Noslēgt kā pirmiem grupā: Latvijas izlasei pēdējie mači Pasaules kausa kvalifikācijā

Noslēgt kā pirmiem grupā: Latvijas izlasei pēdējie mači Pasaules kausa kvalifikācijā

Šī gada 24. un 27. februārī Latvijas vīriešu basketbola izlase ar pēdējām divām spēlēm pret Turciju un Grieķiju noslēgs 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu. Lukas Banki vadītā valstsvienība jau ir garantējusi vietu Pasaules kausa izcīņas turnīrā, un šajos mačos mērķēs nosargāt pirmo vietu grupā. Vēlies vairāk uzzināt par basketbola spēlēm? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Pasaules kausu basketbolā

Šogad Pasaules kausa izcīņa notiks no augusta beigām līdz septembra sākuma trijās valstīs – Japānā, Indonēzijā un Filipīnās. Visi izšķirošie mači noritēs Filipīnās, kur šāds turnīrs, tāpat kā Japānā, tiks rīkots otro reizi. Tikmēr pirmo reizi pasaules labākie basketbolisti dosies uz Indonēziju.

Turnīram kvalificējušās jau 17 no 32 valstu izlasēm. Starp tām ir arī Latvijas basketbola izlase, kas vietu turnīrā nodrošināja 2022. gada novembrī ar uzvaru pār Grieķiju. Vēl bez Latvijas Pasaules kausa finālturnīru kā dalībnieces apmeklēs tādas valstis kā Somija, Kotdivuāra, Jaunzēlande, Lībija, Kanāda, Austrālija, Vācija, Itālija, Spānija, Ķīna, Slovēnija, Lietuva, Francija un Grieķija. No mājiniecēm tajā piedalīsies japāņi un filipīnieši, kamēr Indonēzija nespēja kvalificēties.

Čempionu statusā Pasaules kausa turnīru sagaidīs Spānija, kas pirms četriem gadiem Ķīnā finālā pārspēja Argentīnu. Izgāzās pasaules vadošā basketbola izlase ASV, kas izstājās jau ceturtdaļfinālā. Tieši amerikāņi ir vieni no galvenajiem favorītiem, jo uzvarējuši šajā turnīrā piecas reizes.

Latvijas izlase Pasaules kausa basketbolā kvalifikācijas turnīrā

Latvijas vīriešu basketbola izlase jau ir garantējusi vietu Pasaules kausā. Šī kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra ietvaros Latvija zaudējusi tikai vienu spēli – pret Serbiju ar viena punkta pārsvaru. Līdz šim visās citās cīņās Latvijas basketbolisti svinējuši panākumus, tostarp pār tādām izlasēm kā Serbiju, Turciju, Grieķiju un Beļģiju.

Divas kārtas līdz 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla beigām Lukas Banki trenētā izlase nodrošinājusi vietu čempionātā un tā kļuvusi par vēsturisku reizi Latvijas basketbolam. Vīriešu izlasei tā būs debija tik nozīmīgā čempionātā.

Latvijas basketbola izlases pēdējās kvalifikācijas spēles Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā gaidāmas 2023. gada februāra beigās – 24. un 27. februārī. Vispirms izlase dosies izbraukumā uz Turciju, lai spēkoties pret turkiem, bet trīs dienas vēlāk ”Arēnā Rīga” gaidāms mačs ar Grieķiju. Latvijas basketbola valstsvienībai šajos divos mačos ir iespēja nodrošināt pirmo vietu I grupā. Lai to panāktu, nepieciešams uzvarēt vismaz vienā spēlē, vai, zaudējot abās, nepiekāpties Grieķijai ar vairāk nekā 21 punkta starpību.

Izlasei gan nevarēs palīdzēt viens no līderiem – Rihards Lomažs, kurš sava kluba rindās Vācijā iedzīvojies ilgtermiņa savainojumā. Visdrīzāk tas liegs viņam palīdzēt valstsvienībai arī Pasaules kausā augustā. Sagaidāms, ka ierindā būs citi līderi, kā, piemēram, kapteinis Dairis Bertāns, saspēles vadītājs Kristers Zoriks, Artūrs Žagars un Jānis Strēlnieks, uzbrucējs Rodions Kurucs, spēka uzbrucējs Mareks Mejeris un Andrejs Gražulis, kā arī centri Klāvs Čavars un Anžejs Pasečņiks. Nav izslēgts, ka Latvijas valstsvienība nedaudz pamainīs sastāvu un dos iespējas iepriekš jauniem spēlētājiem no Latvijas – Igaunijas apvienotās līgas un ārzemēm. Tā, piemēram, no ”VEF Rīga” allaž izsaukts tiek Artis Ate, un visdrīzāk tas notiks arī februārī.

Gan pret Turciju, gan Grieķiju Latvija jau vienu reizi Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ciklā spēlējusi, abas uzvarot. Turkus latvieši pārspēja 2022. gada vasarā, savā laukumā, ”Arēna Rīga”, sagraujot pretinieci ar 111:85. Toreiz Latvijai pirmo reizi piecu gadu laikā palīdzēja Kristaps Porziņģis, gūstot 22 punktus, izcīnot 14 bumbas zem groziem, atdodot trīs piespēles un bloķējot sešus metienus. Tikmēr grieķus latvieši pārspēja 2022. gada 11. novembrī ar 80:60. Šī kļuva par atgriešanās spēli Jānim Timmam, kurš nepievīla – uzbrucējs kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju izlasē (17 punkti).

Latvijas izlases lielākie panākumi vēsturē

Jau minēts, ka Latvijas vīriešu izlase vēl nekad nav piedalījusies Pasaules kausa izcīņā, un 2023. gads ar to ieies vēsturē. Līdz šim lielākos panākumus Latvijas basketbola izlase sasniegusi Eiropas čempionāta ietvaros. 1935. gadā latvieši kļuva par pirmajiem kontinenta čempioniem, četrus gadus vēlāk izcīnot otro vietu. Labākais sasniegums mūsdienās ir iegūtā piektā vieta 2017. gada Eiropas čempionāta ietvaros. Zināms, ka pēc diviem gadiem Eiropas čempionāts notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā, pie tam, bez viena grupu turnīra izspēles Rīga uzņems arī visu izslēgšanas maču norisi.

Kā likt likmes uz Pasaules kausu basketbolā LV BET?

Ja vēlies izdarīt likmes uz Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās izlašu kvalifikācijas spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Basketbola likmes LV BET

Uz basketbola kvalifikācijas spēlēm pastāv iespēja veikt dažādas likmes. LV BET Sporta totalizators piedāvā plašu spēļu klāstu. Izņēmums nav Latvijas basketbola izlase, kura cīnīsies pret Turciju un Grieķiju. Iecienītākā spēlētāju izvēle ir derēt uz mača uzvarētāju, taču pastāv opcijas veikt derības uz handikapu, vairākām likmēm saistībā ar gūtajiem punktiem (komandām kopā, katrai atsevišķi spēlē un puslaikos), kā arī daudz ko citu. Jāatceras, ka Eiropas basketbolā ne vienmēr spēles būs īpaši rezultatīvas un vairāk dominē aizsardzība, bet no turnīra tabulas viedokļa jāņem vērā, ka Turcijai mačs pret Latviju būs izdzīvošanas jautājums cīņā par pēdējo ceļazīmi uz Pasaules kausa turnīru, kamēr Latvijas un Grieķijas spēle noteiks grupas uzvarētāju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *