Formula 1 Austrālijas Grand Prix: kurš uzvarēs šogad?

Formula 1 Austrālijas Grand Prix: kurš uzvarēs šogad?

No šī gada 31. marta līdz 2. aprīlim gaidāms jaunās Formula 1 sezonas trešais posms – Austrālijas Grand Prix. Pirms sezonas par galveno favorītu uz uzvaru kopvērtējumā uzskata Maksu Verstapenu, un viņš arī trešajā posmā centīsies apliecināt savas ambīcijas. Vai vēlies vairāk uzzināt par F1? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Austrālijas Grand Prix

Formula 1 čempionāta apritē posms Austrālijā tiek rīkots kopš 1985. gada. Savukārt kopš 1996. gada posmu organizē Austrālijas pilsētā Melburnā un tikai dažas reizes ar sacensībām šajā kontinentā nesākās F1 jaunā sezona. Covid-19 pandēmija ieviesa izmaiņas šajā kārtībā, jo 2020. un 2021. gadā posmi šeit nenotika, bet jau otro gadu pēc kārtas pirmās formulas sezona sākās Bahreinā. F 1 šajā valstī notiks vēl ilgu laiku, jo līgums ir pagarināts uz vēl vismaz 12 gadiem – līdz 2035. gadam.

Visvairāk reižu Austrālijas Grand Prix uzvarējis Mihaels Šūmahers – četras (2000., 2001., 2002. un 2004. gados). Savukārt Džensonam Batonam un Sebastianam Fetelam ir trīs panākumi šajā valstī. Visvairāk uzvaru kā komandai šajā valstī ir ”McLaren” – 11, bet viena uzvara mazāk ir titulētajai ”Ferrari” – desmit.

Pagājušā gada Austrālijas Grand Prix ieguvēji

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi karjerā par uzvarētāju Austrālijā kļuva ”Ferrari” pilots Šarls Leklērs, kurš tās uzsāka arīdzan no ”pole position” pozīcijām. Otro vietu ieguva meksikānis Serhio Peress no ”Red Bull” komandas, bet trešais bija ”Mercedes” braucējs Džordžs Rasels. Neveiksmīgu posmu aizvadīja Makss Verstapens, kurš izstājās. Viņš šajā valstī vēl ne reizi nav uzvarējis pirmās formulas sacensībās tāpat kā viņa pārstāvētā komanda.

Kādu balvu saņems Austrālijas Grand Prix ieguvējs?

Svarīgākā no balvām, kuru iegūst pilots, ir punkti kopvērtējumā. Tā, piemēram, Šarls Leklērs par uzvaru pagājušā gada sacensībās ieguva 25 punktus kopvērtējumā. Tā tas būs arī šogad. Punktu sistēma F 1 paredz, ka otrās vietas ieguvējs tiek pie 18 punktiem, trešā vieta pie 15, ceturtā pie 12, piektā pie desmit, sestā pie astoņiem, septītā pie sešiem, astotā pie četriem, devītā pie diviem, bet desmitā pie viena punkta. Pārējo vietu ieguvējiem punkti netiek piešķirti. Tāpat trīs pirmo vietu ieguvēji saņem kausus un šampanieti.

Kur notiks Austrālijas Grand Prix?

Posms Austrālijā kopš 1996. gada tiek organizēts ”Albert Park Circuit”. Tajā ir 44 tūkstošu skatītāju vietu, bet maksimālā ietilpība ir 125 tūkstoši. Šobrīd uzlabotajā trasē viena apļa garums ir 5.278 kilometri un vienā aplī ir 14 līkumi. Sacīkstes laikā sportistiem jāveic 58 apļi jeb kopsummā vairāk nekā 306 kilometri. Šobrīd šīs trases ātrākais laiks pieder pagājušā gada uzvarētājam no ”Ferrari” – Šarls Leklērs 2022. gadā vienā no apļiem uzrādīja laiku 1:20.260 sekundes.

Austrālijas Grand Prix grafiks

Šogad posms Austrālijā notiks no 31. marta līdz 2. aprīlim. Pirmajā dienā, 31. martā, plānoti divi treniņbraucieni, bet noslēdzošais trešais gaidāms jau 1. aprīlī, kad neilgi pēc tam visi sportisti piedalīsies kvalifikācijā, lai noskaidrotu starta vietas 2. aprīlī plānotajās sacensībās. Kalendārā norādīts, ka 2. aprīlī sportisti dosies uz starta, lai cīnītos par uzvaru un vērtīgiem punktiem kopvērtējumā.

Formula 1 Austrālijas Grand Prix dalībnieki

Starpsezonā notikušas vairākas izmaiņas pilotu rindās. Četrās komandās izmaiņu nenotika – ”Red Bull” pārstāv Makss Verstapens un Serhio Peress, ”Ferrari” Šarls Leklērs un Karloss Sainss, ”Mercedes” Lūiss Hamiltons un Džordžs Rasels, bet ”Alfa Romeo” Valteri Botass un Guanju Žo. Citās komandās gan bijušas pa vienai izmaiņai. No ”Alpine” uz ”Aston Martin” pārgāja pieredzējušais Fernando Alonso, kurš tagad brauc kopā ar Lensu Strolu. Viņa vietu ”Alpine” komandā ieņēmis Pjērs Gaslī, kurš kļuvis par Estebana Okona komandas biedru. Tikmēr Jukas Cunodas komandas biedrs ”AlphaTauri” kļuvis debitants Niks de Vrīss. Mika Šūmahera vietu ”Haas” komandā līdzās Kevinam Magnusenam ieņēmis Niko Hulkenbergs, bet Danielu Rikjardo ”McLaren” sastāvā nomainījis cits debitants Oskars Pjastri, kurš startēs kopā ar Lendo Norisu. ”Williams” Aleksam Albonam līdzās startēs trešais sezonas debitants Logans Sārdžents.

Austrālijas Grand Prix favorīti

Šogad galvenais favorīts ir Makss Verstapens un ”Red Bull”. Konkurenci šai komandai izrādīs ”Ferrari” un ”Mercedes”, kā arī ”Aston Martin”. Pirmās sacīkstes pierādījušas, ka starpsezonā komanda konstruējusi konkurētspējīgu mašīnu. Šobrīd Verstapena trešais tituls pēc kārtas novērtēts ar varbūtību 1.28 un viņam seko Hamiltons un Leklērs, kuriem ir koeficienti 12.00.

Likmes uz Austrālijas Grand Prix pie LV BET

Ja vēlies veikt likmi uz F 1 posmu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, kreisajā augšējā stūrī meklē ”Sports” un kreisajā izvēlnē skaties ”Formula 1”. Spiežot uz tā, vari atrast piedāvājumā esošās derību iespējas uz čempionāta notikumiem.

Likt likmes uz F 1 ir ļoti vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Austrālijas Grand Prix derību padomi vietnē LV BET

Likmju iespējas uz F1 sacensībām ir dažādākās. Vari derēt no iespējas, kurš kļūs par sacensību uzvarētāju līdz tam, kuri piloti iekļūs labāko sešiniekā un desmitniekā. Tāpat pastāv varbūtība izdarīt likmes uz kvalifikācijas rezultātiem, bet interesantāku likmju meklētājiem saistoša var šķist iespēja derēt uz dažādiem savstarpējiem dueļiem.

Interesantas derības pastāv arī uz tādām iespējām kā ātrākā apļa laika noteikšanu, boksos došanās ātrumu un kurš no pilotiem pirmais izstāsies no sacensībām. Bez individuālajām derībām uz kādu no sportista, pastāv arī iespēja derēt uz komandu rezultātiem.

Pirms veic likmi, iepazīsties ar čempionāta kopvērtējuma rezultātiem un pēdējo posmu labāko trijniekiem. Tas tev palīdzēs saprast, kurus var uzskatīt par galvenajiem posma favorītiem. Sacensību dienā ieskaties, kāds būs starta vietu izkārtojums – arī tam mēdz būt nozīme, kā attīstīsies sacīkste.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *