Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm: sadalījums grupās

Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm: sadalījums grupās

Jau no 15. jūnija Slovēnijā un Izraēlā sāksies 2023. gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm, kurā pēc viena turnīra izlaišanas piedalīsies arī Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība. Kopumā turnīrā piedalīsies 16 valstu izlases, kuras sadalītas četrās grupās, LV BET sporta blogam analizējot katru no tām. Vēlies veikt derības uz sieviešu basketbolu? Ienāc mūsu sporta totalizatorā, atrodi īstās derību variācijas un veic likmi!

Svarīgākā informācija par Eurobasket Women čempionātu

Šī gada jūnijā jau Eiropas čempionāts sievietēm tiks organizēts jau 39. reizi. Par pēdējām čempionēm kļuva Serbijas basketbolistes, kuras finālā ar 63:54 pārspēja Spāniju, kamēr trešo vietu ieguva Beļģijas dāmas.

Lai varētu iekļūt Eiropas čempionāta finālturnīrā, nepieciešams izcīnīt uzvaras kvalifikācijas turnīrā. Vienīgās automātiskās vietas turnīrā bija ieguvušas abas mājinieces, Izraēla un Slovēnija, kamēr pārējās 14 cīnījās kvalifikācijas sietā. To vidū bija arī Latvijas sieviešu basketbola izlase, kas spēja izcīnīt uzvaras visās četrās spēlēs pret Zviedriju un Izraēlu, tādējādi pēc viena turnīra izlaišanas atgriežoties Eiropas spēcīgāko vidū.

Bez Latvijas sieviešu izlases kvalifikācijas turnīrā vietu Eurobasket 2023 nodrošināja tādas valstis kā Melnkalne, Spānija, Grieķija, Beļģija, Itālija, Čehija, Vācija, Lielbritānija, Francija, Turcija, Slovākija, Ungārija, kā arī Serbija.

Turnīra izspēles formāts paredz, ka pirmajā posmā visas 16 izlases tiek sadalītas četrās grupās par četrām izlasēm katrā. Tās aizvada apļa turnīru, katras grupas pirmās vietas ieguvējas automātiski nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā, bet otro un trešo turpinās čempionātu pirmajā ”play-off” kārtā. Pēc tam tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

Eurobasket Women 2023 grupu apskats

A grupa

A grupa Eiropas čempionāta ietvaros būs vissaistošākā Latvijas līdzjutējiem, jo tajā atrodas Latvijas sieviešu basketbola izlase. Vēl bez latvietēm tajā atrodas titulētā Spānija, kā arī Grieķija un Melnkalne. Par šīs grupas favorīti var saukt Spāniju, kura ir arī viena no favorītēm uz čempiones godu – tās koeficients novērtēts ar 4.00 (otrs augstākais). Bukmeikeri paredz, ka Latvija varētu noslēgt apakšgrupu otrajā vietā (koeficients 21.00), bet Grieķijas un Melnkalnes izlases cīnīsies par trešo vietu.

Izlases turnīru sāks 15. jūnijā. Plkst. 12:15 Melnkalne spēkosies pret Grieķiju, bet plkst. 21:00 Eiropas čempionāts turpināsies ar Latvijas cīņu pret Spāniju. Dienu vēlāk, 16. jūnijā, plkst. 18:15 Gundara Vētras trenētās latvietes turpinās čempionātu pret Grieķiju, bet 20:45 spānietes spēkosies pret Melnkalni. Grupu turnīrs tiks noslēgts 18. jūnijā, kad plkst. 12:15 Latvija cīnīsies pret Melnkalni, bet plkst. 20:45 Spānija pret Grieķiju.

B grupa

B apakšgrupā ielozētas pagājušā čempionāta bronzas medaļniece Beļģijas izlase, kā arī Itālija, Čehija un viena no mājiniecēm – Izraēla. Šajā apakšgrupā par galvenajām favorītēm sauc beļģietes un itālietes. Pagājušā čempionāta medaļnieces uzskata par vienām no favorītēm (trešais augstākais koeficients – 5.00), kamēr Itālijai ir koeficients 15.00 uz uzvaru turnīrā. Bukmeikeri paredz, ka par trešo vietu grupā cīnīsies Čehijas un Izraēlas valstsvienības.

B apakšgrupā spēles sāksies 15. jūnijā – plkst. 15:00 Itālija spēlēs pret Čehiju, bet 18.15 Beļģija pret mājinieci Izraēlu. Dienu vēlāk, 16. jūnijā, plkst. 12:15 čehietēm paredzēts mačs pret beļģietēm, bet plkst. 15:30 Izraēlai pret Itāliju. Apakšgrupas cīņas tiks noslēgtas 18. jūnijā, kad plkst. 15:15 Beļģija cīnīsies pret Itāliju, bet plkst. 18:00 Čehija pret Izraēlu.

C grupa

C apakšgrupā spēkosies Vācija, Lielbritānija, Slovēnija un Francija. Šīs apakšgrupas galvenā favorīte ir francūzietes, kuras uzskatāmas par galvenajām turnīra favorītēm – to koeficients kļūšanā par Eiropas čempionēm noteikts 3.25 vērtībā. Bukmeikeri uzskata, ka par otro un trešo vietu cīnīsies Lielbritānija un mājiniece Slovēnija, bet pagaidām noslēdzošo vietu atvēl Vācijai.

Turnīru komandas, kā visas citas, sāks 15. jūnijā. Plkst. 19:00 Lielbritānija cīnīsies pret Slovēniju, bet plkst. 21:45 Vācija pret Franciju. Dienu vēlāk, 16. jūnijā, plkst. 16:00 titulētā Francija cīnīsies pret Lielbritāniju, bet plkst. 19:00 mājiniece Slovēnija pret Vāciju, kamēr 18. jūnijā grupu turnīrs tiks noslēgts ar mačiem starp Vāciju un Lielbritāniju (plkst. 13:15), kā arī Slovēniju un Franciju (plkst. 19:00).

D grupa

Noslēdzošajā D grupā savstarpēji spēlēs Turcijas, Slovākijas, Ungārijas un Serbijas sieviešu izlases. Šajā grupā favorītu gods atvēlēts čempionēm serbietēm, kuru koeficients uz uzvaru turnīrā novērtēts ar 10.00. Pēc bukmeikeru domām par otro vietu cīnīsies Turcijas un Ungārijas izlases, bet pastarītes loma atvēlēta Slovākijai.

Kā visās grupās, arī D apakšgrupa savas spēles sāks 15. jūnijā. Plkst. 13:15 Slovākija cīnīsies pret Ungāriju, bet trīs stundas vēlāk Turcija pret Serbiju. Dienu vēlāk, 16. jūnijā, plkst. 13:15 ungārietēm gaidāms mačs pret turcietēm, bet pašā vakarā, 21:45, Serbija cīnīsies pret Slovākiju. Grupu turnīrs noslēgsies 18. jūnijā ar spēlēm starp Ungāriju un Serbiju (plkst. 16:00), kā arī Turciju un Slovākiju (21:45).

Eiropas čempionāta potenciāli labākās spēlētājas

Vienas no potenciāli labākajām spēlētājam var būt Latvijas izlases rindās – Kitija Laksa un Anete Šteinberga uzskatāmas par elites klases basketbolistēm. Spānijas izlases rindās kā līdere un viena no labākajām turnīrā var būt Marija Kondē. Tāpat vērts sekot līdz tādām meistarīgām basketbolistēm kā Emmai Mesemanai no Beļģijas, Sesīlijai Zandalasini no Itālijas, Teairai Makkovanai no Turcijas, Tejai Oblakai no Slovēnijas, Temī Fagbenlei no Lielbritānijas, Aleksandrai Crvendakičai no Serbijas, Valeriānai Vukosavļevičai no Francijas, kā arī Marijai Fasuolai no Grieķijas.

Likmes LV BET uz Eurobasket women čempionātu

Ja vēlies veikt likmes 2023. gada Eiropas čempionātu basketbolā, tad ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē konkrēto notikumu. Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Jāmin, ka pie mums varēsi veikt derības uz ne tikai spēles uzvarētāju, bet arī kopā gūtajiem punktiem, handikapiem, ceturtdaļu un puslaiku iznākumiem, kā arī individuālajiem sniegumiem. Ienāc un izvērtē, kādas likmes vēlies veikt!

Tagad vēl ērtāk vari veikt likmes LV BET mobilajā aplikācijā

LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp hokeja spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *