LBL play-offs: VEF will start their journey for 11th Latvian title | LV BET Blog

VAI KĀDS APTURĒS VEF RĪGA? SĀKAS CĪŅA PAR LBL TRONI

Jau no aprīļa sākuma ar pirmajām Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla spēlēm sāksies LBL izslēgšanas mači. Vietu pusfinālā nodrošinājušas ”VEF Rīga” un ”Ventspils”, abām vēsturē izcīnot desmit titulus. Vēlies veikt derības uz labākajām basketbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajās derību iespējas un veic likmes!

LATVIJAS BASKETBOLA LĪGAS CETURTDAĻFINĀLA PĀRI

LBL play-offs: VEF will start their journey for 11th Latvian title | LV BET BlogLatvijas Basketbola līga tiek rīkota kopš 1992. gada un līdz šim visvairāk reižu (desmit) par čempionēm kļuvušas ”Ventspils” un ”VEF Rīga” komandas. Pēdējo var uzskatīt par šī brīža spēcīgāko Latvijas basketbola komandu – visus desmit titulus VEF izcīnījis kopš 2011. gada, bet ”Ventspils” pēdējo reizi LBL triumfējusi 2018. gadā.

Izslēgšanas komandas un ceturtdaļfināla pāri tiek noteikti pēc noslēgtās regulārās sezonas apvienotajā Latvijas – Igaunijas līgā. Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas klubu skaits palielinājās no sešiem līdz septiņiem, kas nozīmēja, ka vienai komandai sezona noslēgsies jau martā. Par to kļuva ”Latvijas Universitāte”, kamēr pārējās sešas – ”VEF Rīga”, ”Ventspils”, ”Rīgas Zeļļi”, ”Ogre”, ”Valmiera Glass”/ViA un ”Liepāja” turpinās cīņu par titulu.

Ceturtdaļfinālā debitanti ”Zeļļi” kā trešā labākā komanda no Latvijas spēkosies pret ”Valmieru Glass”/ViA, kas bija sestā labākā. Tikmēr ”Ogre” kā ceturtā labākā par vietu pusfinālā cīnīsies pret ”Liepāju”. Tieši liepājniekiem Ogre piekāpās 2023. gada ietvaros cīņā par bronzu. VEF un ”Ventspils” jau nodrošinājušas vietu pusfinālā. Ceturtdaļfinālā, pusfinālā un sērijā par bronzu norit sērija līdz trīs uzvarām, bet finālā – līdz četrām. Sezona vietējā basketbolā noslēgsies maija vidū vai beigās.

Rīgas Zeļļi vs Valmiera Glass/ViA

Debitanti ”Zeļļi” sevi vietējā basketbola kopienā pietiekuši pietiekami skaļi un ambiciozi. Par kluba līderiem var saukt Tomu Skuju, Dāvidu Vīksni, Aizeju Osbornu un Ričardu Vanagu. No sezonas četrām spēlēm pret Valmieru trijās uzvarējuši tieši ”Zeļļi”, kas var likt viņus saukt par dueļa favorītiem. Tomēr atsevišķi trumpji rokās ir arī Valmieras komandai, kas sezonas gaitā trenera amatā Oskaru Virsu nomainīja pret Nikolaju Mazuru. Viņam ir pieredze pārveidot komandas un tām atnest rezultātus, kā tas notika ar Ogri un Tartu. Ar abām šīm komandām viņam bronza Latvijas – Igaunijas līgā. Jaunpienācēji Mazura vadībā bijuši derīgi palīgi, kā arī produktīvi spēlējuši līdzšinējie līderi – Edmunds Elksnis, Guntis Sīpoliņš un Seneka Naits. ”Zeļļiem” ir garāks soliņš, bet Valmierai – vairāk pieredzes. Sērija var ieilgt.

Ogre vs Liepāja

”Ogre” pirms LBL izslēgšanas spēlēm izrādīja cienīgu pretestību Ukrainas klubam ”Prometey” apvienotās līgas ceturtdaļfinālā. Sezonā komandas viena pret otru spēkojās četras reizes – apvienotajā līgā uzvaras tika dalītas uz pusēm, tāpat kā Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, kurā divu spēļu summā pārāka gan izrādījās ”Liepāja”.

Liepājnieku otro sezonas pusi ietekmējušas traumas. Šajā sezonā ceļgala likstas liegs spēlēt vienam no līderiem Emīlam Krūmiņam, ierobežots bijis arī kapteinis Roberts Freimanis. Kluba vadošie spēlētāji ir Kristaps Ķilps un Klāvs Dubults – viņu ierobežošana var ļaut ”Ogrei” triumfēt sērijā. Ogrēnieši sezonas laikā pastiprinājās ar rezultatīvo Andri Misteru, tāpat izslēgšanas spēlēs savu sezonas labāko sniegumu demonstrēja kapteinis Kristaps Dārgais. Neliels favorītes statuss jāatvēl ”Ogrei”, kam arī savas laukuma priekšrocības.

LATVIJAS BASKETBOLA LĪGAS ČEMPIONĀTA TITULU FAVORĪTI

Latvijā ir tikai viens liels favorīts un tas ir ”VEF Rīga”. Klubs bijs nepārspēts LBL čempions kopš 2019. gada – pirms gada tas kļuva par desmitkārtējo uzvarētāju vietējā līgā, sērijā ar 4-1 apspēlējot ”Ventspili”.

Pēdējo reizi septiņas spēles kādā finālsērijā bija 2015./2016. gadā, kad ”Valmiera” ar 4-3 apspēlēja to pašu VEF. Kopš 2019. gada VEF uzvarējis sērijās ar 4-1 vai 4-0. Tikmēr ”Ventspils” pēdējo titulu izcīnīja ar uzvaru sešu spēļu sērijā (4-2).

Citu komandu izredzes kļūt par LBL čempionēm var vērtēt relatīvi zemāk. Visdrīzāk vislielāko konkurenci VEF var sastādīt ”Ventspils”. Ja ”Zeļļiem” izdosies tikt pāri Valmieras barjerai ceturtdaļfinālā, tad tieši pret ventspilniekiem debitantiem nāksies spēkoties par savu pirmo LBL finālu. ”Zeļļu” izredzes kļūt par LBL čempioniem var vērtēt kā trešās augstākās, pēc tam nākot ”Ogrei”, kam tikšanas pāri ”Liepājas” barjerai ceturtdaļfinālā sagaida pusfināla cīņa pret VEF.

DERĪBU PADOMI UN LIKMES LATVIJĀ BASKETBOLA LĪGAI

LV BET sporta totalizatorā būs iespējams derēt uz visām LBL izslēgšanas spēlēm. Klientu populārākā likme ir derēt uz spēles uzvarētāju, tāpat populāras ir handikapa, gūto punktu skaita un katras komandas gūto punktu skaita likmes. Ar visām pieejamajām likmēm uz basketbolu iepazīsties mūsu mājaslapā pie sadaļas ”basketbols”.

Ja vēlies izdarīt likmes uz LBL izslēgšanas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām 3×3 basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

IESKATIES AKCIJAS PIEDĀVĀJUMĀ UZ VEF SPĒLĒM

LV BET scores visas sezonas garumā ir ”VEF Rīga” atbalstītājs un tamdēļ uz šīs komandas spēlēm LV BET totalizatorā var atrast akcijas piedāvājumu. Spēļu dienā tev ir iespēja tikt pie desmit eiro bezmaksas likmes, ja veiksmi kombinēto likmi 20 eiro vērtībā ar minimālo kopējo koeficientu 2.0 un 1.3 katram notikumam, turklāt viens no tiem būs VEF spēle. Ja tava likme netrāpa grozā, tad saņem desmit eiro bezmaksas likmi ar laimestu līdz 30 eiro! Ar akcijas piedāvājumu iepazīsties LV BET mājaslapā! Savukārt, ja tevi uzrunā spēlētāju īpašās likmes, tad uz visām VEF izslēgšanas spēlēm LBL ietvaros, varēsi atrast īpašās derības uz atsevišķu spēlētāju gūtajiem punktiem, iekrātajām atlēkušajām bumbām, atdotajām piespēlēm un combo izvēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *