”Eagles”. Savukārt jau minētais Patriks Mahomss, kurš izslēgšanas spēļu laikā iedzīvojās savainojumā, vēlāk tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju. Pēdējos gados ”Chiefs” ir viena no vadošajām NFL komandām – kopš 2019. gada tā trīs reizes spēlējusi finālā, divās no reizēm uzvarot.

Nacionālās futbola līgas (NFL) regulārās sezonas dalībnieces

NFL līgā visas komandas ir sadalītas divās konferencēs – Amerikas Futbola konferencē un Nacionālajā futbola konferencē. Kādu laiku abas bija atsevišķas futbola līgas un apvienojās vēlāk, pēcāk tad arī sākoties ”SuperBowl” izcīņai. Amerikas futbola konferences ietvaros atrodas tādas komandas kā Maiami ”Dolphins”, Bufalo ”Bills”, Ņujorkas ”Jets”, Jaunanglijas ”Patriots”, Lasvegasas ”Raiders”, Kanzassitijas ”Chiefs”, Losandželosas ”Chargers”, Denveras ”Broncos”, Klīvlendas ”Browns”, Baltimoras ”Ravens”, Pitsburgas ”Steelers”, Sinsinati ”Bengals”, Džeksonvilas ”Jaguars”, Tenesī ”Titans”, Hjūstonas ”Texans” un Indianapolisas ”Colts”.

Nacionālā futbola konferencē piedalās tādas komandas kā Dalasas ”Cowboys”, Vašingtonas ”Commanders”, Filadelfijas ”Eagles”, Ņujorkas ”Giants”, Losandželosas ”Rams”, Sanfrancisko ”49ers”, Arizonas ”Cardinals”, Sietlas ”Seahawks”, Grīnbejas ”Packers”, Detroitas ”Lions”, Minesotas ”Wikings”, Čikāgas ”Bears”, Atlantas ”Falcons”, Tampabejas ”Buccaneers”, Ņūorleānas ”Saints” un Karolīnas ”Panthers”.

Pagaidām pēc bukmeikeru domām par AFC konferences favorīti uzskata tieši Kanzassitijas ”Chiefs”, kuras koeficients noteikts 5.00. Sīvāko konkurenci tai varētu izrādīt tādas komandas kā Bufalo ”Bills” (6.00) un Sinsinati ”Bengals” (8.00). Savukārt par NFC konferences favorīti šobrīd uzskata Filadelfijas ”Eagles” (4.00), kamēr Sanfrancisko ”49ers” ir nākamā lielākā favorīte ar 4.35. Dalasas ”Cowboys” ir trešā favorīte uz NFC čempiones godu (6.50). Savukārt uzvarošās konferences sakarā pagaidām lielu favorītu nav – AFC ir neliela favorīte (1.8).

Nacionālās futbola līgas regulārās sezonas grafiks

Jaunā Nacionālās futbola līgas (NFL) sezona sākās ar pirmajām spēlēm 8. septembrī. Kopumā katra komanda aizvada 18 spēļu kārtas. Noslēdzošā, 18. spēļu kārta, gaidāma 2024. gada 7. janvārī. Uzreiz pēc tam noskaidrosies automātiskās playoff dalībnieces un tās, kuras par tikšanu otrajā kārtā cīnīsies ”wild card” raundā. No nākamā gada 13. līdz 16. janvārim notiks pirmā playoff kārta jeb wild-card, bet pēc tā divīziju raunds turpināsies 20. un 21. janvārī. Konferences čempioni tiks noteikti 28. janvārī, bet profesionālā sporta vienas no populārākās līgas čempioni tiks noteikti 2024. gada 12. februārī. Nacionālās futbola līgas (NFL) mājas spēles notiek katras komandas laukumā, bet Superbowl praktiski allaž ir neitrālā stadionā – šajā sezonā fināls norisināsies ”Alegiant Stadium” Nevadā.

Likmes uz Nacionālās futbola līgas regulārās sezonas spēlēm LV BET

Ja interesē izdarīt likmes uz NFL amerikāņu futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”amerikāņu futbols”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NFL spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz amerikāņu futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Futbola un NFL derību padomi un derības LV BET

Amerikāņu futbolā pastāv dažāda veida derību iespējas, sākot jau ar uzvarētāja prognozēšanu. Katrā no ceturtdaļām, atsevišķi pa puslaikiem un spēlē vari prognozēt, kura komanda uzvarēs, cik punktus tā gūs, kāda būs punktu starpība un vai gūto punktu skaits būs pāra vai nepāra skaitlis.

Ja vēlies interesantākas likmes, tad nosaki, kura no ceturtdaļām būs visrezultatīvākā. Tāpat pastāv opcija noteikt, kura no komandām veiks pirmo un pēdējo piezemējumu, kā arī paredzēt, kurš no puslaikiem būs ar visvairāk sakrātiem punktiem. Ja tev patīk piezemējumu derības, tad liec likmi uz kopējo piezemējumu skaitu spēlē.

LV BET sporta totalizators piedāvā labākās likmes uz NFL spēlēm, pie reizes, varēsi izbaudīt arī pašu spēli tās laikā. Ienāc pie mums, izvērtē pieejamās likmes un veic atbildīgas derības!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *