2022 IIHF World Championship ir klāt!

2022 IIHF World Championship ir klāt!

No 13. līdz 29. maijam Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē notiks ikgadēji viens no Latvijas sporta līdzjutēju gaidītākajiem notikumiem – 2022 IIHF World Championship. Vai vēlies uzzināt vairāk par šo turnīru? Vairāk informācijas par likmju izdarīšanu un the championships favorītēm vari iegūt  LV BET Sporta blogā. Pēc tam neaizmirsti doties izdarīt savu izvēli! 

  • The Championships vēsture un iepriekšējie uzvarētāji. Hokeja čempionāts tiek rīkots ikgadēji, un parasti tas notiek maijā. Pārsvarā hokeja čempionāti tiek organizēti Eiropā, taču tie ir notikuši arī Kanādā. Pirms gada otro reizi čempionāts tika organizēts Rīgā, par uzvarētājiem kļūstot hokeja dzimtenei Kanādai.
  • Favorītes uz titulu un ieteikumi likmēm uz hokeja čempionātu. Kā ierasts, viena no galvenajām favorītēm uz titulu būs Kanāda, bet augstu kotēsies arī Somija, kura pirms gada spēlēja finālā, bet 2022. gadā kļuva par olimpisko spēļu čempioni.
  • Likmju iespējas LV BET. Tieši LV BET piedāvās iespēju likt likmes uz jebkuru no pasaules čempionāta spēlēm. Iespējams ne tikai veikt izvēli uz populārāko opciju – spēles rezultātu, bet arī citām, kā, piemēram, precīzu rezultātu. Ja vēlies uzzināt vairāk par hokeju, tad dodies uz LV BET Sporta blogu, kurā atradīsi informāciju, kas var palīdzēt vēlāk veikt likmes.

The Championships vēsture un iepriekšējie uzvarētāji

Starptautiskā Hokeja federācija jeb saīsinājumā IIHF dibināta 1908. gadā, bet pirmo turnīru tā rīkoja 1910. gadā – Eiropas čempionātu. Šis turnīrs ievadīja organizācijas attīstību, bet no 1920. gada, paplašinot čempiponāta mēroga, tā sāka organizēt pasaules čempionātu. 1920. gadā turnīrs pirmo reizi notika olimpisko spēļu laikā, bet, sākot ar 1930. gada, the championships notika ikgadēji. Ja līdz 1968. gadam olimpisko spēļu gadā hokeja čempionāts notika to laikā, tad kopš šī gada gadā ir divi nozīmīgi turnīri – gan olimpiskās spēles, gan pasaules čempionāts.

Visvairāk reižu (27) hokeja IIHF World Championship uzvarējusi Kanāda, bet 22 reizes triumfējusi PSRS komanda. Tikmēr 11 reižu par zelta medaļu ieguvēju kļuvusi Zviedrija. Pēdējo reizi – 2021. gadā – turnīrā Rīgā triumfēja Kanāda, kura tā ievadā zaudēja arī mājiniecei Latvijai.

Pārsvarā the championships notiek maijā, bet katru gadu tam noteikti citi datumi. Piemēram, pirms gada turnīrs noritēja vien maija beigās un jūnija sākumā, bet šoreiz to organizēs no 13. līdz 29. maijam. Turnīrā piedalās 16 komandas, kuras sadalītas divās grupās par astoņām komandām. Katra izlase aizvada septiņus grupu mačus, no katras apakšgrupas četrām labākajām iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet pēdējās katras grupas vietas īpašniecei izkrītot divīziju zemāk. Izslēgšanas spēlēs ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā tiek noteikts jaunais čempions. Nav nekādu sēriju – kurš uzvar vienā spēlē, iekļūst tālāk vai uzvar turnīrā! Izlašu sastāvos bieži vien iespējams redzēt planētas labākos hokejistus, tostarp no Nacionālās hokeja līgas. Šis gads nebūs izņēmums – jau vien Latvijas izlasē spēlēs vismaz divi: Elvis Merzļikins un Rūdolfs Balcers.

Kopš 1997. gada čempionāta nemainīga pasaules čempionāta dalībniece ir Latvija, kura piedalīsies arī 2022 IIHF World Championship. Izlases augstākais sasniegums ir septītā vieta, kuru Latvija ieņēmusi trīs reizes (1997. gadā, 2004. un 2009. gadā). Tikmēr astotajā vietā Latvijas izlase finišējusi 2000. un 2018. gadā. 2022. gada čempionātā valstsvienību vadīs Harijs Vītoliņš un tā spēlēs B apakšgrupā ar ASV, Somijas, Čehijas, Zviedrijas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Austrijas izlasēm.

Par līdz šim apmeklētāko hokeja the championships kļuva 2015. gadā notiekošais Čehijā, kuru kopumā apmeklēja gandrīz 742 tūkstoši līdzjutēji jeb vidēji 11 589 skatītāji spēlē. Covid-19 ierobežojumu atcelšana var ļaut pēc trīs gadu pārtraukuma līdzjutējiem pilnvērtīgi apmeklēt 2022 IIHF World Championship. IIHF biļetes maksā no 30 eiro uz spēli – vēl vari paspēt iegādāties un doties baudīt hokeju klātienē.

Ieteikums likmēm uz hokeja čempionātu

Jau šobrīd LV BET piedāvā veikt derības uz 2022 IIHF World Championship spēlēm. Pirms turnīra par galveno favorīti uz zelta tiek minēta pašreizējā olimpiskā čempione Somija, kuras koeficients uz triumfu turnīrā tiek vērtēta ar koeficientu 3.25. Kā nākamā favorīte ar koeficientu 4.00 novērtēta pašreizējā pasaules čempione Kanāda.

Augstu novērtēta arī Zviedrija, kura 2021. gada čempionātā piedzīvoja fiasko un neizkļuva no apakšgrupas. Zviedru triumfs turnīrā novērtēts ar koeficientu 4.5. Tikai ar piekto labāko koeficientu novērtēta ASV uzvara (8.00). Pagājušās sezonas bronzas ieguvēja parasti uz pasaules čempionātiem sūta gados jaunu komandu, kur lielākā daļa no hokejistiem spēlē Nacionālajā hokeja līgā. Tā vienmēr spēlē aizraujošu hokeju.

Latvijas izredzes uz panākumu turnīrā novērtētas ar koeficientu 67.00, kas ir devītais augstākais starp 16 čempionāta komandām. Ar sliktāko izredzi uz panākumu turnīrā novērtēta Lielbritānija (500.00), taču jau pagājušajā turnīrā tā demonstrēja, ka prot spēlēt hokeju. Ja vēlies likt likmes uz turnīra uzvarētāju čempionāta gaitā, tad pirms tam ieskaties hokeja tabulā jeb kurās pozīcijās komandas atrodas. Izslēgšanas spēlēs gan ne vienmēr uzvar tā, kura labāko spēli demonstrējusi apakšgrupu turnīrā.

Likmju iespējas LV BET

Jau šobrīd ir iespējas izdarīt likmes uz hokeja čempionāta spēlēm. Vispirms jau pieejama pati iecienītākā likme – uz kādas komandas uzvaru. Tāpat iespējams derēt uz kādas komandas uzvaru, ieskaitot papildlaiku un vai abas izlases gūs vārtus pirmajā periodā.

Bez tam ir iespējams izdarīt likmes uz handikapu, uz kopējo gūto vārtu skaitu, uz katras komandas kopējo gūto vārtu skaitu, pirmā perioda rezultātu un precīzu spēles rezultātu.

Ar LV BET palīdzību tev būs iespēja vislabāk izbaudīt 2022 IIHF World Championship pieredzi, jūtot līdz ne tikai Latvijas izlasei, bet arī citām. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem sniegta jaunākā informācija par hokeja čempionātu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *