Latvijas sportistu lielākie panākumi 2022. gadā

Latvijas sportistu lielākie panākumi 2022. gadā

Lai arī sācies 2023. gads, Latvijas sportā bijušu atsevišķu ļoti spilgtu panākumu 2022. gadā. LV BET Sporta blogs piedāvā savu versiju par nozīmīgākajiem Latvijas sportistu uzvarām iepriekšējā gadā. Vai tevi interesē izdarīt likmes uz sporta notikumiem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Kamaniņu stafetes komandas medaļa Pekinas olimpiskajās spēlēs

Iepriekšējais gads sākās ar Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm. Tajās Latvijas Olimpiskā komiteja veda vairāk nekā 50 sportistus dažādos sporta veidos. Lielākās cerības ziemas olimpiskajās spēlēs bija saistībā ar kamaniņu sportu, bobsleju un skeletonu. Martins Dukurs savās noslēdzošajās olimpiskajās spēlēs nespēja izcīnīt zeltu, bet kamaniņnieki papildināja Latvijas sporta medaļu ražu. Ja individuālajās sacensībās neviens no sportistiem nespēja iekļūt labāko trijniekā, tad to paveikt izdevās komandu stafetē, kas izcīnīja bronzas medaļas. Cīņā par to Latvijas sportisti apsteidza Krievijas Olimpiskās komitejas sportistus un itāļus, bet par čempioniem kļuva vācieši. Stafetes komandā startēja Elīza Tīruma, Kristers Aparjods un divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Latvija ziemas olimpiskajās spēlēs līdz šim tikusi pie desmit medaļām (viens zelts, trīs sudraba un sešas bronzas).

Pludmales volejbolistes Graudiņa/Samoilova kļūst par divkārtējām Eiropas čempionēm

Daudz prieka 2022. gada laikā Latvijas sporta līdzjutējiem sniedza pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova, kuras kļuva par divkārtējām Eiropas čempionēm. Tāpat visas sezonas gaitā pludmales volejbolistes bija starp vadošajām, jo prata iekļūt starp labākajām vairākos Elite16 turnīros. Eiropas čempionāts pludmales volejbolā notika Minhenē un latvietes bija pārliecinošas, tikai finālā spēlējot maksimālos trīs setus. Finālā tās apspēlēja šveicietes Huberli-Brunner, tādējādi otro reizi karjerā un pēdējo četru gadu laikā kļūstot par spēcīgāko pludmales volejbola pāri Eiropā. Pludmales volejbols ir arī olimpisko spēļu programmā, Graudiņai/Samoilovai Tokijā tiekot līdz ceturtajai vietai.

Latvijas vīriešu basketbola izlase kvalificējas Pasaules kausa izcīņai

Visa pagājušā gada laikā stabilu sniegumu rādīja Latvijas vīriešu basketbola izlase, kura 2022. gada novembrī pirmo reizi vēsturē nodrošināja vietu Pasaules kausa izcīņā – tā gaidāma jau šogad augusta beigās un septembra sākumā Filipīnās, Indonēzijā un Japānā. Lukas Banki vadītā izlase pēc zaudējuma pirmajā kvalifikācijas spēlē pret Serbiju prata uzvarēt nākamajās deviņās spēlēs pēc kārtas, pa ceļam apspēlējot tādas respektablas vienības kā Beļģiju, Serbiju, Turciju un Grieķiju. Interese par Latvijas basketbola izlases spēlēm palielinājās arī vietējo līdzjutēju vidū, kas ātri vien izpirka biļetes uz mājas spēlēm 2022. gada vasarā un rudenī. Tikmēr Latvijas basketbola federācijas pūliņi vainagojās ar to, ka 2025. gada Eiropas čempionāts notiks Rīgā. Pasaules čempionātos līdz šim spēlējusi dāmu izlase, kamēr vīriem tas būs pirmais mēģinājums, kurā iespējams būs arī nodrošināt vietu 2024. gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.

RFS kvalificēšanās UEFA Eiropas Konferences līgai

Iepriekšējā gada rudenī uz Latviju tika vestas spēcīgas Eiropas futbola komandas kā Itālijas ”Fiorentina”, Turcijas ”Basaksehir”, kā arī Skotijas ”Hearts”. Tas notika pateicoties tam, ka futbola klubs RFS otro reizi Latvijas futbola vēsturē prata kvalificēties Eiropas turnīra grupu turnīram – šoreiz pēc spēka trešajam Eiropas Konferences līgai. Pirms tam desmit gadus iepriekš to izdevās paveikt ”Ventspilij”, kas spēlēja UEFA Eiropas līgā.

Mājas spēles RFS aizvadīja ”Skonto” stadions, tādējādi priecējot līdzjutējus Latvijā, kuri uz visām spēlēm izpirka pieejamās biļetes. Kopumā grupu turnīra laikā RFS nopelnīja divus punktus ar diviem neizšķirtiem pret ”Fiorentina” un ”Basaksehir”, kamēr pārējās četrās spēlēs piedzīvoti zaudējumi. Lai arī klubs neizkļuva no grupas, taču tas demonstrēja augstvērtīgu sniegumu, kuru iespējams varēs atkārtot jau 2023. gada kampaņā.

Aļonas Ostapenko panākumi dubultspēlē

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko 2022. gada laikā sevi veiksmīgāk apliecināja dubultspēlēs nekā vienspēlēs. Pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku viņa sasniedza ”French Open” un Vimbldonas pusfinālus, bet WTA tūres finālā spēlētājas arī spēlēja pusfinālā. Kopumā Ostapenko ir karjerā izcīnīti seši dubultspēļu tituli, bet rangā viņas augstākā pozīcija bijusi septītā pagājušā gada septembrī. Vienspēlēs Ostapenko pratusi atgriezties top20, gadu noslēdzot 18. vietā.

Sporta totalizatori LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz sporta veidiem, kuros piedalās Latvijas sportisti, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē savu iecienītāko sporta veidu ar latviešu dalību.

Likt likmes uz sporta notikumiem pasaulē ir vienkāršas. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot tiem, kuros piedalās Latvijas pārstāvji.

Sporta likmes LV BET

Uz sporta notikumiem pieejamas dažādas sporta likmes. Uz komandu sporta veidiem vari derēt, kura no komanda izcīnīs uzvaru spēlē, kā arī handikapu, gūto punktu vai vārtu kopsummu abām komandām vai katrai atsevišķi, uzvarētāju atsevišķi puslaikā vai ceturtdaļās. Ja ļoti vēlies riskēt iespējams pat prognozēt precīzu rezultātu.

Individuālajos sporta veidos iespējams noteikt uzvarētāju sacensībās vai posmā atsevišķi. Tāpat pastāv iespēja prognozēt labāko trijnieku, uzvarētāju totalizatora piedāvātajā duelī un uzvarētāja handikapu.

Ar visām sporta likmēm, kuras LV BET sporta totalizators piedāvā iepazīties var mājaslapā. Ienāc, ieskaties un veic likmes uz pasaules nozīmīgākajiem sporta notikumiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *