Ostapenko centīsies revanšēties Rodžersai

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko (WTA rangā 12. vieta) turpina sezonu, kur viņai priekšā viens turnīrs ASV. Šoreiz tas notiks Maiami, kur latvietei būs iespēja revanšēties amerikānietei Šelbijai Rodžersai (WTA rangā 48. vieta) par zaudējumu Indianvelsas otrajā kārtā. Piedāvājam LV BET Sporta bloga apskatu par spēli.

Ostapenko labi uzņemtais temps nobremzēts

Ostapenko kāda turnīra pirmajā mačā šosezon zaudēja tikai otro reizi sezonā. Tas notika pēdējā turnīrā, kur viņa piedalījās. Proti, Indianvelsas “Masters” sērijas turnīrā, kuru viņa sāka no otrās kārtas, jo tika labāko 16 izsēto tenisistu skaitā. Viņa piekāpās šīs dienas pretiniecei divos setos – 5:7, 6:7 (7:9) taibreikā. Pirmais gadījums bija sezonas pirmajā turnīrā Sidnejā.

Sezonā latvietei klājies labi. Kopumā sasniegti divi pusfināli. Sanktpēterburgā, kur iepriekš Aļona nebija spējusi viena turnīra ietvaros vienspēlēs uzvarēt divās spēles pēc kārtas. Un arī Dohā. Tāpat izcīnīts viens no karjeras svarīgākajiem tituliem Dubaijā (“WTA 500” punktu ieskaitē). Kas svarīgi – visus zaudējumus Ostapenko piedzīvojusi pret WTA ranga top 10 spēlētājām, izņemot pēdējo sakāvi pret Rodžersu.

Izlozes zars pateicīgs, lai atgrieztos WTA top 10

Zīmīgi, ka Ostapenko laba snieguma rezultātā var atgriezties atpakaļ WTA ranga top 10. Šobrīd līdz 10. vietai viņu šķir 115 punkti, kas nozīmē, ka jāuzvar pāris kārtas un lieta var būt darīta. Taču tas atkarīgs no snieguma turnīrā.

Izloze lēmusi, ka otrajā kārtā Ostapenko atkal jātiekas ar Rodžersu. Kā arī Indianvelsā, tā arī Maiami latviete ir iekļuvusi izsēto dalībnieču vidū, un arī šo turnīru viņa sāks no otrās kārtas. Potenciāli nākamajās trīs kārtās viņai pretī nevar stāties neviena top 10 pretiniece. Tāpēc izloze vērtējama kā veiksmīga. Ar nosacījumu, ja Ostapenko spēlē “savu spēli” un turpina tādā pat garā kā iesākusi.

Mača favorīte – latviete

LV BET ekspertu ieskatā Ostapenko ir izvirzīta kā favorīte, viņas uzvarai piešķirot koeficientu 1,45. Par to runā vairāki fakti. Pirmais, no četriem sezonas zaudējumiem tikai viens ir bijis pret ārpus WTA ranga top 10 esošu tenisisti (to pašu Rodžersu). Otrais, savstarpējos dueļos Ostapenko ir uzvarējusi trīs reizes, bet Rodžersu vienu (pēdējā turnīrā).

Vai Latvietei izdosies izcīnīt uzvaru un turpināt ceļu pretī WTA ranga top 10? Lai apskatītu pilnu LV BET totalizatora piedāvājumu uz “Miami WTA” turnīra spēlēm spiediet šeit.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *