UEFA Čempionu līga 2023./ 2024. gada sezona: cīņa par prestižo futbola trofeju

UEFA Čempionu līga 2023./ 2024. gada sezona: cīņa par prestižo futbola trofeju

Jau no šī gada septembra gaidāma UEFA Čempionu līgas 2023./2024. gada sezonas sākums. Kā čempioni turnīru sagaidīs Anglijas Premjerlīgas klubs Mančestras ”City”, kas pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja pirmo reizi. Vai vēlies vairāk uzzināt par Eiropas nozīmīgāko klubu turnīru? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

2022./2023. gada sezonas kopsavilkums

Pagaidām UEFA Čempionu līgas izspēles formātā nekas nav mainījies. Tas nozīmē, ka ik sezonu turnīrā piedalās 32 Eiropas komandas, kuras vispirms sadalītas astoņās grupās par četrām komandām. Pēc apļa turnīra aizvadīšanas divas labākās pēc izcīnītajiem punktiem iekļūst astotdaļfinālā, kamēr trešās vietas ieguvēja turpina Eirokausu sezonu UEFA Eiropas līgā. Katra sezona sākas septembrī un ilgst līdz pat nākamā gada jūnijam.

Izslēgšanas fāzē līdz pat finālam komandas aizvada divas spēles. Nākamajā kārtā iekļūst uzvarētāja divu spēļu summā. Ja pēc otrās spēles pamatlaika rezultāts summā ir neizšķirts, komandas spēlē divu 15 minūšu papildlaikus, bet, ja arī tad uzvarētājs nav noteikts, seko 11 metru sitieni. Finālā viss izšķiras vienā spēlē, turklāt tas allaž notiek neitrālā stadionā – vietā, kas jau ir zināma pirms sezonas sākuma.

2022./2023. gada sezona UEFA Čempionu līgas vēsturē ieies ar faktu, ka pirmo reizi par čempioni kļuva Mančestras ”City”. Klubs, piedaloties otrajā finālā, ar 1:0 apspēlēja Milānas ”Inter”. Kopumā Pepa Gvardiolas trenētā komanda sezonas gaitā izcīnīja trīs titulus – vēl bez Čempionu līgas, arī FA kausu un Anglijas Premjerlīgas trofeju. Ceļā uz finālu klubs vispirms pieveica ”RB Leipzig”, pēc tam Minhenes ”Bayern”, bet pusfinālā karalisko Madrides ”Real”.

Turnīra vēsturē visvairāk reižu, 14, uzvarējusi Madrides ”Real”. Itālijas klubam ”Milan” ir septiņas trofejas, bet Minhenes ”Bayern” un ”Liverpool” ir sešas. Piecas Čempionu līgas uzvarētāja balvas ir citam Spānijas klubam ”Barcelona”.

2023./2024. gada sezonas nozīmīgākie datumi

UEFA Čempionu līgā ik sezonu piedalās 32 komandas. Automātiski vietu tajā izcīna iepriekšējās sezonas turnīra uzvarētāja, kā arī Eiropas līgas titula īpašniece. Tāpat no lielākajām Eiropas līgām automātiski vietu nodrošina labāko vietu ieguvējas – no Anglijas, Spānijas un Itālijas tās ir četras, bet mazāk no Francijas un Vācijas, kā arī Nīderlandes. Citas vietas tiek sadalītas īpaši organizētā kvalifikācijā, kas notiek vasarā. Tā sākās jau jūnija beigās, bet noslēgsies īsi pirms grupu turnīra sākuma – ”play-off” kārta gaidāma 22./23., kā arī 29./30. augustā. Tā arī kļūs par dienu, kad būs zināmas visas turnīra dalībnieces.

Pirmā grupu turnīru kārta paredzēta 19. un 20. septembrī. Kopumā grupu turnīrā spēles vēl notiks 2023. gada 3. un 4. oktobrī, 24. un 25. oktobrī, 7., 8., 28. un 29. novembrī, kā arī 12. un 13. decembrī. Pēc ziemas pārtraukuma ar izslēgšanas spēlēm turnīrs atsāksies 2024. gada 13. februārī, kad plānotas pirmās astotdaļfināla spēles. Pirmā ”play-off” kārta tiks izspēlēta līdz 13. martam, bet ceturtdaļfinālu mači notiks 9., 10., 16. un 17. aprīlī. Pusfināli gaidāmi nākamā gada 30. aprīlī, 1., 7. un 8. maijā, bet lielais fināls norisināsies 1. jūnijā.

Nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas fināls norisināsies Londonā, Vemblija stadionā. Tas nozīmē, ka kāds no angļu klubiem, ja tas aizspēlēsies līdz finālam, varēs justies kā mājinieks. Turnīra fināls Londonā norisināsies jau astoto reizi, kas ir rekords, bet Čempionu līgas ērā izšķirošais mačs uz Lielbritānijas nozīmīgo pilsētu dosies trešo reizi pēc 2011. un 2013. gada.

Nākamās sezonas favorīti

Šobrīd bukmeikeri par neapšaubāmu favorīti uzskata esošo čempioni Mančestras ”City”. Tās otrais tituls novērtēts ar koeficientu 3.00. Otras labākās izredzes cīnīties par titulu pagaidām dotas Vācijas Bundeslīgas flagmanei Minhenes ”Bayern” (8.00), kamēr trešais labākais koeficients piešķirts karaliskajam Madrides ”Real” (10.00). Vēl bukmeikeri starp vadošajām komandām min Parīzes ”Saint-Germain” (11.00), ”Barcelona” (13.00) un divus angļu klubus – Londonas ”Arsenal” un Mančestras ”United” (15.00). Lai varētu veikt pēc iespējas informētākas likmes, pirms sezonas sākuma nepieciešams iepazīties ar katras komandas jaunajiem sastāviem – ik vasaru arī spēcīgāko vienību rindās notiek vērienīgas izmaiņas. Tā, piemēram, Karims Benzemā pārcēlies uz Saūda Arābiju, ir neskaidrības par Kiljana Mbapē karjeras turpinājumu Parīzē, bet uz Madridi pārcēlies Dortmundes ”Borussia” līderis Džūds Belingems.

UEFA Čempionu līgas padomi un likmes LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz UEFA Čempionu līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas šīs valsts futbola mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbola mačiem uz jebkuru no Eirokausa spēlēm ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz Čempionu līgu LV BET

LV BET piedāvā likmes uz jebkuru UEFA Čempionu līgas spēli. Turklāt mūsu piedāvājumā ir plašas likmju iespējas. No derēšanas uz spēles uzvarētāju līdz pat intervālu un precīzu rezultātu, kā arī vārtu guvēju noskaidrošanas. Tāpat populāras ir handikapa, virs/zem, dubultiespējas, katra puslaika iznākumu un katras komandas gūto vārtu skaitu katrā no puslaikiem atsevišķi un kopā derības. Kopā gūtie vārti spēlē arī populāra izvēle spēlētāju vidū. Pie mums iespējams atrast arī derības uz dažādiem citiem ar spēli saistītiem notikumiem, kā, piemēram, stūra sitieniem, brīdinājumiem, VAR atkārtojumiem, izpelnītajiem sodiem un arī veiktajiem sitieniem uz vārtiem. Ja vēlies izbaudīt labāko pieredzi sporta totalizatorā, tad to atradīsi tieši LV BET!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *