Euro 2024: ceļvedis faniem

Euro 2024: ceļvedis faniem

No šī gada 14. jūnija līdz pat 14. jūlijam dažādās Vācijas pilsētās gaidāms nozīmīgākais Eiropas kontinenta futbola turnīrs – Eiropas čempionāts. Tajā piedalīsies 24 komandas, kuras noskaidros spēcīgāko izlasi, bet kā čempione turnīru sagaidīs Itālija. Vēlies vairāk uzzināt par Euro 2024? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Euro 2024 — kas jums jāzina?

Pirmais Eiropas čempionāts futbolā tika rīkots 1958. gadā. 2024. gadā čempionāts notiks jau 17. reizi. Kontinenta labākās izlases vienkopus pulcējas reizi četros gados. Ja no 1958. gada līdz pat 1976. gadam turnīrā piedalījās četras komandas, tad laika gaitā to skaits palielinājies līdz 24 – no 1980. līdz 1996. gadam startēja astoņas komandas, no 1996. līdz 2012. gadam 16, bet no 2016. gada turnīram kvalificējas 24 komandas.

Lai iekļūtu čempionātā, jātiek cauri kvalifikācijas ciklam. No katras grupas uz turnīru tiek divas labākās komandas, bet vēlāk ”play-off” fāzē tiek noskaidrotas pēdējās dalībnieces. Čempionāta izspēle paredz, ka vispirms 24 komandas sadalītas sešās grupās par četrām komandām. Astotdaļfinālā iekļūst katras grupas divas labākās un četras labākās trešo vietu ieguvējas. Vēlāk čempions tiek noskaidrots pēc izslēgšanas metodes izslēgšanas cīņās. Tajās, ja uzvarētājs netiek noskaidrots pēc pamatlaika, tiek spēlēts divi papildlaiki pa 15 minūtēm, bet, ja arī tad uzvarētājs nav zināms, tad seko pēcspēles sitienu sērija.

2024. gada Eiropas čempionāts notiks Vācijā. Tā kļūs par otro reizi, kad turnīrs noris šajā futbola zemē. Balsojumā Vācija uzvarēja Turciju – par vācu kandidatūru nobalsoja 12 UEFA padomes locekļi, bet par Turciju četri. Turnīru kā čempione sagaidīs Itālija, kas 2020. gada turnīrā, kas Covid-19 pandēmijas dēļ notika gadu vēlāk, finālā pārspēja Angliju. Titulētākās turnīra komandas ir Vācija un Spānija ar trim tituliem, kam seko Itālija un Francija ar diviem. Vēl Eiropas čempionātā uzvarējušas Čehija, Krievija, Portugāle, Nīderlande, Dānija un Grieķija.

Kad un kurā datumā notiks Euro 2024?

Šī gada Eiropas čempionāts gaidāms vasarā – no 14. jūnija līdz 14. jūlijam. No 14. līdz 26. jūnijam gaidāmi grupu mači, no 30. jūnija līdz 2. jūlijam astotdaļfināla spēles, no 5. līdz 6. jūlijam ceturtdaļfināla mači, 9. un 10. jūlijā notiks pusfināli, bet lielais fināls, kurā tiks noskaidrots 2024. gada Eiropas čempionāta uzvarētājs, norisināsies 14. jūlijā.

Kuros stadionos tiks aizvadītas spēles?

Kopumā čempionāts tiks izspēlēts desmit dažādos stadionos. Spēļu norise gaidāma Berlīnē ”Olympiastadion” (74 461 ietilpība), Minhenē ”Futball Arena” (70 076 ietilpība), Dortmundē ”BVB Stadion” (65 849 ietilpība), Štutgartē ”Stuttgart Arena” (54 906 ietilpība), Gelzenkirhenē ”Arena AufSchalke” (54 740 ietilpība), Frankfurtē ”Frankfurt Arena” (54 697 ietilpība), Hamburgā ”Volksparkstadion” (52 245 ietilpība), Diseldorfā ”Dusseldorf Arena” (51 031 ietilpība), Ķelnē ”Cologne Stadium” (49 827 ietilpība) un Leipcigā ”Leipzig stadium” (42 959 ietilpība). Vācijā turnīra norisei nebija jābūvē jauni stadioni – Vācijas Bundeslīgas čempionāts ir viens no spēcīgākajiem Eiropā un to klubiem pārsvarā ir jau pieejamas modernas futbola arēnas – tieši tajās tiks aizvadītas spēles. Fināls gaidāms Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Kāds ir vienkāršākais veids, kā nokļūt stadionos?

Ja esi ārzemju līdzjutējs, kurš vēlas nokļūt turnīra norises vietā, tad vispirms uz Vāciju var nokļūt ar kādu no avioreisiem. Lai tiktu uz stadionu, var izmantot sabiedrisko transportu, bet plašāku informāciju var sniegt navigācijas iekārtas vai karte.

Kur var iegādāties biļetes uz Euro 2024?

Biļetes var iegādāties turnīra oficiālajā mājaslapā. Tās jums jāmeklē, ierakstot Google meklētājā ”Euro 2024”. Pašā mājaslapā meklējiet sadaļu ”tickets”, kur jūs tālāk aizvedīs uz noteiktajām saitēm.

Kuras komandas ir kvalificējušās dalībai Euro 2024?

Pagaidām zināma 21 no 24 komandām, kas piedalīsies turnīrā. Starp Euro 2024 dalībniecēm būs tādas izlases kā Albānija, Austrija, Beļģija, Horvātija, Čehija, Dānija, Anglija, Francija, Vācija, Ungārija, Itālija, Nīderlande, Portugāle, Rumānija, Skotija, Serbija, Slovākija, Slovēnija, Spānija, Šveice un Turcija. Pēdējās trīs vietas tiks noskaidrotas ”play-off” izcīņā, kur par tām cīnīsies Polija, Velsa, Somija, Igaunija (A zarā), Izraēla, Bosnija un Hercegovina, Ukraina un Islande (B zarā), Gruzija, Grieķija, Kazahstāna un Luksemburga (C zarā). No katra zara Eiropas čempionātam kvalificēsies uzvarētāja.

Zināmas arī grupas. A grupā spēlēs Vācija, Skotija, Ungārija un Šveice, B grupā Spānija, Horvātija, Itālija un Albānija, C grupā Slovēnija, Dānija, Serbija un Anglija, D grupā Nīderlande, Austrija, Francija un ”play-off” A zara uzvarētāja, E grupā Beļģija, Slovākija, Rumānija un ”play-off” B zara uzvarētāja, kamēr F grupu veidos Turcija, Portugāle, Čehija un ”play-off” C zara uzvarētāja.

Kur varēs skatīties Euro 2024 translāciju?

Šobrīd nav zināms, kas Latvijas teritorijā translēs 2024. gada Eiropas čempionāta spēles. Līdz šim to darījusi sabiedriskā televīzija LTV7, bet kvalifikācijas cikla tiesības bija ieguvusi straumēšanas platforma Viaplay, kas gan no 2024. gada februāra Latvijas tirgu pamazām ir pametusi un savas nopirktās raidtiesības sublicencējusi Go3 platformai. Visdrīzāk translāciju partneris tiks izziņots īsi pirms turnīra sākuma.

Euro 2024 favorītes

Pirms turnīra bukmeikeri par galvenajām favorītēm uz titulu sauc Angliju un Franciju. Abu izlašu koeficienti uz uzvaru noteikti ar 4.5. Trešā favorīte ir mājiniece Vācija, kuras uzvara turnīrā novērtēta ar 7.5. Vēl starp vadošajām komandām, kas varētu izrādīt konkurenci Anglijai, Francijai un Vācijai, var minēt Spāniju (koeficients 8.00), Portugāli (koeficients 9.00), Beļģiju (koeficients 15.00), Itāliju (koeficients 17.00) un Nīderlandi (arī koeficients 17.00).

Ar koeficientu 2.5 novērtēts Francijas un Anglijas tikšana turnīra finālā jeb labāko top2. Vēl labas izredzes spēlēt finālā dotas Vācijai (koeficients 4.00), Spānijai (koeficients 4.5), Portugālei (koeficients 5.00), Beļģijai (koeficients 7.00), Nīderlandei un Itālijai (koeficients 8.00), kā arī Dānijai un Horvātijai (abām koeficients 12.00).

Prognozēšana un likmes uz Euro 2024 spēļu rezultātiem LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visām Euro 2024 spēlēm. Piedāvājumā būs ne tikai iespēja veikt derības uz spēles uzvarētāju, bet arī daudziem citiem ar spēli saistītiem aspektiem – mača handikapu, uzvarētāju katrā no puslaikiem, gūtajiem vārtiem puslaikos, kopā un katrai komandai atsevišķi, kā arī daudziem statistikas datiem (auti, pārkāpumi, kartiņas, sitieni, un citi). Tāpat vari prognozēt precīzu rezultātu, vārtu guvējus un daudz ko citu.

Ja vēlies izdarīt likmes uz Euro 2024 spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *