Olympic games basketball tournament draw | LV BET Blog

RETO REIZI FAVORĪTES STATUSĀ: VĪRIEŠU IZLASEI IESPĒJA PIRMO REIZI TIKT UZ OLIMPISKAJĀM SPĒLĒM

No šī gada 2. līdz 7. jūlijam Latvijas galvaspilsētā Rīgā notiks viens no četriem 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem basketbolā. No katras kvalifikācijas tiks noskaidrota viena spēcīgākā izlase, kas pievienosies jau astoņām zināmajām turnīra dalībniecēm. Gaidāmajā kvalifikācijā Rīgā Latvijas izlase var tikt saukta par favorīti, taču tai pretestību var sagādāt vismaz trīs izlases. Vēlies veikt derības uz basketbolu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties likmju iespējās un veic prognozes.

RĪGĀ ATKAL NOTIKS BASKETBOLA SVĒTKI

Olympic games basketball tournament draw | LV BET BlogPēc veiksmīgā Pasaules kausa finālturnīra, kurā Lukas Banki trenētā komanda ieņēma augsto piekto vietu, vīriešu izlase pacēlās uz astoto vietu FIBA rangā, bet Latvijas Basketbola savienības (LBS) vadība sāka kalt plānus par nākamo turnīru, kuru varētu rīkot savu skatītāju priekšā. Pirms tam tā vairākkārtīgi organizējusi burbuļus Covid-19 apstākļos, U19 Pasaules kausu, kā arī bija ieguvusi tiesības organizēt 2025. gada Eiropas čempionātu. Nākamais mērķis bija savās mājās tikt pie olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanas tiesībām, kas varētu veicināt vīriešu izlases iespējas pirmo reizi tās vēsturē kvalificēties nozīmīgajam forumam.

Saņēmusi valdības garantijas, LBS pieteicās rīkošanas tiesību iegūšanai, tās arī saņemot. Kvalifikācijas turnīrs Latvijas galvaspilsētā Rīgā notiks no 2. līdz 7. jūlijam. Vīriešu izlase gatavošanās procesu sāks divas nedēļas pirms turnīra sākuma – 17. jūnijā, pirms tam aizvadot divas pārbaudes spēles pret Ēģipti savā laukumā un Somiju izbraukumā.

Kopumā trīs no četriem kvalifikācijas turnīriem tiks rīkoti Eiropā. Vēl bez Latvijas šādu turnīru rīkošanas tiesības ieguva arī Spānija un Grieķija, kuras nespēja izcīnīt augstas pozīcijas Pasaules kausa finālturnīrā. Vasarā tās sevis rīkotajos turnīros vēlēsies ar tās lielākajām zvaigznēm iekļūt olimpisko spēļu turnīrā. Savukārt vienīgais turnīrs, kas gaidāms ārpus Eiropas, risināsies Puertoriko.

KVALIFIKĀCIJAS TURNĪRS RĪGĀ: LATVIJU VAR SAUKT PAR SAVA ZARA FAVORĪTI

Katrā kvalifikācijā piedalās sešas komandas. Izloze lēma, ka Rīgas kvalifikācijā bez Latvijas piedalīsies arī Gruzija, Filipīnas, Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna. Jau ieskatoties FIBA rangā, var spriest, ka Latvijas izlase pirmo reizi pēdējo gadu laikā varētu izjust zināmu spiedienu. Gaidas var būt augstas, jo tieši latvieši tiks uzskatīti par galvenajiem šī turnīra favorītiem. Latvija aktuālajā FIBA rangā ieņem augsto sesto vietu, Brazīlija ir 12. vietā, Melnkalne 17. vietā, Gruzija 23. vietā, Filipīnas 37. vietā, bet Kamerūna tikai 68. vietā. No minētajām komandām olimpisko spēļu turnīrā piedalījusies tikai Brazīlija – šīs valsts izlase olimpiskajās spēlēs piedalījusies 15 reizes, trijos gadījumos tiekot pie bronzas (1948., 1960. un 1964. gados). Pēdējo reizi brazīļi piedalījušies turnīrā 2016. gadā, kad ierindojās devītajā vietā.

LATVIJAS KVALIFIKĀCIJAS GRUPAS UN IZSPĒLES GRAFIKS

Sešas komandas, kas startēs turnīrā Rīgā, sadalītas divās grupās. A grupā piedalīsies Latvijas izlase, kā arī Gruzija un Filipīnas, bet B grupā Kamerūna, Melnkalne un Brazīlija. Lai iekļūtu tālākā cīņā par ceļazīmes iegūšanu, grupā nepieciešams ieņemt vietu starp divām labākajām. Pusfinālā grupas pirmajā vietā esošā komanda cīnīsies pret otras grupas otro vietu un otrādi. Finālā spēkosies pusfināla uzvarētājas.

No 2. līdz 4. jūlijam gaidāmas grupu turnīra spēles. 2. jūlijā plkst. 15:30 Brazīlija atklās turnīru pret Melnkalni, bet plkst. 19:00 mājiniecei Latvijai gaidāma spēkošanās pret Gruziju. 3. jūlijā plkst. 15:30 Melnkalne spēlēs pret Kamerūnu, bet 19:00 Latvijas izlase noslēgs grupu turnīru pret Filipīnām. Grupu turnīrs noslēgsies 4. jūlijā ar Filipīnas un Gruzijas, kā arī Brazīlijas un Kamerūnas mačiem.

Pēc vienas dienas pauzes turnīrs atsāksies 6. jūlijā ar pusfināliem. A grupas uzvarētāja dienas pirmajā mačā spēlēs pret B grupas otro vietu, bet otrajā spēlē B grupas uzvarētājai paredzēts mačs pret A grupas otro vietu. 7. jūlijā plkst. 19:00 pēc Latvijas laika gaidāms fināls, kurā tad arī noskaidros kvalifikācijas uzvarētāju.

LATVIJAS IZLASES SASTĀVS UN GALVENĀS KONKURENTES

Jau pavisam drīz pienāks vasara un Latvijas izlasei būs jāgatavojas turnīram. Raugoties, kā sezona NBA izslēgšanas spēlēs rites spožākajai zvaigznei Kristapam Porziņģim, var būt, ka viņš kvalifikācijā nespēlēs. Dāvis Bertāns sezonu NBA noslēgs jau aprīļa vidū, Artūrs Žagars drīzumā plāno atgriezties no ceļgala savainojuma, bet pret iepriekšējo vasaru savainojumus sadziedējuši Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks. Eiropas laukumos labi sevi pierāda Jānis Timma, Anžejs Pasečņiks un citi. Bažas var raisīt spēka uzbrucēju pozīcija, kur līdz šim treneriem bijis nepieciešams veikt sāpīgas izvēles. Sezonas izskaņā potīti Kauņas ”Žalgiris” sastāvā izmežģījis Rolands Šmits, bet sezona priekšlaicīgi ceļgala operācijas dēļ noslēgusies Andrejam Gražulim.

Kuras komandas var saukt par Latvijas galvenajām konkurentēm? Visdrīzāk abas redzamas B grupā – Brazīlija un Melnkalne. Tieši brazīļus Latvijas izlase apspēlēja izšķirošajā cīņā par iekļūšanu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā, aizsardzībā aizvadot lielisku otro puslaiku. Brazīlija gan nav vāja komanda un tās rindās ir tādi zināmi spēlētāji kā Marselinju Uertass, Brunu Kabuklu un Jagu du Santušs. Pret Melnkalni Latvijas izlasei klājies dažādi un visdrīzāk tai pieejams būs valsts spožākā basketbola zvaigzne Nikola Vučevičs, kurš spēlē Čikāgas ”Bulls”. Tāpat izlase neiztiek bez kāda naturalizētā basketbolista. Pret šīm izlasēm Latvijai var sanākt spēkošanās pusfinālā un potenciāli finālā, ja tik tālu aizspēlēsies un mači būs sīvi.

NĀVES GRUPA GRIEĶIJĀ, SPĀNIJA FAVORĪTE SAVĀS MĀJĀS, PUERTORIKO SPĒLĒS LIETUVA

Valensijā Spānija būs favorīte savā zarā, jo tai ielozētas pretī Somija, Libāna, Angola, Bahamu salas un Polija. Lietuva un Itālija varētu būt galvenās pretendentes uz uzvaru Puertoriko kvalifikācijā. Bez viņām un mājinieces Puertoriko šajā kvalifikācijā par vietu olimpiskajās spēlēs cīnīsies arī Meksika, Kotdivuāra un Bahreina. Aizraujošākā cīņa par uzvaru būs Atēnās. Bez mājinieces Grieķijas par uzvaru šajā zarā cīnīsies arī Slovēnija, Jaunzēlande, Horvātija, Ēģipte un Dominikānas republika. Slovēņi, horvāti un Dominikānas spēlētāji var izrādīt ļoti sīvu pretestību mājiniekiem cīņā par vietu Parīzē.

PADOMI UN LIKMES UZ BASKETBOLA KVALIFIKĀCIJAS TURNĪRIEM

LV BET sporta totalizators piedāvās savā klāstā visu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru spēles, ieskaitot Latvijas izlases mačus. Bez derībām uz spēles uzvarētāju, kopā gūtajiem punktiem un katras komandas gūtajiem punktiem, būs iespēja derēt arī daudz citām ar spēli saistītām prognozēm, tostarp spēlētāju īpašajām likmēm. Ar visām derību iespējām iepazīsties mūsu mājaslapā. Īsi pirms turnīra būs gan to ”outrights” jeb favorītu apskats, gan arī būs pieejamas Latvijas izlases īpašās likmes. Pirms veic derības ieskaties, kādos sastāvos izlases devušās uz turnīriem, pārbaudes spēļu rezultātiem pirms kvalifikācijas turnīriem un savstarpējo spēļu rezultātiem. Tas var palīdzēt veikt informētas likmes. Ieskatīties bukmeikeru piedāvātajās ”outright” iespējās arī būtu vēlams.

BASKETBOLA DERĪBAS PIE LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz basketbola kvalifikācijas turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *