Football: Copa del Rey Final | LV BET Blog

MILĀNAS DERBIJS FUTBOLĀ: AC MILAN VS INTER

22.aprīlī 33. kārtas ietvaros Itālijas A sērijā gaidāms viens no nozīmīgākajiem Eiropas un Itālijas derbijs futbolā – savā starp spēkosies divas Milānas komandas – ”AC Milan” pret Milānas ”Inter”. Turnīra tabulā pēc titula straujiem soļiem tuvojas otrā no minētajām komandām. Vēlies veikt derības uz A sērijas futbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajās likmēs un veic prognozes!

DERBIJA DELLA MADONNINA VĒSTURE

Football: Copa del Rey Final | LV BET BlogItālijā šo dueli starp ”AC Milan” un ”Internazionale Milano” dēvē arī par ”Della Madonnina”. Tas ir par godu vienam no pilsētas nozīmīgākajiem apskaties objektiem. Kopā ar pārbaudes mačiem abas komandas viena pret otru spēkojušās veselas 309 reizes. No tām 115 uzvaras izcīnījusi ”Milan”, 114 ”Inter”, bet 80 reizes fiksēts neizšķirts. Pēdējā abu komandu spēlē, 2023. gada 16. septembrī pārliecinoši pārāka bija ”Inter” (5:1).

Šī derbija vēsturē labākais vārtu guvējs līdz šim bijis Andrijs Ševčenko, kurš ”Milan” sastāvā Serie A un citos savstarpējo turnīru spēlēs guvis 14 vārtus. Ar 13 vārtiem vēsturē otrais rezultatīvākais futbolists bijis Džuzepe Meaza, kurš, starp citu, karjeras laikā spēlēja abos klubos. 11 vārtus iesituši Gunnars Nordahls un Istvans Nierss, bet desmit Zlatans Ībrahimovičs un Enriko Kandiani. No aktīvajiem spēlētājiem septiņi gūti vārti ”Inter” uzbrukuma līderim Lautaro Martinesam.

Visvairāk ”Della Madonnina” derbija spēles aizvadījis Paolo Maldīni, kurš piedalījies 56 Milānas derbijos. 47 derbijos dalību ņēmis Havjers Zaneti, bet 44 Džuzepe Bergomi. Visvairāk vārti iesisti 1949. gada 6. novembra spēlē, kad abas komandas guva 11 vārtus (6:5). Ar lielāko vārtu starpību 2001. gadā uzvarējusi ”Milan” (6:0), bet Romelu Lukaku pagaidām kā vienīgais iesitis vārtus piecos derbijos pēc kārtas.

2024. GADA A SĒRIJAS ČEMPIONĀTĀ IZTEIKTA LĪDERE IR ”INTER”

Pēc nospēlētajām 30 kārtām līdz aprīļa sākumam tieši abas Milānas komandas veidoja A sērijas vadošo komandu pulku. ”Inter” ar 79 punktiem bija pārliecinoši pirmā, bet ”AC Milan”, atpaliekot par 14 punktiem, bija otrā. Sešus punktus no ”Milan” atpalika Turīnas ”Juventus”, bet astoņus ”Bologna”.

”Inter” pirmo 30 spēļu laikā bija piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu. Tas pats tika piedzīvots pašā sezonas sākumā, kad 27. septembrī klubs ar 1:2 piekāpās ”Sassuolo”. Līdz 30. kārtai klubs pēdējos piecos mačos bija svinējis četras uzvaras, bet mačs pret ”Napoli” noslēdzās neizšķirti (1:1). Visdrīzāk jau pavisam drīz A sērijā var tikt noskaidrots čempions.

”Milan” sezonas griezumā piedzīvojusi piecus zaudējumus 30 spēlēs, bet vēl piecās cīņās spēlēts neizšķirti. Līdz 31. kārtai klubs nebija zaudējis piecu spēļu garumā – četras uzvaras un viens neizšķirts. Pēdējais zaudējums bija piedzīvots pret 18. februārī pret ”Monza”, kad klubs piekāpās ar 2:4.

Ja ”Inter” izcīnīs čempiones titulu 2023./2024. gada sezonā, tad tas kļūs par 20. triumfu A sērijā komandas vēsturē. Pēdējo reizi ”Inter” par A sērijas čempioni kļuva 2020./2021. gada sezonā. ”Milan” līdz šim arī bijuši 19 tituli A sērijā un pēdējais no tiem 2021./2022. gada sezonā. Abas komandas līdz šim 16 reizes sezonu augstākajā čempionātā noslēgušas kā otrās.

”MILAN” UN ”INTER” LĪDERI LAUKUMĀ

Milānas ”Inter” uzbrukuma līderis šajā sezonā ir argentīnietis Lautaro Martiness. Ar 23 gūtajiem vārtiem pirmo 30 spēļu laikā viņš bija labākais A sērijas vārtu guvējs. Kopumā viņš bija piedalījies ”Inter” 25 gūtajos vārtos, jo divos citos viņš rezultatīvi piespēlēja. Desmit vārtus sezonā un kluba otrais rezultatīvākais spēlētājis bijis francūzis Markuss Turams, kuram vēl arī septiņas rezultatīvās piespēles. ”Inter” pirmajās 30 spēlēs ar atrāvienu bija labākā aizsardzība līgā, jo bija ielaisti tikai 14 vārti. Tai ar atrāvienu bija arī labākais uzbrukums, jo gūti bija 73 vārti.

”AC Milan” uzbrukuma līderis šajā sezonā bijis pieredzējušais francūzis Olivjē Žirū, kurš bija iesitis 12 vārtus, tādējādi esot līgas trešais rezultatīvākais futbolists. Kopumā viņš bija piedalījies kluba 20 gūtajos vārtos, jo astoņos citos rezultatīvi piespēlēja. Komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs bija Kristians Pulisiks, kuram deviņi gūti vārti un sešas rezultatīvās piespēles. ”Milan” ir A sērijas otrais labākais uzbrukums (57 gūti vārti), taču tā spēlē ne tik labi aizsardzībā, jo ielaisti 34 vārti.

33. A SĒRIJAS KĀRTAS CITAS SPĒLES

Bez jau minētā Milānas derbija 33. kārtas ietvaros gaidāmas arī spēles starp ”Genoa” un ”Lazio”, ”Cagliari” un ”Juventus”, ”Empoli” un ”Napoli”, ”Verona” un ”Udinese”, ”Sassuolo” un ”Lecce”, ”Torino” un ”Frosinone”, ”Salernitana” un ”Fiorentina”, ”Monza” un ”Atalanta”, kā arī ”Roma” un ”Bologna”. Bez Milānas derbija par otro interesantāko kārtas maču var saukt starp ”Bologna” un ”Roma” – abas atrodas tabulas augšdaļā.

LIKMES UZ AC MILAN — MILĀNAS INTER LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

LV BET sporta totalizatorā pieejamas visplašākās likmju iespējas uz futbola spēlēm un Milānas derbijs nebūs izņēmums. Bez rezultāta noteikšanas populāras izvēles ir arī par kopā gūtajiem vārtiem spēlē, katras komandas gūtajiem vārtiem, handikapu, dubultiespēju un citām izvēlēm. Ik pa laikam populāras ir dažādu statistikas datu prognozēšana – piemēram, stūra sitienu skaits spēlē, brīdinājumu skaits spēlē, sitienu skaits un tamlīdzīgi. Var prognozēt arī precīzu rezultātu un pat precīzus vārtu guvējus.

Ja vēlies izdarīt likmes uz A sērijas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *