2023. gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm: Latvija atgriežas elitē

2023. gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm: Latvija atgriežas elitē

No šī gada 15. līdz 25. jūnijam Izraēlas pilsētā Telavivā un Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā gaidāms nozīmīgākais basketbola turnīrs sievietēm – Eiropas čempionāts. Tajā pēc viena turnīra izlaišanas piedalīsies Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas mēģinās cīnīties par augstākajiem mērķiem. Vēlies vairāk uzzināt par sieviešu basketbola notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par sieviešu Eurobasket 2023

Eurobasket women 2023. gada turnīru uzņems divas valstis – Slovēnija un Izraēla. Kopumā Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm tiek organizēts jau kopš tālā 1938. gada un šī kļūs par 39. reizi, kad nozīmīgais turnīrs norisināsies. Neskaitot Padomju Savienību, līdz šim vislabāk klājies Spānijas un Francijas izlasēm. Francūzietes čempionāta ietvaros tikušas pie 11 medaļām (divas zelta, astoņas sudraba, viena bronza), kamēr spānietes pie desmit (četras zelta, viena sudraba, piecas bronzas). 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā par uzvarētājām kļuva serbietes, kuras finālā ar 63:54 pārspēja Spāniju, tikmēr trešo vietu ieguva Beļģijas izlase.

Šī gada Eiropas čempionāts gaidāms no 15. līdz 25. jūnijam. Tajā piedalīsies 16 valstu izlases – Melnkalne, Latvija, Spānija, Grieķija, Beļģija, Itālija, Čehija, Izraēla, Vācija, Lielbritānija, Slovēnija, Francija, Turcija, Slovākija, Ungārija un Serbija. 16 izlases vispirms ir sadalītas četrās grupās par četrām komandām. Tās aizvada apļa turnīru un no katras grupas pirmās vietas ieguvēja automātiski iekļūst ceturtdaļfinālā, kamēr otrās un trešās vietas ieguvējas cīnās pirmajā play-off kārtā par tikšanu astoņu labāko pulkā. Tikmēr pēdējo vietu īpašniecēm turnīrs ir noslēdzies. Sākot ar ceturtdaļfinālu, notiek spēles pēc izslēgšanas metodes līdz pat finālam, paralēli gan noskaidrojot bronzas medaļnieci.

Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm: grupas

Lai varētu spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā, bija nepieciešams iziet kvalifikācijas ciklu, kur nācās iekļūt labāko pulkā savā apakšgrupā. Vietas finālturnīrā bija nodrošinājušas Izraēlas un Slovēnijas izlases kā mājinieces un to spēles kvalifikācijā bija simboliskas.

Visas 16 izlases sadalītas četrās grupās – A apakšgrupā spēlēs Latvijas sieviešu basketbola izlase, Spānija, Melnkalne un Grieķija. B grupā ielozētas Beļģija, Itālija, Čehija un Izraēla, kamēr C – Vācija, Lielbritānija, Slovēnija un Francija. Noslēdzošajā, D grupā, cīnīsies Turcija, Slovākija, Ungārija un Serbija.

Sagaidāms, ka grupu turnīra spēles aizvadīs 15., 16. un 18. jūnijā. Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionātu sāks 15. jūnijā ar spēli pret Spāniju, kam dienu vēlāk sekos mačs pret Grieķiju. Apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts 18. jūnijā pret Melnkalni. Pēc grupu turnīra beigām, 19. un 20. jūnijā, čempionāts turpināsies ar pirmo ”play-off” kārtu, bet 22. jūnijā gaidāmi ceturtdaļfināli. Pusfināli un fināli norisināsies 24. un 25. jūnijā.

Latvijas sieviešu basketbola izlase: ar līderēm, bet bez Elīnas Babkinas

Latvijas sieviešu izlases lielākais panākums Eiropas čempionātos ir izcīnītā ceturtā vieta 2007. gada turnīrā, savukārt 2017. gadā izlase ierindojās sestajā pozīcijā. Pirms četriem gadiem, pēdējā Eiropas čempionāta ietvaros, Latvijai 11. pozīcija, bet pirms diviem gadiem tā turnīram nekvalificējās.

Kvalifikācijas laikā Latvijas izlase nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, divas reizes apspēlējot gan Izraēlas, gan Zviedrijas izlases. Neilgi pirms Eiropas čempionāta finālturnīra par karjeras beigām izlasēm paziņoja pieredzējusī saspēles vadītāja Elīna Babkina. Sagaidāms, ka izlases līderes būs tādas spēlētājas kā Kitija Laksa, Anete Šteinberga, Aleksa Gulbe, Ilze Jākobsone, Kate Vilka un citas.

Likmes uz Eurobasket Women turnīru LV BET

Jau šobrīd skaidrs, ka LV BET sporta totalizators piedāvās veikt likmes uz visām sieviešu Eiropas čempionāta basketbolā spēlēm, tostarp ar Latvijas dalību. Pagaidām pieejamajās outright iespējās par galveno favorīti uz zeltu sauc Francijas izlasi, kuras koeficients lēsts 3.25. Koeficients 4.00 uzvarai turnīrā piešķirts Spānijai, bet 5.00 Beļģijai. Vēl favorīšu lokā ieskaitītas Serbijas izlases (10.00) un Itālijas (koeficients 15.00). Latvijas sieviešu basketbola izlase ieguvusi sesto augstāko koeficientu – 21.00. Tās pārējām divām pretiniecēm grupā – Grieķijai (41.00) un Melnkalnei (51.00) ir piešķirti krietni sliktāki koeficienti, tādējādi tiek paredzēts, ka Latvija varētu ierindoties divu labāko vienību vidū savā apakšgrupā.

Ja vēlies veikt likmes 2023. gada Eiropas čempionātu basketbolā, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē konkrēto notikumu. Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Jāmin, ka pie mums varēsi veikt derības uz ne tikai spēles uzvarētāju, bet arī kopā gūtajiem punktiem, handikapiem, ceturtdaļu un puslaiku iznākumiem, kā arī individuālajiem sniegumiem. Ienāc un izvērtē, kādas likmes vēlies veikt!

Tagad veikt likmes vēl ērtāk var LV BET mobilajā aplikācijā

LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp hokeja spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *