Latvijas – Igaunijas basketbola līgas ”play-off” noskaidros ”Final Four” dalībnieces

Latvijas – Igaunijas basketbola līgas ”play-off” noskaidros ”Final Four” dalībnieces

Latvijas – Igaunijas basketbola līgā šobrīd tuvojas izšķirošie notikumi. Jau no 7. līdz 8. aprīlim Iguanijas galvaspilsētā Tallinā tiks noskaidrots jaunais čempions, bet līdz tam astoņas labākās vienības savstarpēji noskaidros ”Final Four” dalībnieces. Zināms, ka no Latvijas par vietu četriniekā cīnīsies čempione ”VEF Rīga”, ”Ventspils” un ”Ogre”. Vai vēlies vairāk uzzināt par basketbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Latvijas-Igaunijas basketbola līgu

Latvijas – Igaunijas basketbola līgas izveide notika pirms 2018./2019. gada sezonas. Tobrīd Latvijas un Igaunijas Basketbola savienības to veidoja, lai spēcinātu vietējā čempionāta nozīme, kā arī palielinātu to klubu spēļu skaitu. Laika gaitā Latvijas – Igaunijas basketbola līga kļuvusi par atpazīstamu produktu un 2022./2023. gada sezona kļuvusi par piekto pēc kārtas, kurā turnīrs organizēts. Zināms, ka tas notiks vēl vismaz nākamās divas sezonas.

Komandu skaits gan ne vienmēr bijis noturīgs, un katru sezonu bijis vai nu kāds atkritējs vai, gluži otrādi, kāda vienība pastiprinājusi līgu. Pirms šīs sezonas turnīrā lēma piedalīties Ukrainas spēcīgākā basketbola komanda ”Prometey”, kas kara dēļ izšķīrās savas mājas spēles Eirokausā aizvadīt Rīgā. No Latvijas piedalās sešas komandas – ”VEF Rīga”, ”Ventspils’, ”Ogre”, ”Liepāja”, ”Valmiera Glass/ViA” un ”Latvijas Universitāte”. Savukārt no Igaunijas ir astoņi klubi – ”Kalev/Cramo”, ”Tartu Ulikool”, ”Avis Rapla”, ”Viimsi/Sportland”, ”Parnu Sadam”, ”TalTech”, ”Keila”, ”Kalev/Audentes” un ”Tarvas”. Pēdējo divu sezonu laikā no ziemeļu kaimiņiem turnīru vispirms pastiprināja ”Viimsi”, bet vēlāk arī ”Keila”.

Līdz šim Latvijas – Igaunijas basketbola līgas turnīrā bijuši trīs čempioni. Pirmajā, 2018./2019. gada sezonā, uzvaras laurus plūca ”Ventspils”, kas finālā tika galā ar ”VEF Rīga” pretestību. Nākamo sezonu Covid-19 pandēmijas dēļ līdz galam neizspēlēja, bet 2020./2021. gadā vienīgo reizi uzvarēja igauņu klubs, to paveicot šīs valsts titulētākajai vienībai ”Kalev/Cramo”. Arī toreiz finālā apspēlēta tika VEF. Savukārt ”VEF Rīga” ar trešo piegājienu triumfēja turnīrā iepriekšējā sezonā, kad finālā pārspēja jaunpienācēju ”Viimsi”.

Sezonas izspēles formāts paredz, ka vispirms ir regulārais turnīrs, kurā katra turnīra vienība aizvada 30 spēles – ar katru komandu divas. Viena no tām norit savā laukumā, bet cita pretinieku. Pēc nospēlētiem 30 mačiem astoņas labākās komandas kvalificējas izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfinālā pirmās vietas ieguvēja spēkojas pret astoto, otrās vietas pret septīto, trešās vietas pret sesto, bet ceturtās pret piekto. Sērijā līdz divām uzvarām tiek noteiktas četras ”Final Four” dalībnieces. 2022./2023. gada sezonā izšķirošie mači no 7. līdz 8. aprīlim notiks Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur pēc izslēgšanas metodes tiks uzzinātas pirmo līdz ceturto vietu īpašnieces.

Komandas un pāri, kuri piedalīsies izslēgšanas spēlēs

Šajā sezonā Latvijas – Igaunijas basketbola līgas turnīrā astoņas izslēgšanas mačos iekļuvušas komandas bija zināmas samērā laicīgi. Jau pusotru nedēļu pirms regulārā turnīra beigām kļuva skaidrs, ka 2022./2023. gadā labāko astotniekā tikušas ”Prometey”, ”VEF Rīga”, ”Kalev/Cramo”, ”Ventspils”, ”Tartu Ulikool”, ”Avis Rapla”, ”Ogre” un ”Viimsi” komandas.

No izslēgšanas pāru viedokļa ne viss vēl nedēļu pirms regulārās sezonas beigām bija skaidrs. Visdrīzāk pats interesantākais pāris būs starp ceturtās un piektās vietas ieguvējām – ”Ventspils” spēkosies pret Nikolaja Mazura trenēto ”Tartu Ulikool”. Regulārajā turnīrā komandas uzvaras un zaudējumus savstarpējos mačos dalīja uz pusēm. Pie tam, ventspilnieki ”Final Four” nav spēlējuši kopš atklāšanas sezonas. Pirms diviem gadiem ceturtdaļfināla klubs piekāpās ”Avis Rapla”, bet pirms gada nākamajai finālistei ”Viimsi”. Tikmēr regulārās sezonas uzvarētāja ”Prometey” visdrīzāk par vietu ”Final Four” cīnīsies pret jau pieminēto ”Viimsi”.

Atlikušajos divos pāros vēl var būt izmaiņas. Visticamāk, ”Kalev/Cramo” izcīnīs otro vietu Latvijas – Igaunijas līgas regulārajā sezonā, kas tai pretiniekos izslēgšanas mačos dos BK ”Ogri”. Savukārt čempione ”VEF Rīga” pēc zaudējuma sīvākajai konkurentei Latvijas basketbola līgā ”Ventspilij” būs trešie un spēkosies pret ”Avis Rapla”, kura uz šo sezonu nokomplektējusi sabalansētu sastāvu. Tajā nozīmīgāko lomu spēlē leģionāri.

Ceturtdaļfināla mači tiks izspēlēti marta beigās un aprīļa pašā sākumā. Katra sērija noritēs līdz divām uzvarām. Pirmā sērijas spēle tiks aizvadīta augstākās vietas pēc regulārās sezonas komandas laukumā, bet otrā pretinieku nometnē. Gadījumā, ja būs nepieciešama trešā spēle, tad vēlreiz laukuma priekšrocības būs tai vienībai, kas regulāro sezonu noslēgusi augstākā pozīcijā.

Kurai komandai ir vislielākās izredzes uzvarēt?

Pavisam noteikti par šīs sezonas Latvijas – Igaunijas basketbola līgas galveno favorīti uzskata ukraiņu ”Prometey”. Šis klubs šobrīd cīnās par uzvaru otrajā spēcīgākajā Eiropas turnīrā ULEB Eirokausā un tās mērķis ir kādu dienu spēlēt Eirolīgā. Šīs vienības budžets ir ap sešiem miljoniem eiro, kas ir vismaz trīs reizes vairāk nekā citām līgas komandām. Vienīgo zaudējumu regulārajā turnīrā tā piedzīvoja pret ”Kalev/Cramo” un ”Final Four” formāts, kurā viss izšķiras vienā spēlē, var radīt papildus intrigu, jo arī galvenie favorīti vienā mačā var paklupt.

Kā nākamās divas favorītes jāmin ”Kalev”, kā arī ”VEF Rīga”. Pirmā pēc neveiksmīgas iepriekšējās sezonas pratusi atgūties un šogad izveidojusi sabalansētu sastāvu, kurš var cīnīties par augstākajiem mērķiem. VEF šī bijusi grūta sezona, un tās veiksme turnīrā būs atkarīga no līderu, Kristera Zorika un Nasira Bruksa, snieguma un spēles aizsardzībā.

Basketbola likmes LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās spēles, uz kurām iespējams likt likmes. Mūsu totalizators piedāvā derības uz visām šī turnīra cīņām.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Likmju veidi uz basketbolu LV BET

Uz Latvijas un Igaunijas basketbola līgas spēlēm iespējams izdarīt spēlētāju iecienītākās likmes, kā, piemēram, paredzēt uzvarētāju spēlē, derēt uz handikapu, un arī gūto punktu daudzumu gan katrai komandai atsevišķi, gan abām kopā (virs/zem, pāra/nepāra). Tāpat visai iespējams, ka LV BET atradīsi arī citas ar basketbolu saistītas likmes, kā, piemēram, uzvarētāja noteikšanu katrā no puslaikiem un daudz ko citu. Mūsu sporta totalizatorā pieejamas pašas labākās likmju iespējas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *