F1 sezonas kopsavilkums: Verstapenam 20 uzvaras 23 posmos un rekords

F1 sezonas kopsavilkums: Verstapenam 20 uzvaras 23 posmos un rekords

Ar pilnīgu Maksa Verstapena dominanci pagāja 2023. gada F1 sezona. Tajā ”Red Bull” līderis nodrošināja sev trešo pasaules čempiona titulu pēc kārtas, uzvarēja 20 no 23 posmiem, kā arī uzstādīja jaunu rekordu, sezonas garumā esot vadībā vismaz 1000 apļus. Jau nākamā gada martā gaidāma 2024. gada sezonas sākums. Vēlies veikt likmes uz Formula 1 notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajās likmēs un veic derības.

Viena aktiera izrāde visas sezonas garumā

”Red Bull” līderis Makss Verstapens nu ir kļuvis par 2021. gada, 2022. gada un 2023. gada F1 (Formula one) čempionāta uzvarētāju. Tas nozīmē, ka Nīderlandes autosportists kļuvis par trīskārtējo pasaules čempionu, kas ir nozīmīgs notikums.

2023.gada čempionāta laikā ”Red Bull” kopā ar Maksu Verstapenu dominēja visa čempionāta laikā. Vieglāk uzskaitīt, kuros posmos Verstapens neuzvarēja nekā tajos, kuros uzvarēja. Kopumā nu jau trīskārtējais pasaules čempions kļuva par uzvarētāju 20 no 23 ”Grand Prix” posmiem. Otrajā sezonas posmā par uzvarētāju kļuva Verstapena komandas biedrs Serhio Peress, kurš bija labākais arī sezonas ceturtajā posmā Azerbaidžānā. Savukārt 16. posmā Singapūrā par labāko starp visiem kļuva ”Ferrari” braucējs Karloss Sainss.

Verstapens sezonu noslēdza ne tikai ar čempiona godu, bet arī vienu unikālu rekordu. Viņš sezonu noslēdza ar būšanu vadībā vismaz 1000 apļos. Tas ir jauns rekords F1 pasaules čempionātā un visai iespējams to būs ļoti grūti kādam pārspēt. Sezonas griezumā Verstapens kopvērtējumā izcīnīja 575 punktus, otrās vietas ieguvēju, savu komandas biedru Serhio Peresu apsteidzot par 290 punktiem.

”Aston Martin” un ”McLaren” progress

2023.gadā varēja novērot divu komandu – ”Aston Martin” un ”McLaren” progresu. Konstruktoru kausā abas dalīja ceturto un piekto vietu, respektīvi, ”McLaren” ar 302 punktiem ierindojās ceturtajā vietā, bet ”Aston Martin” ar 280 punktiem piektajā, taču tās piloti ik pa laikam kāpa uz goda pjedestāliem un iespraucās labāko sešiniekā. Savā pirmajā sezonā ”McLaren” formulā sevi spilgti pieteica Oskars Pjastri, kurš sacensībās Japānā un Katarā kāpa uz goda pjedestāla – Japānā viņam trešā vieta, bet Katarā godpilnā otrā. ”Aston Martin” uz priekšu dzina veterāns Fernando Alonso. Viņam sezonas griezumā piecas trešās vietas un trīs otrās vietas. Tas ļāva izcīnīt 206 punktus kopvērtējumā un ceturto vietu starp visiem pilotiem.

”Mercedes” un ”Ferrari” cīņa par otro vietu Konstruktoru kausā

Līdz pat noslēdzošajam posmam Abū Dabī par otro vietu Konstruktoru kausā cīnījās ”Mercedes” un ”Ferrari” komandas. Noslēgumā trīs punktus vairāk izcīnīja ”Mercedes” (409 pret 406), kuras komandu arī šogad veidoja septiņkārtējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons un viņa tautietis Džordžs Rasels. Tieši Rasels pēdējā posmā Abū Dabī izcīnīja trešo vietu, kamēr viņa titulētais komandas biedrs ieņēma devīto vietu un tādējādi atnesa svarīgos divus punktus. Krietni sliktāk klājās ”Ferrari”. Lai arī Šarls Leklērs sacīksti noslēdza godpilnajā otrajā vietā, viņa komandas biedrs Karloss Sainss izgāzās. Sacīkstes viņš sāka tikai no 16. starta pozīcijas, un tās laika pamanījās nokrist vēl par divām pozīcijām. Tas nozīmēja vien 18. vietu beigās un palikšanu bez punktiem. Ja Sainss būtu iekļuvis labāko sešiniekā, tad pie konkrētā vietu sadalījuma otro vietu Konstruktoru kausā izcīnītu ”Ferrari”. Tas gan nozīmē, ka ”Mercedes” revanšējusies itāļu komandai par zaudējumu cīņa par otro vietu pērn.

2024.gada sezona jau sāksies pavisam drīz

Desmit komandas – ”Red Bull”, ”Ferrari”, ”Mercedes”, ”McLaren”, ”Aston Martin”, ”Alpine”, ”Williams”, ”AlphaTauri”, ”Alfa Romeo” un ”Haas” jau drīzumā sāks gatavoties 2024. gada sezonai. Zināms, ka F1 pametīs ”Alfa Romeo” rūpnīca un visdrīzāk šai komandai būs jauns nosaukums. Citādāks nosaukums var būt arī ”Red Bull” otrajai komandai ”AlphaTauri”. Pirms jaunās sezonas izņēmums nav jaunu formulu izstrāde un to prezentācija – vēl nesen ”Mercedes” vienu no Lūisa Hamiltona bijušajām formulām, ar kuru viņš kļuva par pasaules čempionu, pārdeva par vairākiem miljoniem ASV dolāru.

2024.gada sezona sāksies marta sākumā – 2. martā gaidāmas sacīkstes Bahreinā. Vēl nākamā gada laikā nozīmīgās autosporta sacensības gaidāmas Saūda Arābijā, Austrālijā, Japānā, Ķīnā, ASV, Itālijā, Monako, Kanādā, Spānijā, Austrijā, Lielbritānijā, Ungārijā, Beļģijā, Azerbaidžānā, Singapūrā, Meksikā, Brazīlijā, Katarā un Abū Dabī. Ne pirmo gadu F1 sezona noslēgsies ar posmu tieši Apvienotajos Arābu Emirātos – šeit tas notiks no 6. līdz 8. decembrim. Tas arī nozīmē, ka 2024. gada F1 sezona būs garāka, jo šī noslēdzās novembra beigās.

Likmes uz F1 sacensībām LV BET sporta totalizatorā

LV BET nemainīgi piedāvās veikt derības uz Formula 1 čempionātu. Izņēmums nebūs arī 2024. gads, un mēs piedāvāsim plašu likmju klāstu. Neilgi pirms jaunās sezonas sākuma ieskaties outright iespējās jeb uzzini, kurus pilotus un komandas bukmeikeri uzskata par gaidāmās sezonas favorītiem. Pavisam noteikti, ka starp pilotiem galvenais favorīts būs Makss Verstapens, bet Konstruktoru kausā ”Red Bull”, kurai gan var nākties izjust nozīmīgāku konkurenci no ”Mercedes”, ”Ferrari” un ”McLaren”.

Plašs likmju piedāvājums būs arī uz katru no posmiem. Uzvarētāja, handikapa, top3 un daudzu citu faktoru derēšana ir iespējama tieši pie mums! Pastāv arī pilotu H2H sporta likmes jeb kurš no diviem sacīksti noslēgs labākā vietā. Vari paredzēt arī izstājušos skaitu, sekunžu pārsvaru un daudz ko citu – ar visām pieejamajām likmēm uz F1 sacensībām iepazīsties mūsu totalizatorā īsi pirms jaunās sezonas sākuma. Varam apsolīt, ka nebūsi vīlies!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *