FIBA Pasaules kauss basketbolā 2023: Latvija sagatavošanās posmā aizvadīs sešas spēles

FIBA Pasaules kauss basketbolā 2023: Latvija sagatavošanās posmā aizvadīs sešas spēles

Jau no 26. jūlija Latvijas vīriešu basketbola izlase sākusi oficiālo treniņnometni, lai sagatavotos 2023. gada Pasaules kausa finālturnīram, kas no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Lukas Banki trenētā izlase rakstīs valsts vēsturi, jo vīriešu izlase tik nozīmīgā turnīrā piedalīsies pirmo reizi. Sagatavošanās posma laikā gaidāmas sešas pārbaudes spēles, pirmā no tām jau 2. augustā Liepājā pret Zviedriju. Vai vēlies vairāk uzzināt par izlašu basketbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar

Svarīgākā informācija par Latvijas dalību Pasaules kausa izcīņā

Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausā piedalīsies pirmo reizi valsts vēsturē. Vietu Pasaules kausa apritē Lukas Banki trenētā valstsvienība nodrošināja kvalifikācijas ciklā, kurā bija jāspēkojas vispirms pret Serbijas, Beļģijas un Slovākijas izlasēm, bet vēlāk Grieķijas, Turcijas un Lielbritānijas. Piedzīvojot tikai vienu zaudējumu 12 maču laikā Latvija sasniedza labāko bilanci Eiropas zonas kvalifikācijā un tādējādi Latvijas basketbola izlase nodrošināja vēsturisko ceļazīmi. 2023. gada Pasaules kausa izcīņa no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Latvijas vīriešu basketbola izlase ir ielozēta H grupā, kurā tā spēlēs pret Libānu, Franciju un Kanādu. Tiek pat uzskatīts, ka šī ir tā saucamā ”nāves grupa” un no visiem groziem Latvijai ielozējās potenciāli spēcīgākais pretinieks. Basketbola izlases spēļu laiki grupā jau ir zināmi – 25. augustā plkst. 12:15 pēc Latvijas laika izlase turnīru sāks pret Libānu, 27. augustā plkst. 16:30 pēc Latvijas laika tā spēkosies pret Franciju, bet apakšgrupu turnīrs tiks noslēgts divas dienas vēlāk, 29. augustā, plkst. 16:30 pēc Latvijas laika cīnoties pret Kanādu.

FIBA Pasaules kausa basketbolā izspēles formāts paredz, ka no katras grupas pa divām labākajām turpinās cīņu par kāroto trofeju. Otrajā grupu turnīrā katras grupas divas labākās apvienosies ar vienas citas grupas divām labākajām, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas sāks cīņu par 17.-32. vietu. Arī zemāko vietu sadalījumā rezultātiem būs nozīme, jo noritēs cīņa par iespēju tikt uz olimpisko kvalifikācijas turnīru, tādējādi cīnoties par ceļazīmi uz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. Latvijas izlase otrajā grupu turnīrā cīnīsies pret G grupas komandām – Spāniju, Brazīliju, Kotdivuāru vai Irānu.

Pasaules kausa vēsturē visvairāk titulu ir ASV basketbolistiem – viņi šajā turnīrā triumfējuši piecas reizes, vēl trīs reizes izcīnījuši sudrabu, bet četras bronzu. Par 2019. gada turnīra uzvarētāju kļuva Spānija, kas tādējādi ieguva otro zelta godalgu šī turnīra vēsturē. Finālā tā apspēlēja Argentīnu, bet ASV izstājās jau ceturtdaļfinālā, piekāpjoties Francijai.

Sagatavošanās posmā Latvijas basketbola izlasei sešas pārbaudes spēles

2.augusts: Latvija pret Zviedriju

Gatavošanās posmu Latvijas basketbola izlase sāks ar maču 2. augustā pret Zviedriju. Spēle kļūs īpaša divu apstākļu dēļ – tā notiks Liepājā un izlases līdera Kristapa Porziņģa dzimšanas dienā. Pret zviedriem izlase līdz šim spēlējusi veselas 23 reizes, no kurām 17 izdevies uzvarēt. Pēdējo reizi abas izlases savstarpēji cīnījās 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijā, Latvijai uzvarot ar 82:72.

5.augusts: Latvija pret Gruziju

Pēc spēles Liepājā Kristapa Porziņģa dzimšanas dienā Latvijas vīriešu basketbola izlase gatavošanos Pasaules kausa finālturnīram turpinās Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Trīs dienas pēc mača pret Zviedriju Rīgā viesosies Gruzija, kas, līdzīgi Latvijai, šī gada augusta beigās un septembra sākumā debitēs Pasaules kausā. Tās rindās spēlē tādi zināmi basketbolisti kā Tornike Šengelija, Giorgi Šermadini un naturalizētais Tadeuss Makfādens. Pret Gruziju Latvijas basketbola valstsvienībai nav tik laba bilance kā pret zviedriem – deviņās spēlēs izcīnītas tikai trīs uzvaras. Pēdējo reizi abas vienības savstarpēji spelēja 2017. gada augustā, pārbaudes mačā uzvarot pretiniekiem (73:69).

12. augusts: Latvija pret Dominikānas republiku

Nedēļu vēlāk Lukas Banki trenētie vīri aizvadīs jau maču pret Dominikānas republiku. Pret šo nāciju Latvijas basketbola izlase spēkosies pirmo reizi vēsturē. Arī šajā komandā netrūkst zināmu vārdu, kā, piemēram, Minesotas ”Timberwolves” viens no līderiem Karls Entonijs Taunss, kurš apliecinājis gatavību spēlēt valstsvienības krāsās gaidāmajā turnīrā.

16.augusts: Latvija pret Somiju

Četras dienas vēlāk Rīgā notiks pēdējā valstsvienības pārbaudes spēle. Tajā tiksies divas Pasaules kausa debitantes – Latvija pret Somiju. Somi, līdzvērtīgi latviešiem, ļoti pārliecinoši aizvadīja kvalifikāciju, un tās rindās nozīmīgākā zvaigzne ir Jūtas ”Jazz” basketbolists Lauri Markanens, kurš iepriekšējā sezonā tika atzīts par NBA regulārā turnīra progresējušāko spēlētāju. Pret somiem Latvija spēkojusies 13 reizes, uzvarot desmit no tām. Pēdējā spēlē, 2018. gada pārbaudes mačā, gan piedzīvota neveiksme (84:86).

20.augusts: Latvija pret Puertoriko

Jau minēts, ka Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Lai varētu veiksmīgāk atklimatizēties potenciālajiem apstākļiem, pēdējās divas pārbaudes spēles Latvija aizvadīs Āzijā – Taivānā. 20. augustā pretī stāsies Puertoriko. Pret šīs valsts izlasi latvieši kopš neatkarības atgūšanas spēkojušies tikai reizi, 2016. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā zaudējot ar 70:77.

22.augusts: Latvija pret Lietuvu

Noslēdzošo pārbaudes spēli Latvijas basketbola izlase aizvadīs trīs dienas pirms Pasaules kausa atklāšanas spēles. 22. augustā Taivānā pretiniekos būs labi zināmā Lietuva. Dienvidu kaimiņš basketbolā lielus komentārus neprasa, taču gaidāmajā turnīrā tai nepalīdzēs vairāki līderi, tostarp Sakramento ”Kings” līderis Domants Sabonis. Abas komandas savstarpēji spēkojušās 26 reizes, deviņās uzvarot Latvijai. Pirms gada divās pārbaudes spēlēs uzvaras tika dalītas uz pusēm – Rīgā uzvarēja latvieši, bet Lietuvā pretinieki.

LV BET sporta totalizatorā meklē īpašās likmes uz Latvijas izlases sniegumu Pasaules kausa izcīņā

Pasaules kausa finālturnīrs būs 2023. gada lielākais komandu turnīrs, kurā piedalīsies Latvijas izlase. LV BET sporta totalizators tam par godu piedāvā izveidotas īpašās likmes par potenciālo valstsvienības sniegumu turnīrā. Vari veikt likmes uz spēlētāju potenciālo sniegumu (H2H), rezultatīvāko, labāko bumbu vācēju, labāko piespēļu atdevēju komandā, kā arī daudz ko citu. Neiztiek arī prognozes par potenciālo rezultātu – gan iespējams prognozēt ieņemto vietu, gan arī cik tālu tā aizspēlēsies – finālam, pusfinālam, ceturtdaļfinālam, otrajam grupu posmam. Tāpat pieejamas atsevišķas interesantākas likmes, kā, piemēram, derēšana uz to, vai galvenais treneris Luka Banki turnīra laikā saņems vismaz trīs tehniskās piezīmes.

Bukmeikeru prognozēs Latvijas izlase netiek uzlūkota kā viena no favorītēm. Tās potenciālais triumfs čempionātā novērtēts ar koeficientu 130.00, bet H grupā tai ir trešais labākais koeficients uzvarēt tajā (koeficients ap 20.00). Pēc bukmeikeru domām par H grupas favorīti tiek uzskatīta zvaigžņotā Kanāda (koeficients ap 1.45), kamēr otrā vieta pagaidām tiek atvēlēta Francijai (2.25). Par grupas pastarīti uzskata Libānu, kam gan turnīrā nebūs ko zaudēt.

Likmes uz Pasaules kausa finālturnīru LV BET sporta totalizatorā

Ja vēlies izdarīt likmes uz Pasaules kausa basketbolā spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”basketbols”, kur atradīsi visas šī turnīra mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz basketbola mačiem uz jebkuru no finālturnīra spēlēm ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *