Itālijas kauss futbolā: kurš iegūs nozīmīgo trofeju šosezon?

Itālijas kauss futbolā: kurš iegūs nozīmīgo trofeju šosezon?

Līdz pat šī gada maija vidum Itālijas futbolā bez A sērijas un citu līgu izspēles tiek ikgadēji izspēlēts Itālijas kauss jeb Coppa Italia. 1922. gadā dibinātais turnīrs ir kā iedibināta tradīcija, kurā titula esošā turētāja ir Milānas ”Inter”. Vēlies veikt likmes uz Itālijas futbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Coppa Italia futbolā

Kā ikkatrā valstī, arī Itālijā jau ilgi kā viena no tradīcijām ir katru sezonu rīkot kausa izcīņas turnīru. Tajā var piedalīties ikkatra komanda un šī kausa burvība slēpjas tajā, ka augstākās līgas komanda var arī zaudēt kādai zemākas līgas vienībai. ”Coppa Italia” jeb Itālijas kausa izcīņa tiek rīkota jau kopš 1922. gada, un šobrīd tajā piedalās 44 komandas. Turnīra uzvarētāja kvalificējas UEFA Eiropas līgas turnīram, kas ir pietiekami laba motivācija, lai startētu sacensībās.

Izspēles formāts paredz, ka priekšsacīkstes kārtā piedalās četras C sērijas komandas un četras B sērijas komandas. Pirmajā kārtā četras uzvarētājas jau papildina 12 komandas no A sērijas un 16 komandas no B sērijas. Savukārt iepriekšējās sezonas labākās astoņas A sērijas komandas turnīrā iesaistās no astotdaļfināla fāzes. Jāmin, ka, izņemot pusfinālā, katrā kārtā uzvarētājs noskaidrojās vienā spēlē. Pusfinālā komandas aizvada divas spēles, finālā iekļūstot uzvarētājai divu spēļu summā.

Visvairāk reižu, 14, par Itālijas kausa ieguvēju kļuvusi Turīnas ”Juventus”. Pēdējo reizi viena no valsts titulētākajām komandām šajā turnīrā uzvarējusi 2021. gadā. Līdzvērtīgi Itālijas Superkausam, arī Itālijas kausā pēdējās divās sezonās par čempioni jeb kausa turētāju kļuvusi Milānas ”Inter”, kam kopumā deviņi šī turnīra tituli. Deviņas reizes uzvarējusi arī ”Roma”, bet vēl šī turnīra titulu ieguvušas tādas komandas kā ”Lazio” (7), ”Fiorentina”, ”Napoli” (abas sešas reizes), ”Torino”, ”Milan” (abas piecas reizes), ”Sampdoria” (4), ”Parma” (3), ”Bologna” (2), ”Vado”, ”Genoa”, ”Venezia”, ”Atalanta” un ”Vicenza” (visas vienu reizi).

Itālijas kauss – dalībnieki 2023./2024. gada sezonā

Šajā sezonā Itālijas kausā piedalījās un piedalās tādas komandas kā ”US Catanzaro”, ”Foggia”, ”Reggiana”, ”Pescara”, ”FeralpiSalo”, ”Vicenza”, ”Cesena”, ”Virtus Entella”, ”Frosinone”, ”Pisa”, ”Udinese”, ”Genoa”, ”Modena”, ”Bologna”, ”Empoli”, ”Cittadella”, ”Bari”, ”Parma”, ”Verona”, ”Ascoli”, ”Cagliari”, ”Palermo”, ”Salernitana”, ”Ternana”, ”Cosenza”, ”Sassuolo”, ”Lecce”, ”Como”, ”Monza”, ”Cremonese”, ”Crotone”, ”Sampdoria”, ”Sudtirol”, ”Spezia”, ”Venezia”, ”Torino”, ”Lazio”, ”Fiorentina”, ”Napoli”, ”Inter”, ”Milan”, ”Atalanta”, ”Roma” un ”Juventus”.

Līdzšinējo spēļu kopsavilkums

2024.gads iesākās ar to, ka Itālijas kausā sākās astotdaļfināla cīņas. Līdz tam nekādu pārsteigumu nebija. Labāko 16 komandu vidu sasniedza praktiski tikai un vienīgi A sērijas komandas – bez ”Lazio”, ”Fiorentina”, ”Napoli”, ”Inter”, ”Milan”, ”Atalanta”, ”Roma” un ”Juventus”, kuras turnīru vien sāk no šīs kārtas, viņām piebiedrojās tādas komandas kā ”Genoa”, ”Parma”, ”Frosinone”, ”Bologna”, ”Cagliari”, ”Sassuolo”, ”Cremonese” un ”Salernitana”. Vien divas – ”Cremonese” un ”Parma” ikdienā nespēlē A sērijā, bet līgu zemāk.

Pirmās ceturtdaļfināla spēles gan nāca ar pārsteigumiem, jo no tālākās dalības izstājās pēdējo divu sezonu čempione ”Inter”, kas astotdaļfinālā ar 1:2 piekāpās ”Bologna”. Fiasko cieta esošā A sērijas čempione ”Napoli”, kas šajā kārtā ar 0:4 piekāpās ”Frosinone”, tādējādi jau pēc pirmās spēles izstājoties no tālākās dalības. Ar minimālu uzvaru 1:0 vietu ceturtdaļfinālā nodrošināja ”Lazio”, bet pēcspēles sitienos ”Parma” pretestību spēja salauzt ”Fiorentina”. Janvāra sākumā savas astotdaļfināla spēles aizvadīja ”Atalanta”, ”Roma” un ”Juventus”, uzzinot visas ceturtdaļfināla dalībnieces.

Itālijas kausa grafiks

Pēc astotdaļfināla cīņām jau 9. janvārī gaidāmas visas četras ceturtdaļfināla cīņas, pēc kā turnīrā iestāsies pauze līdz pat aprīlim. 3. un 24. aprīlī norisināsies pusfināla mači – kā jau iepriekš minēts, šajā kārtā jāspēlē divas spēles, finālā tiekot uzvarētājai divu spēļu summā. Lielais Itālijas kausa fināls gaidāms šī gada 15. maijā. Tieši tad tiks uzzināts jaunais šī turnīra čempions.

Itālijas kausa izcīņas favorīti futbolā

Par turnīra favorītēm var saukt Turīnas ”Juventus” futbolistus, kuri ir vieni no A sērijas līderiem, kā arī retie palikušie starp spēcīgākajām turnīra komandām kausa izcīņā. Tāpat ”Milan”, kas ar 4:1 uzvaru pār ”Cagliari”, nodrošināja tikšanu labāko astotniekā, varētu tikt saukta par vienu no favorītēm. Nevar aizmirst Žuzē Morinju trenēto ”Roma”. Titulētais treneris ik sezonu vēlas izcīnīt kādu no trofejām un šī kausa izcīnīšanas gadījumā viņš savam CV pievienotu vēl vienu nozīmīgu ierakstu. ”Fiorentina”, ”Lazio” un ”Bologna” varētu būt šī turnīra tumšie zirdziņi, kuru triumfs netiktu uztverts kā milzu pārsteigums.

Likmes uz Coppa Italia futbolā LV BET sporta totalizatorā

Ja tevi interesē veikt derības uz Itālijas kausa spēlēm, tad LV BET sporta totalizators ir īstā vieta, kur to darīt. Piedāvājumā būs ne tikai iespēja veikt derības uz spēles uzvarētāju, bet arī daudziem citiem ar spēli saistītiem aspektiem – mača handikapu, uzvarētāju katrā no puslaikiem, gūtajiem vārtiem puslaikos, kopā un katrai komandai atsevišķi, kā arī daudziem statistikas datiem (auti, pārkāpumi, kartiņas, sitieni, un citi). Tāpat vari prognozēt precīzu rezultātu, vārtu guvējus un daudz ko citu.

Ja vēlies izdarīt sporta likmes uz Itālijas futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *