Seši pēdējo gadu finālisti – kā izskatās UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu pāri

UEFA Čempionu līgā aizvien tuvāk nāk sezonas kulminācija, šobrīd turnīra stadijai ieejot ceturtdaļfinālā. Palikušas astoņas labākās komandas šosezon. Kuri pāri uzskatāmi par aizraujošākajiem, kuri par vieglāk prognozējamiem? Piedāvājam LV BET Sporta bloga apskatu un piedāvātās likmes LV BET totalizatorā.

Mančestras “City” pret Madrides “Atletico” (05.04.)

Šis noteikti ir viens no aizraujošākajiem “play-off” pāriem ceturtdaļfinālā. Pērnā gada finālisti “City” noteikti lūkos reabilitēties par neveiksmi. Kopš Mančestras klubā ieplūdusi Kataras investīcijas, tā bija pirmā patiesi veiksmīgā sezona. “City” UEFA Čempionu līgā tika pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt “Atletico” 21. gadsimtā tur ir pabijuši divas reizes, abās tā arī zaudējot fināla mačā.

Iepriekšējā kārta abām vienībām bija atšķirīga, ņemot vērā pretinieku kalibru un spēļu grūtības pakāpi. “City” viegli tika galā ar Lisabonas “Sporting”, pirmajā spēlē izbraukumā jau nodrošinot vietu nākamajā kārtā, uzvarot a 5:0, bet mājās ar rezervistiem ierindā nospēlējot bez vārtu neizšķirtu.

Tikmēr “Atletico” tika galā ar citu Mančestras pilsētas klubu “United” (1:1, 1:0 viesos) ar Krištiano Ronaldu ierindā, kurš grupu turnīrā izcēlās ar sešiem vārtiem, tomēr spāņu komandas vārtus nespēja atslēgt.

Abas vienības šobrīd ir uzņēmušas ļoti labu sportisko formu. Pēdējo 10 spēļu bilance (ņemot vērā visus turnīrus) ir iespaidīga – “City” guvusi septiņas uzvaras, nospēlējusi divus neizšķirtus un tikai reizi zaudējusi, savukārt “Atletico” arī ir tikai viens zaudējums un neizšķirts un astoņas uzvaras, no kurām pēdējās sešas izcīnītas pēc kārtas.

LV BET ieskatā gan par šīs dienas spēles pārliecinošiem favorītiem tiek uzskatīti “City” futbolisti, kuru uzvarai piešķirts koeficients 1,33, kamēr “Atletico” tas ir milzīgs – 10,5. Kāpēc tāda koeficientu atšķirība, ņemot vērā labus pēdējos nogriežņus un “Atletico” vēsturiski veiksmīgo sniegumu tieši izslēgšanas spēļu stadijā.

Viens no iemesliem noteikti ir tas, ka “City” ir guvusi vismaz divus vai vairāk vārtus pēdējās 11 (!) UEFA Čempionu līgas mājas spēlēs, tajos nezaudējot ne reizi. Savukārt piedāvātais kopējo gūto vārtu skaits uz abām komandām ir 2,5 ar koeficientu 1,85.

Londonas “Chelsea” pret Madrides “Real” (06.05.)

Savukārt pērno gada čempionu “Chelsea” duelis pret titulētāko Eiropas klubu “Real” noteikti ir liekams vienā plauktā ar iepriekš minēto. “Chelsea” tas bija pirmais tituls pēc astoņu sezonu pārtraukumu, kamēr “Real” šajā desmitgadē tikusi pie četriem, turklāt vēl Ronaldu ērā to izdarot trīs reizes pēc kārtas un četras piecu gadu laikā.

Arī šajā pārī astotdaļfināla mači abām vienībām bija atšķirīgi. “Chelsea” pretiniekos ieguva pērnā gada pārsteidzošo Francijas “Ligue 1” čempioni “Lille”, principā viegli tiekot galā ar viņu pretestību – 2:0 un 2:1. Kamēr “Real” uzdevums bija daudz sarežģītāks, jo pretī stājās Parīzes “Saint – Germain”. Pirmā spēle Parīzē neliecināja par to, ka “Real” uz kaut ko var cerēt. Teritoriālais pārsvars bija nospiedošs mājiniekiem – bumbas kontrole 57% pret 43%, kamēr sitienu attiecība bija vēl trakāk – 22 PSG pret tikai trīs no “Real” puses…

Arī otrā mača otrais puslaiks ne par ko labu neliecināja, “Real” nonākot iedzinējos ar 0:1. Taču tad nāca Karima Benzema benefice – trīs vārti un uzvara ar 3:1, kas garantēja iekļūšanu tālāk.

LV BET bukmeikeri uzskata par šī mača favorītiem mājiniekus “Chelsea”, kuru uzvarai piešķirts koeficients 2,05, kamēr “Real” tas ir 3,95. Londonas klubs pēdējā spēlē Anglijas Premjerlīgas ietvaros pārtrauca savu aktīvo sešu uzvaru sēriju visos turnīros, bet pēdējo 10 spēļu nogrieznī bilance ir astoņas uzvaras un divas sakāves.

Madrides klubam šī perioda bilance ir teju identiska, tikai septiņas uzvaras un viens neizšķirts. Viens no zaudējumiem gan bija smags – “La Liga” ietvaros pret niknāko vēsturisko konkurenti “Barcelona” ar 0:4… Tas gan netraucēja vienībai saglabāt līderu pozīciju turnīra kopvērtējumā.

Bet UEFA Čempionu līga ir pavisam cits turnīrs un ar atšķirīgu formātu. Tajā pastāv daudz iespēju nejaušībām. Tomēr šo abu grandu duelī tādas var izšķirt sērijas likteni.

Pārējās spēles

Nevarētu teikt, ka arī atlikušo ceturtdaļfināla pāri solās būt garlaicīgi. Otrdien vēl, izņemot “City” un “Atletico”, laukumā dosies Lisabonas “Benfica” un “Liverpool”. Pārliecinoši spēles favorīti (un arī dueļa) ir Anglijas kluba futbolisti, uzvaras koeficientam uz konkrēto spēli esot 1,38. Savukārt trešdienas vakarā vēl vienā pārī “Villareal” spēkosies ar Minhenes “Bayern”. Vācijas Bundeslīgas čempioniem uz uzvaru piešķirts koeficients 1,68.

Kas interesanti – ceturtdaļfinālā iekļuvušas sešas komandas, kuras pēdējo sešu sezonu laikā ir tikušas vismaz līdz finālam! Tas nozīmē, ka grandi turās.

Pilnu LV BET totalizatora piedāvājumu uz atlikušajiem mačiem variet redzēt šeit. Atgādināsim, ka mūsu spēlētājiem ir iespēja ne tikai veikt derības uz standarta piedāvājumiem, bet arī pašiem izveidot likmi, izmantojot likmju konstruktoru (bet builder).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *