ATP 500 Londonas tenisa turnīrs

ATP 500 Londonas tenisa turnīrs

Par nozīmīgāko turnīru pirms trešā Grand Slam Vimbldonas Londonā kļuvis ATP 500 ”Queens Club” turnīrs, kurš norisinās no 19. līdz 25. jūnijam. Tajā labākie tenisisti var iespēt savas prasmes uz zālāja kortiem pirms nozīmīgā turnīra uzreiz pēc šī beigām. Vēlies vairāk uzzināt par tenisa notikumiem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un veic derības.

ATP 500 Londona — kas jums jāzina par turnīru?

Tā saucamais ”Queens club” tenisa turnīrs ir viens no vecākajiem pasaulē. Tā pirmās sacensības tika organizētas tālajā 1890. gadā un kopš šī gada nemainīgi turnīrs norisinājies Londonā. 2023. gadā tenisisti šeit pulcēsies 120. reizi un ”Queens club” sacensības ir pēdējās uz zālāja seguma kortiem pirms trešā sezonas ”Grand Slam” – Vimbldonas.

Par ATP 500 raudzes turnīru sacensības tika nozīmētas kopš 2015. gada, pirms tam no 1990. gada esot ATP 250 sērijas. Dotais ATP 500 dot tai nozīmīgāku statusu, jo uzvarētājs var iegūt 500 reitinga punktos rangā. Tas arī nozīmē, ka pārsvarā šajā turnīrā piedalās spēcīgi tenisisti. Pēdējos divos gados pēc kārtas par turnīra čempionu kļuvis itālis Mateo Beretīni. 2022. gada turnīra finālā viņš divos setos ar 7:5 un 6:4 pieveica serbu Filipu Krajinoviču, bet 2021. gadā savu pirmo titulu Londonā viņš ieguva, apspēlējot mājinieku Kamerūnu Noriju (6:4, 6:7, 6:3).

Visvairāk reižu ”Queens club” turnīrā triumfējis britu tenisists Endijs Marejs (sešas). Viņš par šī turnīra uzvarētāju kļuvis piecas reizes (2009., 2011., 2013., 2015. un 2016. gadā). Visgrūtāk viņam veicās 2011., 2013. un 2016. gada finālos. Pirmajā viņš trijos setos ar 3:6, 7:6, 6:4 pārspēja Džo Vilfrīdu Tsongu, divus gadus vēlāk trijos setos (5:7, 7:5, 6:3) tika pārspēts Marins Čiličs, bet trīs gadus vēlāk arī trijos setos apspēlēts tika Milans Raoničs (6:7, 6:4, 6:3).

Londonas ATP 500 turnīra datums un norises vieta

Londonas turnīra norise gaidāma no 19. līdz 25. jūnijam. Uzreiz pēc tam tenisisti startēs nozīmīgajā Vimbldonas ”Grand Slam”. Kopumā pamatturnīrā startēs 32 vienspēļu tenisisti, kā arī 16 dubultspēļu. Tie sadalīs vairāk nekā divu miljonu eiro vērtu balvu fondu.

Šis turnīrs norisināsies Queens club tenisa kortos, kuri atrodas bagātajā Kensingtonas rajonā Londonā. Šie tenisa korti atklāti tālajā 1886. gadā un tā kompleksā ir 28 āra tenisa laukumi ar zālāja segumu, kā arī desmit iekštelpu. Kā jau minēts, ikgadēji šeit uzņem ATP 500 sērijas turnīru, kuru sauc arī par ”British Open”.

Kurš piedalīsies Londonas ATP 500 turnīrā

Kā liecina organizatoru informācija, savā 16. ”British open” piedalīsies nu jau pieckārtējais šī turnīra uzvarētājs Endijs Marejs. Šajā sezonā viņš jau ir izcīnījis vienu titulu uz zālāja seguma kortiem, tiekot pie ”Lexus Surbiton Trophy”. Savās mājās Marejs cīnīsies par sesto vienspēļu šo sacensību titulu. Viena uzvara viņam šeit ir arī dubultspēlēs.

Vēl no mājiniekiem sagaidāms, ka startēs britu pirmā rakete Kamerūns Norijs, kurš 2021. gada turnīrā aizspēlējās līdz finālam. 2022. gadā viņš Vimbldonas Grand Slam tika līdz pusfinālam, bet šajā sezonā pagaidām ticis pie viena titula Riodežaneiro. Par augstākajiem mērķiem cīnīsies arī Dens Evanss, kurš ir divkārtējais ”Rothesay Open” uzvarētājs. Visi trīs minētie britu tenisisti plāno piedalīties arī dubultspēlē.

No citiem zināmie tenisistu vārdiem jāmin tādi sportisti kā Mateo Beretīni, Karloss Alkarass, Holgers Rūne, Teilors Frics, Frensiss Tiafo un Lorenzo Muzeti. Beretīni ir pēdējo divu gadu čempions, kurš 2023. gadā mēģinās to paveikt trešo reizi. Viņš ir tikai astotais spēlētājs turnīra vēsturē, kuram izdevies izcīnīt divus ”British open” titulus pēc kārtas, kā arī otrais, kam tas izdevies divos pirmajos piegājienos.

Debiju Londonas ATP 500 turnīrā piedzīvos ranga otrais numurs Karloss Alkarass, kurš nesen aizspēlējās līdz pusfinālam sev iemīļotajā māla seguma spēlētajā ”French Open”. Lielāko karjeras uzvaru viņš līdz šim svinējis ”US Open”, kļūstot par čempionu. Savukārt dānis Holgers Rūne līdz šim karjeras lielāko uzvaru svinējis ATP 1000 sērijas turnīrā Parīzē pagājušā gada novembrī.

ATP 500 Londonas favorīti

Jau minētie Marejs, Norijs, Evanss, Beretīni, Alkarass un Rūne uzskatāmi par galvenajiem favorītiem uz titula iegūšanu. Līdz šim diezgan bieži mājiniekiem, britu tenisistiem izdevies apliecināt savu favorītu statusu, taču pēdējos divos gados labāks bijis itālis Beretīni. Kā jebkurā turnīrā, arī šajā iespējami dažādi pārsteigumi, tāpēc pirms likmju izdarīšanas rūpīgi jāseko līdz, kādā formā atrodas tenisists un iespējams spēlei jāseko līdz tiešsaistes režīmā. Atceries, ka ATP 500 raudzes sacensībās tiek spēlēts līdz diviem uzvarētiem setiem, kas nozīmē, ka maksimums iespējami trīs.

Likmes uz ATP 500 Londonas turnīru LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada ”Britsh open” gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Padomi un likmes uz ATP 500 Londonas turnīru vietnē LV BET

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem.

Pirms veic likmes uz tenisa spēlēm, ieskaties, kādā formā ir spēlētāji un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros uz zālāja seguma kortiem. Atceries, ka jebkurā turnīrā mēdz notikt pārsteigumi un ne vienmēr bukmeikeru noteiktie favorīti uzvarēs. Labākās likmes meklē LV BET sporta totalizatorā, kurš piedāvās veikt derības uz visām turnīra spēlēm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *