IIHF pasaules čempionāta izslēgšanas spēles: Latvijai sestais ceturtdaļfināls

IIHF pasaules čempionāta izslēgšanas spēles: Latvijai sestais ceturtdaļfināls

Jau no ceturtdienas, 25. maija, pasaules čempionāts hokejā ieies tā kulminācijas fāzē – gaidāmas izslēgšanas cīņas. Grupu turnīrā starp astoņām labākajām komandām tika Latvijas izlase, kas ceturtdaļfinālā piedalīsies sesto reizi vēsturē. Vai vēlies vairāk uzzināt par hokeja notikumiem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Kā tika aizvadīts pasaules čempionāta grupu turnīrs?

Šī gada, 2023. gada, pasaules čempionāts hokejā sākās 12. maijā. Kā norises vieta tika apstiprinātas Latvijas galvaspilsēta Rīga un Somijas pilsēta Tampere. Tas notika pēc tam, kad turnīra rīkošanas tiesības tika atņemtas Sanktpēterburgai sakarā ar Krievijas sākto invāziju Ukrainā.

No 12. līdz 23. maijam aizritēja grupu turnīra cīņas. 16 izlases tika sadalītas divās grupās par astoņām komandām. A apakšgrupā spēlēja tādas komandas kā ASV, Zviedrija, Somija, Vācija, Francija, Dānija, Austrija un Ungārija, bet B apakšgrupā Latvijas izlase, Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Slovēnija, Kazahstāna un Norvēģija. Spēļu kalendārs paredzēja, ka spēles noritēs katru dienu līdz 23. maijam. Labākās četras pēc izcīnītajiem punktiem no katras grupas tika ceturtdaļfinālā.

A grupā savu pārākumu pierādīja ASV un Zviedrija. Amerikāņi ne pirmo reizi uz turnīru bija atvedusi gados jaunu komandu, taču ar to atkal spēja sasniegt augstvērtīgus rezultātus. Pasaules čempione Somija grupu turnīru neaizvadīja tik spilgti, taču tāpat spēja nodrošināt vietu labāko astotniekā. Tikmēr pēdējo pozīciju izcīnīja Vācija, kas bija pārāka pār Dāniju, Franciju, Austriju un Ungāriju.

Krietni saistošāki notikumi bija vērojami Rīgas grupā. Pasaules hokeja čempionāta labākie spēlētāji demonstrēja augstvērtīgu hokeju, priecējot gan atbraukušos tūristus no citām valstīm, gan vietējos skatītājus. Īpaši iepriecināja Latvijas izlase, kas pirmo reizi pasaules čempionātu ietvaros izcīnīja piecas uzvaras pēc kārtas, kas deva sesto ceturtdaļfinālu vēsturē. Pēc diviem zaudējumiem turnīra ievadā pret Kanādu (0:6) un Slovākiju (1:2), sekoja piecas uzvaras pēc kārtas papildlaikā pret Čehiju un Šveici (abām 4:3), kā arī pret Slovēniju (3:2), Norvēģiju (2:1) un Kazahstānu (7:0). Vēl no B grupas izslēgšanas spēlēs piedalīsies Šveice, Kanāda un Čehija.

Ceturtdaļfināla pāri

Jau aprakstīts, ka 2023. gada pasaules hokeja turnīra ceturtdaļfinālā spēlēs tādas komandas kā Latvija, Zviedrija, Somija, ASV, Kanāda, Čehija, Vācija un Šveice. Divi no ceturtdaļfināliem tiks aizvadīti Rīgā, bet divi Tamperē, kamēr visi pusfināli un cīņas par medaļām noritēs Somijā.

Latvija par pirmo pusfinālu spēkosies pret Zviedriju – pretinieku, kas allaž bijis ļoti neērts. Lai arī pēdējos gados pret zviedriem spēles bijušas sīvas, vienmēr piedzīvotas neveiksmes. Spilgtākā uzvara svinēta 2009. gada čempionātā, kad tā tika pārspēta pēcspēles metienos.

Citos pāros par intriģējošāko gaidāms pēdējo divu čempionātu fināla atkārtojums starp Kanādas un Somijas izlasēm. Pirms diviem gadiem, 2021. gadā, Rīgā uzvarēja kanādieši, bet pagājušajā, 2022. gadā, čempionātā somi revanšējās. Trešo gadu pēc kārtas līdzvērtīgs fināls nebūs.

B grupas uzvarētāja Šveice par vietu pusfinālā cīnīsies pret Vāciju. Šveicieši turnīru sāka ar septiņām uzvarām pēc kārtas, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pret vienu no mājiniecēm Latviju. Tajā spēlē gan nepiedalījās vairāki tās līderi. Tikmēr citā pārī ASV cīnīsies pret Čehiju. Azartiskie amerikāņi aizvadījuši pārliecinošu grupu turnīru, bet čehiem nācies cīnīties ar robiem sastāvā savainojumu dēļ.

IIHF pasaules čempionāta izslēgšanas spēļu grafiks

Maijs ir mēnesis, kad pasaules čempionāts tiek izspēlēts un 25. līdz 28. maijs kļūs par laiku, kad 2023. gada pasaules čempionātā noskaidros medaļniekus. Hokeja svētki turpināsies 25. maijā gan Tamperē, gan Rīgā, abās pilsētās notiekot divām ceturtdaļfināla cīņām. ASV pret Čehiju un Kanāda pret Somiju cīnīsies Tamperē, kamēr Šveice pret Vāciju un Zviedrija pret Latviju Rīgā. Biļetes uz Latvijas izlases maču jau ir izpirktas.

Izšķirošie mači gaidāmi 27. un 28. maijā. 27. maijā gaidāmi abi pusfināli. ASV pret Čehijas uzvarētājs cīnīsies pret Kanādas un Somijas uzvarētāju, kamēr Šveices pret Vācijas pret Zviedrijas un Latvijas. Tikmēr dienu vēlāk, 28. maijā, vispirms notiks cīņa par bronzu, bet vēlāk arī lielais fināls.

Kam ir lielākās izredzes uzvarēt IIHF pasaules čempionātā?

Pēc bukmeikeru domām pagaidām lielākās izredzes izcīnīt zeltu pasaules čempionātā dotas Šveices izlasei (koeficients 4.25). Nekur tālu neatpaliek Somija un Zviedrija (koeficients 5.00), kā arī ASV (koeficients 5.25) un Kanāda (koeficients 5.50). Lai arī Šveice pagaidām ir galvenā favorīte, pēc bukmeikeru domām par pasaules hokeja čempioni kļūs kāda no nosauktajām piecām komandām. Nedaudz mazākas izredzes izcīnīt zeltu dotas Čehijai (10.00), kamēr Vācijai un Latvijai tādu iespēju paredz ar mazu varbūtību – vācu hokeja izlases koeficients noteikts 28.00, bet Latvijai 35.00, kas ir sliktākais starp visām astoņām komandām.

Kā likt likmes uz IIHF pasaules čempionātu LV BET?

Ja interesē izdarīt likmes uz hokeja čempionāta spēlēm, tostarp Latvijas izlases mačiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās turnīra spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Veikt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

IIHF pasaules čempionāta derību padomi vietnē LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Latvijas izlases spēli pret Zviedriju, tad labākās likmes atradīsi LV BET sporta totalizatorā. Pie mums varēsi prognozēt spēles uzvarētāju, kopējos vārtus katrai komandai un abām komandām kopā, pirmā perioda rezultātu un vairākus aspektus ap to, kā arī pie riskantākas izvēles varī arī noprognozēt precīzu rezultātu no piedāvātajām iespējām. Jāatceras, ka jebkurā hokeja spēlē tiek noteikts uzvarētājs un tā būs arī ceturtdaļfinālā. Ja pamatlaiks noslēgsies neizšķirti, komandas spēlēs papildlaiku līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Ja arī tas nelīdzēs, sekos pēcspēles metieni. Ienāc LV BET sporta totalizatorā un izbaudi uzvaras kopā ar Latvijas izlasi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *