Euro 2024 kvalifikācijā Latvijai vien trīs punkti: diskusijas par treneri un parādīto sniegumu

Euro 2024 kvalifikācijā Latvijai vien trīs punkti: diskusijas par treneri un parādīto sniegumu

2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu futbolā noslēgusi Latvijas futbola izlase, D grupā konkurencē ar Turciju, Velsu, Horvātiju un Armēniju ieņemot pēdējo piekto vietu. Tikai viena uzvara un nepārliecinošais sniegums bijis diskusijas vērts temats attiecībā uz galvenā trenera maiņu, kurš amatu nav gatavs atstāt un rezultātu novērtējis par likumsakarīgu. Vēlies veikt labākās likmes uz futbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta blogā un meklē futbola spēles šī sporta veida sadaļā!

Viens punkts astoņos mačos – vai likumsakarīgs rezultāts?

Latvijas izlases futbolistiem 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā bija jāspēlē D apakšgrupā, kurā vēl tika ielozēta Horvātija, Velsa, Armēnija un Turcija. Izspēles formāts paredzēja, ka pēc divu apļu izspēles katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas automātiski kvalificēsies nākamā gada Eiropas čempionātam, bet trešā vieta vēl saglabātu izredzes piedalīties Nāciju līgas pārspēlēs.

Līdz šim Latvijas izlase futbolā Eiropas čempionātā bija spēlējusi reizi – tas notika 2004. gadā, kad cīņā par iekļūšanu izslēgšanas mačos divu spēļu summā tika pārspēta Turcija. Grupā Latvijas izlase zaudēja Čehijai un Nīderlandei, taču spēlēja neizšķirti pret Vāciju, kas ir vēsturisks rezultāts Latvijas futbola vēsturē.

2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls tika izspēlēts 2023. gada laikā. Jāmin, ka nākamgad šis nozīmīgais turnīrs gaidāms dažādās Vācijas pilsētās. Latvija kvalifikāciju aizvadīja samērā vāji, spējot izcīnīt tikai vienu uzvaru. Tas notika 12. oktobrī, kad ”Skonto” stadionā ar 2:0 tika pārspēta Armēnija. Vārtus konkrētajā mačā iesita Jānis Ikaunieks un Daniels Balodis, kurš tādējādi atvēra vārtu rēķinu.

Pārējās septiņās spēlēs Daiņa Kazakeviča vadītā Latvijas futbola izlase piedzīvoja vienus vienīgus zaudējumus. Pret Velsu 0:1 izbraukumā un 0:2 mājās, pret Horvātiju 0:5 izbraukumā un 0:2 mājās, pret Turciju 2:3 mājās un 0:4 izbraukumā, bet vēl zaudējumu izlase piedzīvoja pret Armēniju izbraukumā (1:2). Teorētiski punktus varēja vēl izcīnīt izbraukumā pret Armēniju, kā arī savā laukumā pret Turciju – abās spēlēs neveiksmes piedzīvotas pašā izskaņā, kad ielaisti izšķirošie vārti.

Ar trim punktiem Latvija bija ne tikai vājākā savā grupā, bet arī viena no vājākajām izlasēm visām Eiropas kvalifikācijā. Mazāk punkti bija Kiprai (0), Gibraltāram (0), Maltai (0), Fēru salām (2), Igaunijai (1), Sanmarīno (0), Andorai (0) un Lihtenšteinai (0). Ar visu to, ka Igaunijai bija mazāk punktu, šī izlase kā D līgas uzvarētāja Nāciju līgas ietvaros piedalīsies pārspēlēs par tikšanu nākamā gada Eiropas čempionāta turnīrā.

Brīžiem bezzobainais sniegums, kura dēļ sasniegto rezultātu var vērtēt kā likumsakarīgu, licis padziļinātāk vērtēt galvenā trenera Daina Kazakeviča atbilstību ieņemtajam amatam. Uzvarētajā mačā pret Armēniju protestā pret treneri vienojās fanu kustība H sektorā, kas pirmo puslaiku vēroja ārpus tribīnēm. Pēc spēles ne visi komandas spēlētāji pateicās līdzjutējiem par sniegto atbalstu mača laikā, kas rezultējās ar atsevišķu fanu pazaudēšanu. Ar publiskajā komunikācijā galvenais treneris izcēlies ar dažādiem spilgtiem epitetiem, liekot manīt, ka netaisās pamest savu posteni. Jāpiebilst, ka Dainis Kazakevičs par Latvijas izlases galveno treneri strādā kopš 2020. gada un līdz šim ar augstvērtīgiem rezultātiem nav izcēlies.

EURO 2024 Latvijai ies secen – kārtējā iespēja kvalificēties būs jau pavisam drīz

Lai arī EURO 2024 Latvijas futbola izlase nespēlēs, jau pavisam drīz tā varēs sākt mēģināt kvalificēties citiem lielajiem turnīriem. Pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas sekos viena sezona ar Nāciju līgas spēlēm, pēc kā izlases tiks dalītas 2026. gada Pasaules kausa kvalifikācijā – tas gaidāms Meksikā, ASV un Kanādā. Savukārt nākamais Eiropas čempionāts paredzēts 2028. gadā un tā var būt nākamā Latvijas iespēja tikt uz turnīru. Pasaules kausa sakarā jāmin, ka tajā pirmo reizi piedalīsies 48 valstu izlases, kas nozīmē, ka var būt vairāk kvotu arī Eiropai.

Likmes uz futbola spēlēm LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz visām futbola spēlēm, tostarp izlašu kvalifikācijas turnīriem. Bez spēles uzvarētāja iespējams paredzēt arī handikapus, rezultātus 1. un 2. puslaikā, gūto vārtu skaitu katrai komandai atsevišķi, kā arī dažādus statistikas datus, kā, piemēram, stūra sitienus, brīdinājumus, izmestos sānu autus, izklupienus un daudz ko citu. Tāpat iespējams paredzēt precīzu spēles rezultātu un precīzus vārtu guvējus no katras komandas piedāvātā futbolistu saraksta. Ar visām pieejamajām likmēm uz futbola mačiem iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, kas tev neliks vilties. Lai veiktu informētas likmes, pirms to veikšanas iepazīsties ar komandu sniegumiem, sastāva izmaiņām un pēdējo spēļu rezultātiem.

Ja apraksts tevi ir ieinteresējis un vēlies izdarīt likmes uz futbola spēlēm, tostarp izlašu mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu, tostarp Latvijas izlašu spēlēm, ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi sporta likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *