Latvijas basketbols – panākumi 2022. gadā

Latvijas basketbols – panākumi 2022. gadā

Panākumiem bagāts 2022. gads bijis Latvijas basketbolā. Vīriešu izlase pirmo reizi kvalificējās Pasaules kausa izcīņai, Rīga ieguva tiesības rīkot 2025. gada Eiropas čempionātu, bet Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) turpina spīdēt Kristaps Porziņģis. LV BET Sporta blogs analizē lielākos notikumus basketbolā 2022. gadā. Vēlies vairāk uzzināt par basketbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Latvijas vīriešu izlase kvalificējas Pasaules kausa izcīņai

Latvijas basketbola izlase 2022. gada laikā priecēja līdzjutējus. Pirmo reizi tās vēsturē komanda prata kvalificēties Pasaules kausa izcīņai, kas 2023. gada augusta beigās un septembra sākumā gaidāma Filipīnās, Indonēzijā un Japānā. Pēc zaudējuma Serbijai pirmajā kvalifikācijas spēlē sekoja deviņu uzvaru sērija, bet to laikā laukumā devās tādi spēlētāji kā Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Rihards Lomažs, Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Klāvs Čavars, Anžejs Pasečņiks, Mareks Mejeris, Kristers Zoriks un citi. Rihards Lomažs vēlāk tika nosaukts par gada basketbolistu. Motivēt augstākminētos spēlētājus spēja galvenais treneris Luka Banki, kurš tās vadību pārņēma 2021. gada martā un to turpinās trenēt vismaz līdz Pasaules kausa izcīņai. Pretiniekus grupā latvieši uzzinās šī gada aprīļa beigās.

Latvijas sieviešu izlase kvalificējas Eiropas čempionātam

Eiropas čempionātā atgriezusies Latvijas basketbola dāmu izlase. Tā nespēlēja 2021. gada turnīrā, nespējot tam kvalificēties. Uzreiz pēc tam Latvijas izlase piedzīvoja treneru maiņu – jauno Mārtiņu Gulbi nomainīja pieredzējušais Gundars Vētra, kurš ap sevi sapulcināja citus ar kvalitātēm apveltītus sieviešu trenerus kā Mārtiņu Zībartu un Ainaru Zvirgzdiņu. Rezultātā izlase nepiedzīvoja nevienu zaudējumu pirmo trīs kvalifikācijas cikla spēļu laikā, apspēlējot gan Izraēlu, gan Zviedriju. Tas ļāvis jau vienu kārtu pirms kvalifikācijas beigām nodrošināt vietu Eiropas čempionātā.

Porziņģa un Bertāna maiņas darījums NBA

Pagājušā gada februāris nāca ar karstu ziņu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Tajā savstarpējā maiņā iesaistīti tika Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns. Pirmais ceļoja uz Vašingtonas ”Wizards”, kamēr otrais uz Dalasas ”Mavericks”. Lielāka loma komandas uzbrukumā spēlēs parādījās Porziņģim, kurš 2022./2023. gadā aizvada vienu no labākajām NBA sezonām karjerā. Tikmēr Bertāns iekļāvies ”Mavericks” rotācijā, kur viņam pateicīgs ir spēlētais stils ar daudz izmestiem tālmetieniem spēles laikā.

Rīga – 2025. gada Eiropas čempionāta mājvieta

Aizkulišu gaiteņos bija pastrādājusi Latvijas Basketbola savienība (LBS). Tā pieteicās rīkot 2025. gada Eiropas čempionātu un FIBA pavasarī lēma Latvijas galvaspilsētai piešķirt vienas apakšgrupas un visu izšķirošo maču norisi. Tas nozīmē, ka Latvijā Eiropas čempionāts vīriešiem notiks trešo reizi – pirms tam šeit komandas pulcējās 1937. gadā un 2015. gadā. Pirms septiņiem gadiem gan Rīgā tika aizvadītas vienas apakšgrupas cīņas.

VEF Rīga izcīna trīs titulus vietējā mērogā

Vietējā mērogā 2022. gada laikā dominēja ”VEF Rīga”, kas 2021./2022. gada sezonas laikā izcīnīja veselus trīs titulus – tā triumfēja atjaunotajā Latvijas kausa izcīņā, pirmo reizi ieguva apvienotās Latvijas – Igaunijas līgas trofeju, kā arī turpināja valdīt Latvijas Basketbola līgā. Pie tam, katrā no turnīriem par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts cits spēlētājs – kausā Aleksandrs Madsens, apvienotajā līgā Džeilens Railijs, bet LBL Kristers Zoriks. Vai arī 2023. gadā VEF turpinās tā dominēt, būs viena no šī gada intrigām.

3×3 komandai ”Riga” 27 uzvaras pēc kārtas

Kopumā basketbola izlases ir priecējušas līdzjutējus visai bieži. Lai arī 2022. gadā 3×3 izlase nespēja izcīnīt tik nozīmīgus panākumus kā 2021. gadā, tās vadošā komanda ”Riga” sezonas otrajā pusē kļuva par šī sporta veida rekordisti, tiekot pie 27 uzvarām pēc kārtas. To Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars, Nauris Miezis un Edgars Krūmiņš sasniedza dažādos turnīros, vairākos no tiem arī uzvarot. Šajā gadā vadošajai Latvijas 3×3 komandai ir priekšā vērā ņemama izšķiršanās – vai turpināt spēlēt kopā un mēģināt kvalificēties 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Basketbola derības LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz basketbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās visas basketbola līgu vai turnīru spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Basketbola likmju veidi LV BET

Basketbolā iespējamas plašas likmju iespējas. Pati iecienītākā no tām ir spēles uzvarētāja paredzēšana. Jāatceras, ka basketbolā spēle nevar noslēgties neizšķirti – ja pamatlaikā uzvarētājs noskaidrots netiks, komandas spēlēs papildlaiku. Totalizatori visai iespējams var piedāvāt veikt likmi, vai tiks spēlēts papildlaiks.

Tāpat daudz dažādu prognožu piedāvātas punktu ziņā – vari noteikt katras komandas kopā gūtos punktus spēlē, ceturtdaļā un puslaikā, kā arī abu komandu kopā gūtos punktus spēlē, ceturtdaļā un puslaikā. Pastāv arī handikapa likmes un daudz kas cits. Ja tevi uzrunā veikt likmes uz basketbola spēlēm, tad LV BET sporta totalizators būs labākā vieta, kur to darīt.

Ja vēl esi iesācējs vai tik labi nepārzini basketbola komandas vai izlases, tad iepazīsties ar totalizatoru piedāvāto ”outright” opciju, kas ļauj saprast, kuri pēc bukmeikeru domām tiek uzskatīti par spēles vai turnīra galvenajiem favorītiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *