Euro2024: vietu turnīrā nodrošinājušas lielākā daļa izlases

Euro2024: vietu turnīrā nodrošinājušas lielākā daļa izlases

2023.gada novembra beigās noslēdzās 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls, tādējādi noskaidrojot 20 turnīra dalībnieces. Kopā ar rīkotāju Vāciju tas nozīmē, ka zināma jau 21 komanda, bet pārējās trīs noskaidrosies īpašā ”play off” izspēlē starp Nāciju līgas katras līgas labākajām komandām. Vai vēlies sekot līdz Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošajiem mačiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības!

Bez Vācijas vietu turnīrā nodrošinājušas vēl 20 valstis

Euro 2024 kvalifikācijas cikls paredzēja, ka visas komandas sadalītas desmit grupas un pēc divu apļu izspēles no katras pirmo divu vietu ieguvējas automātiski kvalificēsies UEFA organizētajam Euro 2024, kas nākamā gada vasarā notiks dažādās Vācijas pilsētās. Finālturnīrā startēs 24 valstis, no kurām 21 jau ir zināma. Bez rīkotājas Vācijas vietas pēc kvalifikācijas nodrošināja vēl 20 nācijas.

A grupa

No A grupas uz finālturnīru dosies viena no pēdējo gadu spēcīgākajām valstīm Spānija, kā arī Skotija, kas aiz sevis atstāja Mančestras ”City” zvaigzni Ērlingu Holannu un Norvēģiju. Skoti astoņās spēlēs izcīnīja 17 punktus, kas bija par sešiem vairāk nekā norvēģiem, kuri nedosies jau uz otro nozīmīgo finālturnīru pēc kārtas.

B grupa

B grupā favorīšu statusu apliecināja Francija un Nīderlande. Pēdējo gadu viena no planētas spēcīgākajām izlasēm Francija nezaudēja nevienā spēlē – septiņas uzvaras astoņos mačos, kas deva pirmo vietu. Nīderlande konkurencē ar Grieķiju bija labāka, iegūstot par trim punktiem vairāk (16 pret 13).

C grupa

C grupā lielākā intriga noritēja par otro vietu. Nevienā no astoņiem mačiem nezaudēja futbola dzimtene Anglija, kas ar sešām uzvarām un diviem neizšķirtiem grupu uzvarēja. Pēdējā kārtā labvēlīgi nospēlēja Itālija, kas, lai arī izcīnīja tikpat punktu kā Ukraina, ierindojās otrajā vietā labākas vārtu attiecības dēļ. Ukrainai gan vēl būs iespēja nodrošināt vietu finālturnīrā caur pārspēlēm.

D grupa

Šajā grupā tika ielozēta Latvija, kas ieņēma noslēdzošo, piekto vietu. Pirmo vietu grupā izcīnīja Turcija, kas izcīnīja 17 punktus. Ar divām uzvarām pēdējos mačos otro vietu un ceļazīmi uz finālturnīru ieguva Horvātija, bet trešie palika Velsa, kam gan vēl būs sevi iespēja pierādīt ”play off” mačos.

E grupa

Viens no lielākajiem pārsteigumiem bija vērojams E grupā, kurā automātisku vietu finālturnīrā nenodrošināja Polija. Uz Euro 2024 brauks Albānija un Čehija, abām iegūstot 15 punktus. Uzreiz pēc kvalifikācijas beigām no Čehijas galvenā trenera amata atkāpās Jaroslavs Šilhavijs. Poļiem gan vietu Eiropas čempionāta ietvaros būs iespēja vēl nodrošināt caur pārspēlēm.

F grupa

Šeit spēles aizvadīja Beļģija, Austrija, Zviedrija, Azerbaidžāna un Igaunija, vispārliecinošākām esot pirmajām divām. Zviedri, kuri bijuši regulāri Euro turnīru dalībnieki, šoreiz tam nav kvalificējušies. Pirmo vietu ar 20 punktiem izcīnīja Beļģija, bet otro ar punktu mazāk Austrija. Igaunijai tikai viens punkts un pēdējā vieta, taču tā piedalīsies ”play off” kārtā.

G grupa

No G grupas uz Euro 2024 automātiski kvalificējās Ungārija un Serbija. Pirmie ieguva 18 punktus, nezaudējot nevienā spēlē (piecas uzvaras, trīs neizšķirti), bet otrie kvalifikāciju, kas sākās šī gada martā, noslēdza ar 14 punktiem, par trim apsteidzot tuvāko sekotāju Melnkalni.

H grupa

Šī bija viena no sešu komandu grupām, kurā intriga bija līdz pēdējam logam. Noslēgumā vietu uz finālturnīru automātiski nodrošināja Dānija un Slovēnija, katra izcīnot 22 punktus. Četri mazāk bija Somijai un Kazahstānai.

I grupa

Arī šajā grupā spēlēja sešas komandas. Rumānija nezaudēja nevienā no desmit spēlēm (sešas uzvaras, četri neizšķirti), kas deva pirmo vietu, savukārt par otro noritēja cīņa līdz pēdējam logam. Trīs neizšķirti pēdējo piecu spēļu laikā otro pozīciju deva Šveicei, bet trešie palika Izraēlas futbolisti. Interesanti, ka grupā spēlēja Baltkrievija, pret kuru, atšķirībā no Krievijas, nav ieviestas sankcijas no UEFA par invāziju Ukrainā.

H grupa

Visbeidzot H grupā nevainojamu kvalifikāciju aizvadīja Portugāle, kas kļuva par vienīgo komandu ar nevienu zaudējumu ceļā uz Euro 2024. Desmit spēlēs desmit uzvaras, turklāt ielaisti tikai divi vārti (36:2). Ar septiņām uzvarām, no kurām trīs izcīnītas pēdējās spēlēs, otro vietu izrāva Slovākiju, kas apsteidza tuvāko sekotāju Luksemburgu.

Pēdējās trīs vietas sadalīs Nāciju līgas ”play off” kārtā

Atlikušās trīs vietas sadalīs 12 komandas. A zarā spēlēs Polija, Igaunija, Velsa un viena no izlozētajām komandām, kas būs vai nu Somija, vai Ukraina vai Islande. Jau zināms, ka A zara pusfinālā Polija, kas izsēta ar pirmo numuru, spēlēs pret Igauniju, bet Velsai pretī stāsies viena no izlozētajām izlasēm.

B zarā 23. ceļazīmi uz 2024.gada Eiropas čempionāta finālturnīru noskaidros Izraēla, Bosnija un Hercegovina, kā arī atkal tām ielozēs kādu no šīm trijām izlasēm – Ukrainu, Islandi vai Somiju. Tas nozīmē, ka arī visām šīm trim izlasēm būs iespēja kvalificēties Eiropas čempionātam caur play-off. Izraēlai lozēs Ukrainu vai Islandi, bet Bosnijai Somiju vai Ukrainu.

Savukārt A zarā jau noskaidrojies, ka piedalīsies Gruzija, Luksemburga, Kazahstāna un Grieķija. Ar pirmo numuru izsēta Gruzija, kas pusfinālā cīnīsies pret Luksemburgu, kamēr Grieķija mačs pret Kazahstānu. Eiropas čempionātā iekļūs katra zara labākā komanda, un mači notiks pēc izslēgšanas metodes – vispirms pusfināli un tad fināls.

Spēles gaidāmas 2024. gada 21. un 26. martā un tieši tad noskaidrosies visas 2024.gada Eiropas čempionāta dalībnieces.

Likmes uz futbola spēlēm LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz visām futbola spēlēm, tostarp izlašu kvalifikācijas turnīriem. Bez spēles uzvarētāja iespējams paredzēt arī handikapus, rezultātus 1. un 2. puslaikā, gūto vārtu skaitu katrai komandai atsevišķi, kā arī dažādus statistikas datus, kā, piemēram, stūra sitienus, brīdinājumus, izmestos sānu autus, izklupienus un daudz ko citu. Tāpat iespējams paredzēt precīzu spēles rezultātu un precīzus vārtu guvējus no katras komandas piedāvātā futbolistu saraksta. Ar visām pieejamajām likmēm uz futbola mačiem iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, kas tev neliks vilties. Lai veiktu informētas likmes, pirms to veikšanas iepazīsties ar komandu sniegumiem, sastāva izmaiņām un pēdējo spēļu rezultātiem.

Ja apraksts tevi ir ieinteresējis un vēlies izdarīt sporta likmes uz futbola spēlēm, tostarp izlašu mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu, tostarp visu izlašu spēlēm, ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *