Otrais latvietis Stenlija kausa ieguvējs: Teodors Bļugers iegravē savu vārdu uz slavenās trofejas

Otrais latvietis Stenlija kausa ieguvējs: Teodors Bļugers iegravē savu vārdu uz slavenās trofejas

Šīs vasaras sākumā par Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2022./2023. gada sezonas čempionu kļuva latvietis Teodors Bļugers. Rezultātā viņš ir otrais Latvijas hokejists aiz Sanda Ozoliņa, kurš ieguvis šo kāroto trofeju. Vasarā Bļugers jau atradis jaunu darbavietu, bet, iespējams, Stenlija kauss vēl paviesosies Latvijā, jo parasti uzvarētājiem ir iespēja to atvest uz savu dzimteni. Vai vēlies vairāk uzzināt par hokeju? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Stenlija kausa izslēgšanas spēļu kopsavilkums

Stenlija kausa izcīņā tobrīd Teodora Bļugera pārstāvētā Lasvegasas ”Golden Knights” tika saukta par vienu no galvenajām favorītēm. Regulāro turnīru Vegasas ”Golden Knights” noslēdza pirmajā vietā Rietumos, bet ceļu uz Stenlija kausa iegūšanu vienība sāka ar Vinipegas ”Jets” apspēlēšanu pirmajā kārtā piecās spēlēs ar 4-1. Otrajā kārtā tai pretī stājās Edmontonas ”Oilers” ar tādiem uzbrucējiem kā Konoru Makdeividu un Leonu Draizaitlu, taču arī ar šo izaicinājumu klubs tika galā, apspēlējot pretiniekus jau sešās spēlēs (4-2).

Par vietu Stenlija kausa finālā Vegasas ”Golden Knights” Rietumu konferences finālā cīnījās pret Dalasas ”Stars”. Iepriekš reizi tieši Dalasas klubam vienība piekāpās cīņā par Stenlija kausu izšķirošajā finālsērijā, taču šoreiz izdevās revanšēties. ”Golden Knights” bija pārāka sešās spēlēs (4-2) un devās uz kluba vēsturē otro finālu. Tur pretī stājās Floridas ”Panthers”, kas finālā nebija spēlējusi kopš 1995./1996. gada sezonas.

Fināls noslēdzās piecās spēlēs. Finālsērijas piektajā spēlē ar 9:3 ”Golden Knights” lika punktu visai sērijai, tādējādi pirmo reizi kluba vēsturē virs galvām ceļot Stenlija kausu. Par izslēgšanas spēļu vērtīgāko hokejistu atzina ”Golden Knights” uzbrukuma līderi Džonatanu Marčeso, kurš 22 ”play-off” spēlēs izcēlās ar 13 vārtiem un 12 rezultatīvajām piespēlēm.

Teodors Bļugers – otrais Latvijas hokejists, kurš izcīnījis Stenlija kausu

Teodors Bļugers ar izcīnīto Stenlija kausu 2022./2023. gada sezonā līdz šim kļuvis par otro Latvijas hokejistu, kam šāds sasniegums ir padevies. Pirmais bija Sandis Ozoliņš, kurš, pārstāvēto Kolorādo ”Avalanche”, par čempionu kļuva 1995./1996. gadā. Arī toreiz finālā pretī stājās Floridas ”Panthers”, līdz ar to var uzskatīt, ka abos latviešu panākumos apspēlēta viena un tā pati komanda.

Bļugers sezonu sāka Pitsburgas ”Penguins”, kurā sāka savu Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeru. Pirms sezonas viņš iedzīvojās savainojumā, kas patraucēja vēlāk demonstrēt to labāko sniegumu. 2023. gada martā regulārās sezonas maiņu darījumu laikā ”Penguins” lēma Bļugeru aizmainīt uz jau minēto ”Golden Knights”. Lai arī komandā valdīja nopietna konkurence par vietu sastāvā, Bļugers prata izmantot sev dotās iespējas. Regulārās sezonas 18 spēlēs viņš Vegasas rindās izcēlās ar diviem vārtiem un četrām rezultatīvajām piespēlēm, kamēr izslēgšanas spēlēs viņš laukumā devās otrajā kārtā un Rietumu konferences finālā, sešās cīņās tiekot pie vārtiem un rezultatīvas piespēles.

Finālsērijas laikā Teodors Bļugers ”Golden Knights” sastāvā nespēlēja, kas varēja raisīt diskusijas par viņa potenciālo vārda iegravēšanu uz Stenlija kausa. Lai to paveiktu, nepieciešams piedalīties noteiktā skaitā spēļu regulārajā sezonā, kā arī vismaz vienā finālsērijas mačā. Tomēr pastāv arī iespēja uzvarētājai iesniegt papildus sarakstu un tieši tajā Bļugers tika iekļauts, vēlāk esot iegravētam Stenlija kausā.

Fakts, ka latvietis ir izcīnījis Stenlija kausu, var nozīmēt arī to, ka nozīmīgā un slavenā trofeja varētu ciemoties Latvijā. Ierasti čempioniem ir iespēja aizvadīt svinības ar šo kausu, to aizvedot tur, kur pats ieplānojis. Sandis Ozoliņš uz Latviju kausu neatveda, bet Bļugers pēc tā izcīnīšanas pauda, ka vēl par to domājis neesot, bet labprāt to izdarītu ģimenes un Latvijas hokeja fanu dēļ. 2023. gadā Stenlija kauss ieradās Latvijā, kas kļuva par pirmo reizi, kad tas notika.

Jāmin, ka Teodors Bļugers Lasvegasas ”Golden Knights” sastāvā vairs nepaliks. Viņš 2023. gada vasarā kļuva par brīvo aģentu, un vēlāk pievienojās Artūra Šilova pārstāvētajai Vankūveras ”Canucks”, ar kuru panāca vienas sezonas vienošanos par 1.9 miljoniem dolāru. Kopumā tas nozīmē, ka Bļugers visdrīzāk izvēlējies vietu, kur varētu iegūt stabilu spēles laiku trešajā maiņā. ”Canucks” 2022./2023. gada sezonā neiekļuva izslēgšanas spēlēs, Rietumu konferencē ieņemot 11. vietu.

Nākamās sezonas favorīti

Pirms gaidāmās sezonas par galveno favorīti uz Stenlija kausa iegūšanu min 2021./2022. gada sezonas uzvarētāju Kolorādo ”Avalanche” – tās koeficients norādīts 9.5 vērtībā. Vēl starp favorītēm min tādas komandas kā Toronto ”Maple Leafs” (10.00), Edmontonas ”Oilers” (10.00), Ņūdžersijas ”Devils”, Bostonas ”Bruins” un esošo čempioni Lasvegasas ”Golden Knights” (visām koeficients 12.00).

Austrumu konferencē pagaidām par galveno favorīti uzskata Toronto ”Maple Leafs” – tās iekļūšana Stenlija kausa finālā tiek vērtēta ar koeficientu 5.5. Nākamā favorīte ir ”Devils” (6.5), kam seko Bostonas ”Bruins” (7.00), Ņujorkas ”Rangers” (7.5) un Karolīnas ”Hurricanes” (8.0).

Rietumu konferencē par tikšanu finālā varētu cīnīties piecas komandas. Par galveno favorīti uzskata Kolorādo ”Avalanche” (koeficients 4.75). Tai konkurenci sastādīs Edmontonas ”Oilers” (5.00), ”Golden Knights” (6.00), Dalasas ”Stars” (8.5) un Losandželosas ”Kings” (9.00).

Austrumu konferencē no latviešu pārstāvētajām komandām astotais labākais koeficients uz tikšanu Stenlija kausa finālā atvēlētas Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo ”Sabres” (18.00). Elvja Merzļikina Kolumbusas ”Blue Jackets” piešķirts otrs sliktākais koeficients (31.00), bet Rietumu konferencē Bļugera un Šilova pārstāvētajai Vankūveras ”Canucks” nav piešķirtas augstas izredzes cīņā par augstākajiem mērķiem (26.00).

Likmes uz hokeju LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu uz visām hokeja spēlēm, tostarp NHL. Vari derēt gan uz spēles uzvarētāju, iznākumiem periodos, gūto vārtu skaitu kopā un katrai komandai atsevišķi, precīzu rezultātu, handikapiem, individuālo hokejistu sniegumu un daudz ko citu. Lai tu varētu labāk orientēties likmju piedāvājumos, iepriekš paseko vairāk līdz, kā vasarā mainījušies komandu sastāvi. Arī no Latvijas NHL vairs nespēlēs Rūdolfs Balcers, kurš karjeru turpinās Šveicē, kamēr aizsargs Kristiāns Rubīns pārcēlies uz Zviedriju. Floridas ”Panthers” noslēgusi divvirzienu līgumu ar aizsargu Uvi Balinski un viņš varētu būt nākamais latvietis, kurš debitē līgā.

Kā veikt likmes uz hokeju? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *