Jānis Timma kļūs par pirmo latvieti Puertoriko basketbola čempionātā

Jānis Timma kļūs par pirmo latvieti Puertoriko basketbola čempionātā

Negaidītu lēmumu 2022. gada izskaņā pieņēma Latvijas basketbolists Jānis Timma, kurš sezonu sāka bez kluba, bet novembrī viņš palīdzēja Latvijas basketbola izlasei kvalificēties 2023. gada Pasaules kausa izcīņai. Uzbrucējs lēma par labu pievienošanās Puertoriko basketbola klubam ”Grises de Humacao” un jau marta beigās kļūs par pirmo latvieti, kurš spēlējis šīs valsts čempionātā. Vai vēlies vairāk uzzināt par basketbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic derības!

Svarīgākā informācija par Superior Nacional 2023. gada sezonu

Basketbola līgai Puertoriko jeb ”Baloncesto Super Nacional” ir sena vēsture. Šis turnīrs tiek rīkots jau kopš 1929. gada, un mūsdienās tajā piedalās 12 komandas – ”Atleticos de San German”, ”Brujos de Guayama”, ”Cangrejeros de Santurce”, ”Capitanes de Arecibo”, ”Cariduros de Fajardo”, ”Gigantes de Carolina”, ”Grises de Humacao”, ”Indios de Mayaguez”, ”Leones de Ponce”, ”Mets de Guaynabo”, ”Piratas de Quebradillas” un ”Vaqueros de Bayamon”. Tieši ”Bayamon” ir gan pašreizējā līgas uzvarētāja, gan arī titulētākā komanda valsts vēsturē – tā par Puertoriko čempionāta uzvarētāju kļuvusi 16 reizes. 2023. gada ”Super Nacional” sezona vēl nav sākusies un tajā šobrīd ir starpsezona, bet jau pavisam drīz visas komandas aizvadīs pirmās oficiālās spēles.

Puertoriko basketbola līga ikgadēji norisinājās no aprīļa līdz augustam un izņēmums nebūs arī 2023. gads. Šoreiz pirmās kārtas mači gaidāmi 22. martā, bet čempions tiks noskaidrots jūlija beigās vai augusta pirmajā nedēļā. Tas nozīmē, ka Jānis Timma pēc izstāšanās no Puertoriko līgas varēs posties palīgā Latvijas izlasei 2023. gada Pasaules kausa izcīņā, kas augusta beigās un septembra sākumā notiks Japānā, Filipīnās un Indonēzijā. Kopumā visas 12 līgas komandas aizvadīs 36 spēļu regulāro turnīru, pēc kā labākās astoņas turpinās to izslēgšanas spēlēs. Timmas pārstāvētais klubs ”Grises de Humacao” vēl nekad nav spēlējis izslēgšanas mačos, jo pēdējās divās sezonās ieņēma noslēdzošo vietu turnīrā.

Kopumā Puertoriko līgu nevar uzskatīt par vāju. Šajā valstī, kurā ir patīkami laikapstākļi, uzspēlēt vēlas daudzi. To iecienījuši amerikāņi tās tuvības dēļ un līdz ar to Puertoriko spēlē G-līgas spēlētāji vai tādi, kuri nav noturējušies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubos. Tāpat sevi turnīrā apliecina labākie vietējie basketbolisti. Jāpiemin, ka trenera karjeru Puertoriko sācis leģendārais Fils Džeksons, kurš 1984. gadā kļuva par šīs valsts čempionu.

Kad notiks mači?

Izspēles formāts paredz, ka visas 12 komandas tiek sadalītas divās grupās par sešām katrām. Jānis Timma un ”Grises de Humacao” 2023. gada sezonā atradīsies B apakšgrupā kopā ar ”Vaqueros de Bayamon”, ”Gigantes”, ”Mets”, ”Cangrejeros” un ”Cariduros”. A grupā savstarpēji spēlēs ”Athletics”, ”Captains”, ”Bears”, ”Indians”, ”Lions” un ”Pirates”. Katra komanda aizvadīs 36 spēles un regulārā sezona noslēgsies 15. jūnijā. No katras apakšgrupas izslēgšanas spēlēs iekļūs četras labākās komandas. ”Play-off” plāno izspēlēt līdz jūlija beigām. Līdz šim ”Grises de Humacao” izslēgšanas spēlēs nav tikusi, jo 2021. un 2022. gada čempionātā B apakšgrupā ieņēma pēdējo sesto vietu. Timmas klubs ”Grises de Humacao” sezonu sāks 22. martā, kad savā laukumā uzņems ”Cariduros de Fajardo”. Vēl martā tai paredzētas spēles pret ”Piratas de Quebradillas” (24. marts), ”Mets de Guanyabo” (26. marts) un ”Atleticos de San German” (29. marts).

Grises de Humacao komandas raksturojums

Humakao pilsētā bāzēto komandu var uzskatīt par Puertoriko līgas jaunāko vienību. To izveidoja tikai 2005. gadā, kad uz šo pilsētu pārcēlās ”Toritos de Cayey” klubs. Vēlāk vienība piedzīvoja nosaukuma maiņu uz ”Caciques de Humacao”, bet 2019. gadā tā 50 tūkstošu apdzīvoto Humakao pilsētu pameta. Divus gadus vēlāk, 2021. gadā, līgas vadība ļāva Floridas uzņēmējam Ernesto Kambo atgriezt turnīrā ”Grises de Humacao” nosaukumu. Pirmās divas sezonas uzskatāmas par neveiksmīgām – pirmajā gadā tā savā grupā izcīnīja sesto vietu un izslēgšanas spēlēs netika un bija arī pēdējā visā līgā ar bilanci 3-26. Pagājušajā sezonā pēdējā vieta B apakšgrupā tika izcīnīta ar astoņām uzvarām 33 spēlēs. Par kluba galveno treneri strādā meksikānis Pedro Gonsaless, kurš pirms tam ar dažādām sekmēm trenējis valsts 3×3 izlasi.

Jānis Timma – kas par viņu jāzina?

Jānis Timma, kurš lēmis, ka karjeru turpinās Puertoriko komandā, ir viens no talantīgākajiem savas paaudzes latviešu basketbolistiem, kurš karjeras laikā gan sevi vēlējies apliecināt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos, gan Eirolīgā. Lai arī viņš ir draftēts, NBA viņam tā arī nav sanācis uzspēlēt, bet Eirolīgā Timma pārstāvējis ”Baskonia”, Maskavas apgabala ”Khimki” uz īsu brīdi Kazaņas UNICS. Bez tam, vienu sezonu viņš spēlējis arī Pirejas ”Olympiakos”. Karjeras sākumposmā viņš pārstāvējis arī Latvijas komandas kā ASK Rīga, Liepājas Lauvas, Ventspils un VEF Rīga. Tāpat viņš spēlējis Sanktpēterburgas Zenit un G-līgas klubā Leiklendas ”Magic”.

Jānis Timma pārstāvējis arī Latvijas basketbola izlasi. Lai arī viņš nebija spēlējis sezonas sākumā, Timma pēc pusotra gada pārtraukuma 2022. gada novembrī atgriezās izlasē, lai spēlētu 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā. Tieši viņš piedalījās zīmīgajā 10. novembra spēlē pret Grieķiju, kurā uzvara ar 80:60 palīdzēja nodrošināt vietu zīmīgajā turnīrā. Pats Timma kļuva par vienu izlases rezultatīvākajiem spēlētājiem, iemetot 17 punktus. Kopumā atlases ciklā Timma nospēlēja divas spēles, kurās vidēji laukumā pavadīja 25.5 minūtes. To laikā spēlētājs vidēji iemeta 14 punktus, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas un atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles partneriem.

Kā likt likmes uz basketbolu LV BET?

Ja vēlies izdarīt likmes uz Puertoriko līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Basketbola likmes LV BET

Ja tevi interesē veikt basketbola likmes, tad LV BET sporta totalizators tam būs īstā vieta. Arī Puertoriko basketbola čempionāta mači ar Timmas dalību būs atrodami mūsu piedāvājumā. Tā, piemēram, uz sezonas pirmo maču pret ”Cariduros de Fajardo” latvieša pārstāvētais klubs netiek uzskatīts par favorīti. Koeficients uz uzvaru novērtēts ar koeficientu 6.00. Tomēr jāsaka, ka ”Grises de Humacao” aizvadījusi ļoti veiksmīgu pirmssezonu, uzvarot lielākajā daļa pārbaudes spēļu. Vienā no tām panākumu tai izcīnīja tieši Jānis Timma, kurš guva izšķirošo uzvaras grozu ar realizēta tālmetiena palīdzību. Lai arī pārbaudes spēles ne vienmēr ir svarīgākais priekšnosacījums labas sezonas aizvadīšanai, vismaz pirmajās spēlēs tas var palīdzēt, jo liecina par komandas gatavību veiksmīgi sākt sezonu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *