Latvijas futbols – panākumi 2022. gadā

Latvijas futbols – panākumi 2022. gadā

Latvijas futbolā 2022. gads bijis notikumiem bagāts. Pirmo reizi desmit gadu laikā kāda no komandām spēja sasniegt Eiropas kausu apakšgrupu turnīru, bet Latvijas futbola izlase beidzot pameta tā saucamo futbola pagrabu jeb tika ārā no Nāciju līgas D līgas. LV BET Sporta blogs piedāvā plašāku ieskatu tajā, kas noticis futbolā 2022. gadā. Vai vēlies izdarīt likmi uz futbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības!

RFS kvalificējās UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīram

Klubu līmenī 2022. gads nesa jaunas virsotnes, jo pagājušā gada vasarā 2021. gada virslīgas čempione RFS spēja kvalificēties UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīram. Šis kļuva gandrīz par vēsturisku notikumu Latvijas futbolā. Ņemot vērā, ka iepriekš Eiropas līgas turnīrā spēlēja ”Ventspils”, RFS kļuva par otro Virslīgas vienību, kas spējusi kvalificēties kādam grupu turnīram. Tajā Viktora Moroza vadītā vienība spēkojās vienā grupā ar tādām zināmām komandām kā Itālijas ”Fiorentina”, Turcijas ”Basaksehir” un Skotijas ”Hearts”. Lai arī RFS ieņēma pēdējo vietu grupā, tā spēja izcīnīt divus punktus ar neizšķirtu palīdzību pret ”Fiorentina” un ”Basaksehir”, kopumā demonstrējot cienīgu sniegumu.

Latvijas futbola izlase pamet Nācijas līgas D līgu

Pagājušais gads nesa izmaiņas arī tajā, kurā līgā Nāciju turnīrā spēlē Latvijas izlase. Ilgus gadus tā nespēja pārvarēt D līgu, kurā spēlē Eiropas vājākās izlases. To izdevās beidzot paveikt 2022. gada laikā. Esot vienā grupā ar Moldovas, Andoras un Lihtenšteinu Daiņa Kazakeviča vadītā izlase prata būt pirmā ar 13 punktiem sešos mačos. Īpaši veiksmīgi tā spēlēja pirmo četru maču laikā, tajos izcīnot maksimālos 12 punktus. Galvenais treneris Dainis Kazakevičs varējis turpināt darbu ar izlasi, kam šobrīd jau gaidāma kvalifikācija uz 2024. gada Eiropas čempionātu. Tāpat izlase noslēdza pasaules kausa kvalifikācijas ciklu, kur, lai arī cienīgi, nespēja tikt nozīmīgajā turnīrā.

Valmiera pirmo reizi triumfē Virslīgā

Pagājušā gada sezonas laikā Virslīgā tika kronēts jauns čempions. Pirmais tituls kluba vēsturē tika ”Valmierai” ar treneri Jurģi Kalnu priekšgalā un uzbrucēju Raimondu Krolli smailē. Cīņa par titulu ilga līdz pēdējai kārtai. Pirms tās ”Valmierai” bija viena punkta pārsvars pār tuvāko sekotāju ”Riga”. Noslēdzošajā kārtā valmierieši izrāva uzvaru Liepājā, kamēr ”Riga” zaudēja Rīgas derbijā RFS. Beigās ”Valmiera” 85 punkti 36 spēlēs, kamēr ”Riga” par četriem punktiem mazāk. Trešo vietu ar 76 punktiem izcīnīja RFS. 2023. gada čempionāta sākums plānots martā un jau šobrīd visas komandas sākušas gatavoties jaunajai sezonai.

Vladislavam Gutkovskim pokers Polijas čempionāta spēlē

Ar iespaidīgu sniegumu 2022. gada 5. novembra spēlē Polijas čempionātā izcēlās uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis. Viņš Čenstohovas ”Rakow” graujošo uzvaru ar 7:1 Pār Plckas ”Wisla” kaldināja ar četriem vārtiem laika posmā no trešās līdz 40. minūtei. Gutkovskis kļuva tikai par septīto futbolistu Polijas čempionāta laikā, kurš vienā puslaikā iesitis četrus vārtus. Tāpat visdrīzāk jau šogad uzbrucējs kļūs par vārtiem bagātāko Latvijas futbolistu Polijas turnīrā. Viņš līdz šim iesitis 33 vārtus, kas ir tikpat cik Artjomam Rudņevam. Ņemot vērā, ka viņa līgums ir pagarināts līdz 2025 .gadam, tad Gutkovskim ir visas iespējas drīzumā kļūt par rezultatīvāko latvieti Polijā.

Futbola infrastruktūras uzlabojumi

Pateicoties privātu klubu kā RFS un ”Riga” iniciatīvām, 2022. gadā attīstījusies futbola infrastruktūra. Valdlaučos atklāts RFS futbola bāze, kur ir vairāki futbola laukumi un treniņbāze. Savu bāzi Piņķos būvē arī ”Riga”. Tikmēr Latvijas Futbola federācija atklājusi vairākus laukumus Latvijā, tostarp piepūšamo halli Liepājā, kurā iespējams nodarboties ar futbolu arī ziemā. Akūts jautājums ir sava nacionālā stadiona izveide, un arī šajā ziņā jautājums ir sakustējies. Pagaidām vēl ir tikai aplēses par lokāciju un nepieciešamo finansējumu, taču visdrīzāk pēc pāris gadiem beidzot futbola līdzjutēji varēs doties spēles vērot Eiropas līmeņa stadionā.

Futbola derības LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”futbols”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās dažāda līmeņa futbola spēles, uz kurām iespējams likt likmes. Tādu ir ne mazums, jo visa gada laikā tiek organizētas futbola cīņas.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

Futbola likmju veidi LV BET

LV BET sporta totalizatorā uz futbola spēlēm pastāv plašas likmju iespējas bez spēlētāju iecienītākās – spēles uzvarētāja paredzēšanas. Tāpat jums ir iespēja prognozēt kopā gūtos vārtus spēlē, dažādus aspektus saistībā ar katru no puslaikiem. Ja tevi interesē riskantākas likmes, tad vari prognozēt precīzu spēles rezultātu, bet vēl riskantāk ir to noteikt ik pēc noteikta intervāla – piemēram, tev ir iespēja prognozēt, kāds rezultāts būs pēc 10, 20, 30 minūtēm jeb kura komanda būs vadībā. Pastāv iespēja arī derēt uz laiku, kad tiks iesisti pirmie vārti spēlē un daudz ko citu!

Ja tevi interesē izdarīt likmes uz futbolu, bet vēl esi iesācējs un līdz galam neseko līdz konkrētajai līgai, tad talkā var nākt totalizatoru piedāvātā ”outrigth” opcija. Ar tās palīdzību vari uzzināt, kuras komandas vai izlases tiek uzskatītas par favorītēm gaidāmajā turnīrā. Tas lieti atvieglos uzdevumu vēlāk veikt likmes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *