Barselonas ATP 500 tenisa turnīrs: vai spāņu dominance turpināsies?

Barselonas ATP 500 tenisa turnīrs: vai spāņu dominance turpināsies?

No 17. līdz 23. aprīlim Spānijas Katalonijas nozīmīgākajā pilsētā Barselonā norisināsies ATP 500 sērijas turnīrs, kurā dalībnieku vidū iekļauti divi pašlaik labākie spāņu tenisisti – Karloss Alkarass un Rafaels Nadals. Otrais no viņiem šeit uzvarējis veselas 12 reizes karjerā. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

ATP 500 Barselonā — kas jums jāzina par turnīru?

Turnīrs Barselonā tiek organizēts jau kopš 1953. gada un tas notiek ikgadēji. Vienīgā reize, kad Barselonas ATP 500 turnīrs nenotika, bija 2020. gads, kad pasauli ietekmēja Covid-19 pandēmija. Turnīrs parasti tiek aizvadīts pavasarī pirms ”Roland Garros” jeb otrā sezonas ”Grand Slam” turnīra. Tas arī nozīmē, ka sportisti sacenšas uz māla laukumiem, kas īpaši pateicīgi ir spāņu tenisistiem.

Tas pierādījies arī rezultātos. Kopš 2003. gada šajā turnīrā vien trīs reizes nav uzvarējuši vietējie sportisti. 2014. un 2015. gadā divas reizes pēc kārtas par labāko no visiem kļuva japānis Kejs Nišikori, bet 2019. gadā par uzvarētāju kļuva austrietis Dominiks Tīms. Veselas 12 reizes turnīrā triumfējis par māla karali dēvētais Rafaels Nadals, bet pirms gada pirmo reizi šeit triumfēja uzlēcošā zvaigzne Karloss Alkarass.

Kopumā Barselonas turnīru var saukt par samērā nozīmīgu, jo tas 500 sērijas turnīrs. Tajā piedalās 32 vienspēļu tenisisti un 16 dubultspēļu, kopumā sadalot 2.7 miljonu ASV dolāru naudas balvu. Pie tam, sportisti var iegūt arī samērā vērtīgus punktus ATP rangā, kas var palīdzēt pacelties par pāris vietām. Uzvarētājs rangā saņems papildus 500 punktus.

Barselonas ATP 500 turnīra datums un vieta

Šogad Barselonas turnīru aizvadīs no 17. līdz 23. aprīlim. Ierasti tas tiek organizēts ”Real Club de Tenis Barcelona”, kas ir senākais zināmais tenisa klubs valstī. Tajā ir veseli 18 māla seguma laukumi, uz kuriem var aizvadīt spēles, bet centrālajā kortā iespējams sanākt līdz pat 8500 skatītājiem.

Kurš piedalīsies ATP 500 turnīrā Barselonā?

Mēnesi pirms turnīra sākuma nebija zināms viss dalībnieku saraksts, taču organizatori vēstīja par četriem pirmā desmitnieka spēlētājiem ATP rangā, kuri piekrituši piedalīties. No tiem divi ir spāņi – par savu 13. titulu Barselonā cīnīsies Rafaels Nadals, kuram ceļā uz to var nākties pārspēt esošo titula turētāju Karlosu Alkarasu. Tāpat dalību apstiprinājuši grieķis Stefans Cicips un norvēģis Kaspers Rūds, kurš šobrīd ieņem ceturto vietu ATP rangā.

Liela neziņa gan valdīja saistībā ar iespējamo Rafaela Nadala dalību. ”Grand Slam” turnīra ”Australian Open” ietvaros viņš iedzīvojās gūžas savainojumā, un tamdēļ nav spēlējis kopš janvāra. Ilgi nebija zināms, kad viņš varētu atgriezties ierindā, bet marta vidū cita turnīra, Montekarlo Masters organizatori, pavēstījuši, ka Rafaels Nadals piedalīsies viņu rīkotajā turnīrā, kas norisināsies no 8. aprīļa jeb īsi pirms Barselonas turnīra sākuma. Tas arī nozīmē, ka Nadals varētu spēlēt turnīrā un cīnīties par 13. titulu. Traumas dēļ viņš izlaida arī nozīmīgo Indianvelsas turnīra izspēli.

Barselonas ATP 500 turnīra favorīti

Par galvenajiem turnīra favorītiem tiks saukti jau augstākminētie – 12 reizes Barselonas ”Open” čempions Nadals, esošais turnīra uzvarētājs Karloss Alkarass, bet pēc tam par favorītiem jāuzskata Stefans Cicips un Kaspers Rūds. Visaugstāk ATP rangā atrodas Alkarass, kuram marta vidū bija otrā vieta. 19 gadus vecais tenisists ticis jau pie septiņiem vienspēļu tituliem, tostarp viena ”Grand Slam” (US Open čempions).

24 gadus vecais Cicips, kurš marta vidū bija trešais rangā, līdz šim ticis pie deviņiem vienspēļu tituliem, kamēr norvēģis Rūds, kurš šobrīd ieņem ceturto vietu rangā, ticis arī pie deviņiem. Titulētākais gan kompānijā ir Rafaels Nadals, kuram ne tikai 12 uzvaras Barselonā, bet 92 vienspēļu tituliem, tostarp 22 ”Grand Slam”. Vislabāk viņam veicies uz māla seguma kortiem, 14 reizes izcīnot ”French Open” uzvarētāja godu.

Likmes uz Barselonas ATP 500 turnīru ar LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada ATP Barselonas Open 500 sērijas gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz ATP 500 turnīru Barselonā LV BET

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem.

Ja vēlies likt likmes uz Barselonas ATP 500 turnīru, tad atceries, ka kopš 2003. gada šeit tikai trīs reizes triumfējuši ne Spānijas sportisti. Tas nozīmē, ka par pašiem galvenajiem favorītiem jāuzskata tieši viņi – neatkarīgi, vai tas būtu Rafaels Nadals, Karloss Alkarass vai citi. Rangā top50 ir arī tādi tenisisti kā Pablo Busta (17), Roberto Bautista (27), Alehandro Fokina (28), Bernabē Miraless (42) un Alberts Ramoss-Viņaless (50).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *