Dimanta līga vieglatlētikā

Dimanta līga vieglatlētikā

Visas 2023. gada vasaras garumā nozīmīgākās komerciālās sacensības vieglatlētikā ir Dimanta līga. Tajā sportisti cīnās par nozīmīgām naudas balvām, kā arī uzvaru kopvērtējumā gan individuālajās sacensībās, gan visu sportistu kopvērtējumā. Vēlies veikt derības uz vieglatētiku? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Dimanta līgu

Dimanta līga vieglatētikā parādījās 2010. gadā, kad tā nomainīja IAAF rīkoto Zelta līgu. Tā tika organizēta kopš 1998. gada un esošais sacensību formāts kļuva kā tā turpinātājs. Ja Zelta līgas ietvaros sacensības pārsvarā tika rīkotas Eiropā, tad Dimanta līga ģeogrāfiju ir paplašinājusi, rīkojot posmus tādās valstīs kā ASV, Ķīnā, Katarā, Marokā un citur.

Šī gada jeb 2023. gada Dimanta līga gaidāma ar veseliem 15 posmiem tādās vietās kā Dohā, Šanhajā, Oslo, Romā, Jūdziņā, Lozannā, Parīzē, Monako, Stokholmā, Londonā, Cīrihē, Briselē, Rabatā, Šenzenā un Čorzovā. Pirmais posms notika 2023. gada 5. maijā, bet Dimantu līgas sezona noslēgsies 17. septembrī.

Punktu sistēma

Kopš 2017. gada Dimanta līga ieviesusi jaunu punktu skaitīšanas sistēmu. Tā paredz, ka katrā no posmiem punktus kopvērtējumā iegūst labākie astoņi katras disciplīnas sportisti. Pirmās vietas ieguvējam tiek astoņi punkti, otrās septiņi, trešās seši, ceturtās pieci, piektās četri, sestās trīs, septītās divi, bet astotajā vietā esošajam pienākas viens punkts. Ar šiem punktiem tiek vēlāk noteikts tas, kuri no sportistiem piedalīsies Dimanta līgas sacensību finālā, cīnoties par uzvaru katrā no disciplīnām un kopējā kopvērtējumā dāmām un kungiem.

2022.gada uzvarētāji un rekordisti

Pirms gada Dimanta līgas ietvaros vīriešu konkurencē 100 metru sprintā kopvērtējumā uzvarēja Treivons Bromels, 200 metros Noā Lailzs, 400 metros Kirani Džeimss, 800 metros Emanuels Korirs, 1500 metros Jakobs Ingebritsens, 5000 metros Nikolass Kipkorirs Kimeli, 110 metru barjerskrējienā Grants Holovejs, 400 metru barjerskrējienā Alisons de Santušs, 3000 metru šķēršļu skrējienā Sufians el Bakali, tāllēkšanā Miltiaids Tentoglo, trīssoļlēkšanā Endijs Ernandess, augstlēkšanā Džanmarko Tamberi, kārtslēkšanā Armands Duplantis, lodes grūšanā Džo Kovacs, diska mešanā Kristjans Cehs, bet šķēpmešanā Nērajs Čopra.

Sieviešu konkurencē par 2022. gada uzvarētājām kļuva tādas sportistes kā Šellija Anna Freizere (100 metri), Šerika Džeksone (200 metri), Marileidija Paulino (400 metri), Merija Morā (800 metri), Faita Kipjegona (1500 metri), Beatrisa Čebeta (5000 metri), Tobi Amusana (100 metru barjerskrējiens), Femke Bola (400 metru barjeras), Verkuha Getačeva (3000 metru šķēršļu skrējiens), Ivana Vuleta (tāllēkšana), Julimara Rohasa (trīssoļlēkšana), Jaroslava Mahučika (augstlēkšana), Nina Kenedija (kārtslēkšana), Čeisa Īlija (lodes grūšana), Valarija Olmena (diska mešana) un Kara Vingere (šķēpmešana).

Dimanta līgas ietvaros septiņos posmos, kas ir sacensību rekords, uzvarējuši tādi sportisti kā Blanka Vlasiča, Sandra Perkoviča, Zuzana Hejnova, Valērija Adamsa un Marija Lacikene. Perkovičai septiņas reizes pēc kārtas Dimanta līgas posmos izdevies uzvarēt divas reizes karjerā. Savukārt kārtslēkšanā nepārspēts ir zviedrs Armands Duplantis, kurš ik pa laikam cenšas labot sev piederošos pasaules rekordus.

Sporta disciplīnas Dimanta līgā

Kā jau minēts no tā, kurās disciplīnās izcīnīti augstākie rezultāti un arī uzvaras kopvērtējumā, tad pārsvarā Dimanta līga savā programmā iekļāvusi tādas skriešanas disciplīnas kā 100, 200, 400, 800, 1500 un 5000 metru skriešanas distances, 100, 110, 400 metru barjerskrējienus, 3000 metru šķēršļu skrējienu, kā arī tādas disciplīnas kā tāllēkšanu, trīssoļlēkšanu, augstlēkšanu, kārtslēkšanu, diska mešanu, lodes grūšanu un šķēpmešanu.

Sportisti ar vislielākajām izredzēm uzvarēt

Dimanta līgā jau ir aizvadīti trīs posmi un pēdējais no tiem norisinājās Parīzē. Tajā 100 metros uzvarēja Noā Lailzs, 800 metros Emanuels Vanžonži, 3000 metros Jakobs Ingebrigtsens, 3000 metru šķēršļu skrējienā Lameha Girma, 110 metru barjerskrējienā Grants Holovejs, 400 metru barjerskrējienā Sīdžejs Alens, tāllēkšanā Militadis Tentoglu, 200 metros sievietēm Gabriele Tomasa, 400 metros dāmām Marileidija Paulino, 800 metros sievietēm Kēlija Hodkinsone, 5000 metros Feita Kipjegona, tāllēkšanā Nikola Olisleigera, kārtslēkšanā Nina Kenedija, lodes grūšanā Auriola Dogmo, diska mešanā Valarija Olmena, šķēpmešanā Haruka Kitaguči, bet 100 metros sievietēm Karole Zahi. Var uzskatīt, ka visi nosauktie uzvārdi savās disciplīnās būs galvenie favorīti visas sezonas garumā, taču Dimanta līgas sezona ir gara, līdz ar to ne vienmēr šie sportisti uzvarēs.

Likmes uz Dimanta līgu pie LV BET

Ja vēlies likt likmi uz vieglatlētikas notikumiem, tostarp Dimanta līgu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”’vieglatlētika”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās sacensības, tostarp vienu no nozīmīgākās komerciālās sacensības. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz vieglatlētikas notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Vieglatlētikā iespējams derēt uz to, kurš no sportistiem uzvarēs sacensībās, ar kādu handikapu un kāds varētu būt potenciālais labāko trijnieks. Iespējams, ka derību iespējās pastāv arī noteikt, vai sacensību laikā tiks labots pasaules rekords, sezonas labākais rekords vai nacionālās valsts rekords. Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties LV BET sporta totalizatorā.

Tagad vēl ērtāk vari veikt likmes LV BET mobilajā aplikācijā

LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp hokeja spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *