Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns maiņu darījumos vēlreiz nonāk jaunās komandās

Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns maiņu darījumos vēlreiz nonāk jaunās komandās

Jūlija pirmajā nedēļā jaunas komandas atrada latviešu basketbolisti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apcirkņos Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns. Abi nokļuva karjeras ceturtajā komandā, Kristapam no Vašingtonas ”Wizards” tiekot aizmainītam uz Bostonas ”Celtics”, bet Dāvim no Dalasas ”Mavericks” uz Oklahomsitijas ”Thunder”. Viens no latviešiem nākamajā sezonā varētu cīnīties par titulu, kamēr cits sevi pierādīt talantīgā komandā. Vēlies vairāk uzzināt par NBA? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības!

Kristaps Porziņģis pastiprinājis vienu no līgas spēcīgākajām komandām

2022./2023. gada sezonā Kristaps Porziņģis uzrādīja karjeras labākos statistikas rādītājus. Vidēji spēlē viņš guva 23.2 punktus, izcīnīja 8.4 atlēkušās bumbas un atdeva 2.7 rezultatīvās piespēles. Tāpat viņš pārtvēra 0.9 pretinieku piespēles. Sezonas laikā Vašingtonas ”Wizards” basketbola operāciju prezidents Tomijs Šeperds vairāk nekā reizi pauda, ka viņa viens no starpsezonas mērķiem ir noslēgt jaunu vienošanos ar Porziņģi, kuram vasarā bija jālemj sava līguma sakarā. Uz brīdi puses pārrunāja četru gadu vienošanos par 180 miljoniem dolāru.

Situācija mainījās uzreiz pēc sezonas beigām. ”Wizards” atlaida Šeperdu no pienākumu pildīšanas, jo klubs ceturto sezonu pēdējo piecu laikā nespēja turpināt sezonu izslēgšanas spēlēs jeb ”play-off”. Viņa vietu ieņēma Maikls Vingers, kuram kluba īpašnieks deva zaļo gaismu rīkoties sastāva jautājumos pēc paša iegribām. Vispirms aizmainīts tika ilggadējais līderis Bredlijs Bīls, kurš nonāca Fīniksas ”Suns”, bet vēlāk arī Kristaps Porziņģis.

Maiņas darījumā Porziņģis pastiprināja vienu no pēdējo sezonu spēcīgākajām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandām Bostonas ”Celtics”. Kopumā darījumā iesaistījās trīs komandas – bez ”Wizards” un ”Celtics” arī Memfisas ”Grizzlies”, uz kurieni ceļoja pēdējo gadu Bostonas viens no vadošajiem spēlētājiem Markuss Smārts. Uz ”Wizards” devās Tajs Džounss, Danilo Galināri un Maiks Muskala. Bostona darījumā ieguva pirmās kārtas drafta izvēles 2023. un 2024. gadā, bet Vašingtona 35. izvēli šī gada draftā.

Ņemot vērā līguma situāciju, tas arī nozīmēja, ka pēdējā brīdī Kristaps Porziņģis lēma par sava līguma pēdējā gada pieņemšanu. Tā ietvaros nākamajā sezonā viņš pelnīs nedaudz virs 36 miljoniem dolāru. Jūlija vidū gan Bostona oficiāli paziņoja, ka ir vienojusies ar latvieti par divu gadu pagarinājumu 60 miljonu dolāru vērtībā. Ja Vašingtonas ”Wizards” formā spēka uzbrucējs bija viens no līderiem, tad Bostonā Kristapa Porziņģa izmantošana varētu samazināties un viņš potenciāli varētu būt trešā uzbrukuma opcija aiz Džeisona Teituma un Džeilena Brauna. Tanī pat laikā līdz ar Porziņģa pievienošanos Bostonas spēks pastiprinās zem groza, kā arī tās uzbrukuma opcijas kļūst plašākas. Jāmin, ka Bostona jau ilglaicīgi ir sekojusi līdz latvieša gaitām un vēlējusies to iegūt savā rīcībā.

Bostonas ”Celtics” lielus komentārus sporta līdzjutēju vidū neprasa. Tā kopā ar Losandželosas ”Lakers” ir titulētākā NBA komanda – līdz šim izcīnīti 17. tituli. Pēdējais no tiem gan pasen – 2007./2008. gada sezonā, kad to pārstāvēja tādi basketbolisti kā Kevins Gārnets, Pols Pīrss un Rejs Alens. Finālā pēdējo reizi klubs spēlēja 2021./2022. gadā, kad sešās spēlēs piekāpās Goldensteitas ”Warriors” (2-4). Pastāvēšanas vēsturē Bostona desmit reizes kļuvusi par Austrumu konferences čempioni, bet 33 reizes par savas divīzijas uzvarētāju. Par tās leģendārāko spēlētāju var saukt Bilu Raselu, kurš tai palīdzēja izcīnīt 11 titulus. Ņemot vērā, ka viņa sestais numurs ir iemūžināts, tad Kristapam Porziņģim bija jāmeklē jauns numurs, un ”Celtics” viņš spēlēs ar ceturto.

Paredzamā Dāvja Bertāna aizmainīšana – vai ”Thunder” dos iespēju?

NBA drafta naktī jaunu komandu atrada arī Dāvis Bertāns, kurš līdz tam karjeras laikā bija spēlējis Sanantonio ”Spurs”, Vašingtonas ”Wizards” un Dalasas ”Mavericks”. Pēc pusotra gada Dalasā viņš nonācis citā Rietumu konferences komandā – Oklahomsitijas ”Thunder”. Fakts, ka basketbolists varētu tikt aizmainīts, varēja tikt nojausts jau pēc sezonas, jo tā Dalasai izvērtās ļoti neveiksmīga – klubs nemaz netika izslēgšanas spēlēs. Tas arī nozīmēja, ka vasarā komanda mēģinās no vairākiem spēlētājiem atbrīvoties, kas ļautu savās rindās blakus Lukam Dončičam nosargāt otru zvaigzni Kariju Ērvingu.

Ja Kristaps Porziņģis pagājušajā sezonā uzrādīja vairākus karjeras rādītājus, tad Dāvim Bertānam sezona bija sarežģīta. Neilgi pirms tās viņš atsvaidzināja ceļgala savainojumu, kas viņam liedza doties laukumā pirmo mēnešu laikā. Sezonas gaitā Bertāns vēlreiz iedzīvojās arī ikra savainojumā, un tamdēļ spēlētājs piedalījās tikai 45 regulārās sezonas spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 10.9 minūtes. To laikā Bertānam 4.6 punkti, 1.2 atlēkušās bumbas un 39% precizitāte no tālās distances.

Esošajā līgumā, kuru Dāvis iepriekš noslēdza ar Vašingtonas ”Wizards” par 80 miljoniem dolāru, atlikušas vēl divas sezonas. Nākamajā ”Thunder” būs viņam jāmaksā 17 miljonus dolāru, bet pēdējā sezonā viņa alga vēl nav pilnībā garantēta. No 16 miljoniem garantēti ir tikai pieci, bet pārējie būs tādā gadījumā, ja viņš 2023./2024. gada sezonā piedalīsies 75% regulārā turnīra spēļu.

Nonākšana Oklahomsitijā Dāvim var nākt arī par labu. Komandas līderis ir kanādiets Šejs Gildžess-Aleksanders, kurš prot izkārtot metienus komandas biedriem. Tajā ir daudz gados jauni spēlētāji, taču ar katru sezonu komanda uzlabo savus rezultātus. Dāvis Bertāns visērtāk jūtās ātrākas tempa spēlē, kas var ļaut viņam ritmā izpildīt tālmetienus. Visdrīzāk Oklahomsitijā viņš spēlē iesaistīsies no rezervistu soliņa un pagaidām netiek prognozēts, ka viņa spēles laiks varētu būt ilgāks par 20 minūtēm spēlē. Tas nozīmē, ka jebkurā iznākšanā Dāvim būs jāizmanto sava iespēja no tālienes, kas ir viņa galvenais ierocis.

Ieskaties īpašajās likmēs un veic derības!

Ja vēlies veikt derības uz NBA notikumiem jau šobrīd, tad ieskaties LV BET sporta totalizatora izstrādātajās īpašajās likmēs. Tajās vari paredzēt, kā Bostonas ”Celtics” rindās veiksies Kristapam Porziņģim. Vari noteikt, vai viņš kopā ar to kļūs par NBA čempionu un vai pats iegūs kādu no individuālajām balvām un pārstāvēs vienību Zvaigžņu spēlē.

Raugoties pirmssezonas outright iespējās, tad Bostonas ”Celtics” dotas otras labākās iespējas kļūt par nākamās sezonas čempioni (koeficients 5.75). Krietni mazākas izredzes dotas ”Thunder”, kura novērtēta tikai ar koeficientu 100.00. Tas nozīmē, ka pēc bukmeikeru domām klubs cīnīsies par vietu izslēgšanas spēlēs caur ”play-in” zonu. Vasarā norit Vasaras līgas spēles un uz visām tām LV BET sporta totalizators piedāvā veikt derības no spēles uzvarētāja līdz pat spēlētāju statistikas rādītāju noteikšanai – ienāc un izvēlies labākās likmes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *