Cīņā pret pēdējo gadu klienti: Latvija par punktiem cīnīsies pret Turciju

Cīņā pret pēdējo gadu klienti: Latvija par punktiem cīnīsies pret Turciju

Šī gada 15. oktobrī izbraukumā Latvijas futbola izlase aizvadīs priekšpēdējo 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli pret Turciju. Abas komandas pēdējos gados tikušās bieži, ik pa laikam pie punktiem un uzvarām tiekot Latvijai. Vai vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Latvija pret Turciju: parocīgs duelis latviešiem kopš 20. gadsimta sākuma

Turcija Latvijas futbola izlasei ir parocīgs pretinieks kopš 2003. gada beigām. Toreiz Latvija sasniedza savu lielāko panākumu futbola vēsturē, kvalificējoties 2004. gada Eiropas čempionātam. ”Play-off” spēlēs par tikšanu turnīrā latvieši spēkojās tieši pret Turciju, divu spēļu summā uzvarot ar 3:2. Vispirms ”Skonto” stadionā Māris Verpakovskis palīdzēja uzvarēt ar 1:0, bet vēlāk Turcijā izlase prata atspēlēties no 0:2, Jurim Laizānam un jau minētajam Verpakovskim nodrošinot tikšanu uz turnīru.

Šis panākums atbalsojās arī vēlāk, kad bija jāspēkojās pret Turciju. Šķita, ka pretinieks ir uzvarams un visai bieži pēdējo 20 gadu laikā futbola izlase ir izcīnījusi punktu pret turkiem, kam futbols ir populārākais sports valstī. Pēcāk sekoja trīs neizšķirti – 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla grupā abos mačos tika spēlēts 1:1, bet pirmajā 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas kārtā Turcijā valstsvienības spēlēja rezultatīvu neizšķirtu 3:3. Pirmo uzvaru 20. gadsimtā pār Latviju Turcija izcīnīja viena 2021. gadā, kad otrajā Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Rīgā uzvaru izrāva pašā mača izskaņā (2:1).

Līdzvērtīgs scenārijs bija vērojams abu komandu pirmajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, spēlei 2023. gada vasarā notiekot Rīgā. Turki bija vadībā ar 2:1, kad pašā mača izskaņā vārtus un izlīdzinājumu panāca Kristers Tobers. Kad jau šķita, kad kārtējo reizi komandas spēlēs neizšķirti, turkiem kompensācijas laikā, īsu brīdi pirms finālsvilpes, izdevās aizskriet uzbrukumā, precīzi iecentrēt soda laukumā un gūt laimīgus vārtus. Visdrīzāk atbildes spēlē Turciju vairs netrenēs Štefans Kuncs, kuru pēc turku mediju ziņotā Turcijas federācija ir atlaidusi.

Turcijas un Latvijas sniegumi Euro 2024 kvalifikācijā

Turcija pēc pirmajām piecām spēlēm bija izcīnījusi desmit punktus, tādējādi esot viena no D grupas līderēm. Kvalifikāciju tā sāka ar uzvaru pār Armēniju (2:1), vēlāk piekāpjoties Horvātijai (0:2). Pēcāk sekoja divas uzvaras pār Latviju (3:2) un Velsu (2:0), bet otrajā mačā pret Armēniju tika fiksēts neizšķirts (1:1). Bez spēles pret latviešiem turkiem vēl būs jācīnās pret Horvātiju un Velsu. Uzvara pār Latviju pietuvos turkus 2024. gada Eiropas čempionātam.

Latvijas futbola izlasei 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija līdz šim nav bijusi veiksmīga. Pirmajās piecās D apakšgrupas spēlēs piedzīvoti vieni vienīgi zaudējumi. Vispirms valstsvienība spēkojās pret Velsu, izbraukumā piekāpjoties ar 0:1. Vēlāk sekoja mačs mājās pret Turciju, kas noslēdzās ar nervu kutinošu galotni. Mača otrajā pusē Kristers Tobers panāca izlīdzinājumu 2:2, bet nedaudz vēlāk īsi pirms tiesneša gala svilpes turkiem izdevās gūt uzvaras nesošo golu. Pēcāk izbraukumā tika aizvadīta vājākā spēle ciklā, ar 1:2 piekāpjoties Armēnijai. Septembra logs nesa vēl sliktākus rezultātus – vispirms 0:5 pret Horvātiju, bet vēlāk 0:2 pret Velsu. Pēc pēdējā mača uzticamākie līdzjutēji skandēja saukļus par galvenā trenera Daiņa Kazakeviča atlaišanu, bet treneris paliks savā amatā vismaz līdz cikla beigām.

Latvijas izlases izredzes Euro 2024

Latvijas futbola izlasei nav nekādu izredžu spēlēt 2024. gada Eiropas čempionātā, tam kvalificējoties automātiski no apakšgrupas. Vienīgā iespēja tai ir tādā gadījumā, ja starp tikušajām izlasēm būs pietiekami daudz tādu, kuras ir arī bijušas labākās starp Nāciju līgas A, B un C līgas. Tādā gadījumā iespēja spēlēt play off kārtā būs arī D līgas komandām un pagājušajā sezonā šajā līgā labākās bija Latvija un Igaunija. Kopumā gan pirmā roka būs Igaunijai, kas ieņēma pirmo vietu D līgā starp visām komandām, bet Latvija varēs spēlēt playoff vien pie nosacījuma, ja daudz Nāciju līgas izlases būs jau kvalificējušās. Kopumā lielu izredžu Latvijai spēlēt otro reizi Eiropas čempionātā nav.

Kā veikt likmes uz Euro 2024 ar LV BET?

Ja vēlies izdarīt likmes uz 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Likmes uz Euro 2024 vietnē LV BET

Ja vēlies izdarīt derības uz Euro 2024 kvalifikācijas spēlēm, tad LV BET sporta totalizators būs pareizā vieta, kur tās veikt. Mūsu piedāvājumā atradīsi visas spēles, tostarp arī maču starp Latviju un Armēniju. Pie tam, likmju piedāvājums būs plašākais starp citiem totalizatoru uzņēmumiem. Vari veikt likmes uz mača uzvarētāju, handikapa likmēm, pirmā un otrā puslaika notikumiem, gūtajiem vārtiem, precīzu rezultātu, vārtu guvējiem un daudz ko citu. Lai iepazītos ar visām likmēm, ienāc LV BET sporta totalizatorā. Pirms likmes izdarīšanas iepazīsties, kā komandām veicies iepriekš un vai sastāvā nav kādu izmaiņu. Latvijas rindās jau ilgāku laiku nespēlē Pāvels Šteinborgs un Artūrs Zjuzins.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *