Montekarlo ATP 1000 tenisa turnīrs: māla karalis Nadals lūkos apliecināt statusu

Montekarlo ATP 1000 tenisa turnīrs: māla karalis Nadals lūkos apliecināt statusu

No šī gada 8. līdz 16. aprīlim gaidāms viens no sezonas nozīmīgākajiem vīriešu tenisa turnīriem – Montekarlo Masters 1000. Tajā piedalīsies visi spēcīgākie pasaules spēlētāji, kuri cīnīsies ne tikai par vērtīgu naudas balvu, bet arī par iespēju iegūt punktus rangā. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Montekarlo Masters 1000

Tenisa turnīrs, kurš tiek organizēts Francijas pierobežas pilsētā ar Monako, tiek organizēts jau kopš 1897. gada. Par ”open” turnīru tas kļuva 1969. gadā, bet no 1970. līdz 1973. un no 1976. līdz 1989. gadam tās bija nozīmīgas sacensības ”Grand Prix” tūrē. Sākot ar 1990. gadu, Montekarlo Masters 1000 turnīrs tika iekļauts ATP kalendārā, bet no 2009. gada tas kļuva par vienīgo 1000 sērijas turnīru, kurā nevienam no spēlētājiem nebija jāpiedalās obligāti. Tas gan neliedza tāpat visiem labākajiem vēlēties spēlēt Francijas pierobežas pilsētā.

Parasti Montekarlo tenisisti spēlē aprīlī vai maijā un 2023. gadā turnīrs noritēs no 8. līdz 16. aprīlim. Nemainīgs fakts ir spēlēšana uz māla seguma kortiem un 21. gadsimtā uz šiem kortiem dominējis spānis Rafaels Nadals, kas atspoguļojies arī Montekarlo. Viņš par čempionu šajā turnīrā kļuvis 11 reizes, pēdējo titulu iegūstot 2018. gadā. Pēdējos divus gadus uzvarējis grieķis Stefans Cicips. Kopējais turnīra balvu fonds 2022. gadā bija gandrīz seši miljoni ASV dolāru (5.8).

Šī turnīra vēsturē tajā spēlējis arī Latvijas pašlaik visu laiku labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis. Pārsvarā viņš gan izstājies turnīra pirmajā kārtā. Tā bija, piemēram, 2014. gadā, kad viņam pretiniekos stājās Aleksandrs Dolgopolovs. Latvietis piekāpās ar rezultātu 2:6 un 4:6. Savukārt 2010., 2011. gadā un arī 2012. gadā Gulbis aizspēlējās līdz otrajai kārtai. Tajā ATP nozīmīgajā turnīrā viņš gan zaudēja. Tā, piemēram, 2012. gadā Gulbis otrajā kārtā ar 0:6, 6:3, 3:6 piekāpās Huanam Monako, 2011. gadā viņš ar 4:6 un 5:7 piekāpās Milošam Raoničam, bet 2010. gadā Gulbis ar 1:6, 4:6 zaudēja Vavrinkam.

Montekarlo Masters turnīra dalībnieki

Sagaidāms, ka ATP Montekarlo turnīrā piedalīsies visi labākie tenisisti, ieskaitot ranga pirmo numuru serbu Novaku Džokoviču, kurš jau ir apstiprinājis savu potenciālo dalību turnīrā. Viņš Montekarlo uzvarējis tikai divas reizes (2013. un 2015. gadā). Tāpat pēc sava potenciāli 12. titula šajā turnīrā dosies spānis Rafaels Nadals. Arī viņš apstiprinājis dalību nozīmīgajās sacensībās. Var arī sagaidīt pēdējo divu gadu uzvarētāja Stefana Cicipa, kā arī tādu tenisistu kā Karlosa Alkarasa, Kaspera Rūda, Teilora Frica, Danila Medvedeva, Andreja Rubļova, Holgera Rūnes, Fēliksa Ožē-Aliasima, Huberta Hurkača, Kamerona Norija, Janīka Sinera, Aleksandra Zvereva, Karena Kačanova, Franca Tiafo, Pablo Bustas, Aleksa de Mino, Tomija Pola, Borna Čoriča un citu rangā augstāk esošo spēlētāju dalību.

Montekarlo Masters turnīra favorīti

Tieši Novaks Džokovičs, Rafaels Nadals un divkārtējais čempions Stefans Cicips varētu tikt saukti par galvenajiem Montekarlo Masters turnīra favorītiem. Džokovičs 2023. gadu sāka ar ”Grand Slam” titula iegūšanu Austrālijā, taču martā viņš nepiedalījās nozīmīgajos turnīros ASV, jo viņam nebija vakcinācijas sertifikāts, kas joprojām nepieciešams, lai varētu ieceļot valstī. Rafaels Nadals pēdējā laikā vairāk cīnījies ar dažādiem savainojumiem, taču jāatceras, ka tieši viņš tiek saukts par tenisa māla karali. Savukārt Cicips jau pēdējos divos gados pierādījis, ka Montekarlo viņš prot spēlēt. Nevar aizmirst nākamo iespējamo māla karali Karlosu Alkarasu, kurš gan arī pēdējā laikā cīnījies ar savainojumiem. Šādā turnīrā svarīgi būs, kā noritēs spēles pirmajā kārtā. Tieši turnīra pirmajā spēlē iespējami potenciāli pārsteigumi. Pēc tam, tenisistam iegūstot spēļu ritmu, viņu apturēt ir grūtāk.

Likmes uz Monte Carlo Masters turnīru LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada ATP Montekarlo sērijas gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

LV BET Monte Carlo Masters turnīra likmju padomi

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem.

Pirms turnīra gan ieskaties precīzā dalībnieku sarakstā un pirmās kārtas izlozē. Tā var ļaut saprast potenciālo zaru tālākajās kārtās un kuri no sportistiem savstarpēji varētu spēlēt astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā. Tāpat novērtē, vai kādam no favorītiem nav savainojums un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros. Jāatceras, ka Montekarlo sērijas sacensības noritēs uz māla seguma, kas ne visiem ir parocīgs. Ja vēlies izbaudīt labāko tenisa spēles pieredzi, tad ienāc LV BET Sporta totalizatorā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *