Pasaules kauss pludmales futbolā 2024

Pasaules kauss pludmales futbolā 2024

No 15. līdz 25. februārim Apvienotajos Arābu Emirātos 12. reizi vēsturē notiks FIFA Pasaules kauss pludmales futbolā. Tajā piedalīsies 16 labākās pasaules izlases, kuras vietu turnīrā nodrošinājušas pārsvarā caur kvalifikācijas posmu. Vai vēlies veikt derības uz pludmales futbola norisēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar pieejamajām likmju variācijām un dodies veikt prognozes.

Svarīgākā informācija par Pasaules kausu pludmales futbolā

Pirmais pludmales futbola Pasaules kauss tika rīkots 2005. gadā Brazīlijā. Līdz pat 2008. gadam turnīrs notika šajā valstī, bet pēc 2009. gada, lai varētu vairāk popularizēt pludmales futbolu, Pasaules kausu sāka organizēt citviet pasaulē. Sākot no 2009. gada, Pasaules kauss pludmales futbolā notiek reizi divos gados. Līdz šim to rīkojušas tādas valstis kā Francija, Apvienotie Arābu Emirāti, Itālija, Portugāle, Bahamu salas, Paragvaja un Krievija.

2024.gada turnīrs otro reizi tā vēsturē notiks Apvienotajos Arābu Emirātos no 15. līdz 25. februārim. Nākamgad jeb 2025. gadā turnīrs gaidāms Seišelu salās. Šoreiz divus gadus pēc kārtas finālturnīrs plānots, jo pēc 2021. gada tikai 2024. gada sākumā norisinās nākamais. Sākot no 2006. gada, turnīrā piedalās 16 valstu izlases. Eiropas izlasēm ir piecas kvotas, Dienvidamerikas (CONMEBOL) un Āzijas izlasēm trīs, Āfrikas un Centrālamerikas (CONCACAF) ir divas vietas, bet Okeānijai viena.

Visvairāk pludmales futbola titulus ieguvusi Brazīlija, kas par čempioni kļuvusi piecas reizes (2006., 2007., 2008., 2009. un 2017. gadā). Brazīlijas futbolistiem vēl viena sudraba medaļa un divas bronzas. Trīs reizes par labākajiem pludmales futbolistiem kļuvuši Krievijas spēlētāji, kas ir arī pašreizējie čempioni – 2021. gada turnīra finālā viņi ar 5:2 pārspēja Japānu. Vēl Portugāle triumfējusi turnīrā divas reizes, bet Francija vienu. Francūži ir pludmales futbola Pasaules kausa pirmie čempioni.

2024. gada turnīra dalībnieces

Kā turnīra rīkotāja automātisku dalību sacensībās ieguva Apvienoto Arābu Emirātu izlase, kas tādējādi atņēma vienu kvotu Eiropas izlasēm. No Āzijas vēl startēs tādas komandas kā Irāna, Japāna un Omāna. No Āfrikas kontinenta pludmales futbola čempionātā piedalīsies Ēģipte un Senegāla, bet no CONCACAF – Meksika un ASV. No Dienvidamerikas reģiona čempionātā startēs Brazīlija, Argentīna un Kolumbija. Okeāniju pārstāvēs Tahiti, bet Eiropu – Baltkrievija, Itālija, Portugāle un Spānija.

Dalībnieku sastāvs liecina, ka 2024. gada pasaules kausā pludmales futbolā būs jauns čempions, jo krievu futbolisti nespēlēs. Tāpat divām izlasēm – Ēģiptei un Kolumbijai šis kļūs par debijas turnīru. Līdz šim visos 12 turnīros būs piedalījušās Japāna un Brazīlija, bet 11. turnīrs tas būs Portugālei.

Sadalījums grupās

Izloze noskaidroja, ka A grupā savstarpēji spēkosies Apvienotie Arābu Emirāti, ASV, Ēģipte un Itālija, B grupā Spānija, Irāna, Tahiti un Argentīna, C grupā Senegāla, Baltkrievija, Kolumbija un Japāna, bet D grupā ielozētas Brazīlija, Omāna, Portugāle un Meksika.

Turnīra izspēles formāts paredz, ka no 15. līdz 20. februārim notiks grupu cīņas – katra komanda aizvadīs maču pret katru grupas pretinieci, tādējādi aizvadot trīs mačus. Pēc izcīnītajiem punktiem turnīra tabulā no katras grupas divas labākās iekļūs ceturtdaļfinālā. Labāko astotnieku mači gaidāmi 22. februārī, pusfināli 24. februārī, bet mačs par trešo vietu un fināls 25. februārī. Katrā izslēgšanas kārtā un spēlē par trešo vietu, kā arī finālā viss izšķirsies vienā spēlē.

Pasaules kauss pludmales futbolā favorīti

Par favorītēm var saukt Brazīlijas, Japānas un Portugāles pludmales futbolistus. Brazīlijai ir pieci izcīnīti tituli, taču pēdējais no tiem bijis pirms septiņiem gadiem – 2017. gadā. Japāna ir pēdējā turnīra fināliste, bet Portugāle divkārtējā čempione. Kā jau jebkurā turnīrā, arī šajā var tikt novērojami pārsteigumi, kad kāda no komandām aizspēlējas tālāk nekā prognozēts.

Derības uz pludmales futbolu vietnē LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā iespēju veikt derības uz visām pludmales futbola nozīmīgākajām spēlēm. Arī uz Pasaules kausu šajā sporta veidā tiks piedāvāta iespēja veikt likmes. Pastāv iespēja noteikt spēles uzvarētāju, dubultiespēju, kopā gūtos vārtus, katras komandas gūtos vārtus, kā arī vārtu handikapu. Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties LV BET sporta totalizatorā.

Ja vēlies izdarīt likmes uz Pasaules kausa spēlēm pludmales futbolā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Pludmales futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz pludmales futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām šī sporta veida spēlēm. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *