Eirokausa izslēgšanas spēles basketbolā: ”Prometey” cīnās par Eirolīgu

Eirokausa izslēgšanas spēles basketbolā: ”Prometey” cīnās par Eirolīgu

Jau no 11. aprīļa ULEB Eirokausa turnīrā plānotas izslēgšanas turnīra spēles. Tajās par vienu no favorītēm sauc ukraiņu ”Prometey”, kas šajā sezonā bāzējas Rīgā un mājas mačus aizvada ”Arēnā Rīga”. Vai vēlies vairāk uzzināt par basketbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Eirokausa izslēgšanas spēlēm

ULEB Eirokausa turnīrs tiek rīkots jau kopš 2002. gada un tas ir uzskatāms par Eiropas otro spēcīgāko klubu turnīru aiz Eirolīgas. Tas tamdēļ, ka šajā turnīrā uzvarētāja var iegūt automātisku ceļazīmi uz kontinenta nozīmīgāko turnīru. Kopš 2002. gada visvairāk reižu finālā spēlējusi Spānijas vienība ”Valencia” – sešas, no kurām uzvarējusi četras. Lietuvas klubam Viļnas ”Rytas” un krievu klubam ”Khimki” ir divas Eirokausa trofejas. Pagājušajā sezonā triumfēja Boloņas ”Virtus”, kas finālā ar 80:67 pārspēja ”Bursaspor”.

Jau otro sezonu pēc kārtas ULEB Eirokausā ir citādāks turnīra izspēles formāts. Vispirms visas 16 komandas sadalītas divās grupās pa astoņām komandām katrā. Tās aizvada divu apļu regulāro sezonu jeb 14 spēles, kā rezultātā no katras grupas tiek noteiktas astoņas labākās komandas, kuras turpinās cīņu izslēgšanas turnīrā. Tajā katrā no kārtām viss izšķiras vienā spēlē, bet mačs norit tās vienības laukumā, kura regulāro turnīru noslēgusi augstākā pozīcijā.

Komandas, kas piedalās Eirokausa izslēgšanas spēlēs

Šajā sezonā par ULEB Eirokausa trofeju cīnīsies sekojošas 16 komandas – ”Prometey”, Badalonas ”Joventut”, ”Ratiopharm”, Paņevežas ”Lietkabelis”, ”JL Bourg”, Venēcijas ”Umana Reyer”, ”Brescia”, ”Bursaspor”, ”Gran Canaria”, Ankaras ”Turk Telekom”, Telavivas ”Hapoel”, ”Paris”, Podgoricas ”Buducnost”, Londonas ”Lions” un Hamburgas ”Towers”. A grupā un arī par regulārā turnīra uzvarētāju kļuva Ukrainas komanda ”Prometey”, kas šajā sezonā bāzējas Rīgā, kā arī piedalās Latvijas Igaunijas basketbola līgā. Tikmēr B grupā labākā bija Spānijas ”Gran Canaria”.

ULEB Eirokausa izslēgšanas turnīrā ”Prometey” pirmo spēli aizvadīs savā laukumā. 11. aprīlī tā spēkosies pret Hamburgas ”Towers”. Citi astotdaļfināla dueļi tiks izspēlēti 12. aprīlī un tajos savstarpēji cīnīsies ”Lietkabelis” pret ”Paris”, ”Ratiopharm” pret ”Buducnost”, ”Joventut” pret ”Lions”, ”Hapoel” pret ”Umana Reyer”, ”Promitheas” pret ”JL Bourg” un ”Gran Canaria” pret ”Bursaspor”. Savukārt 13. aprīlī pēdējais astotdaļfināla duelis tiks izspēlēts starp ”Turk Telekom” un ”Brescia” vienībām.

Precīzs Eirokausa izslēgšanas spēļu grafiks

Ja astotdaļfināli tiks aizvadīti no 11. līdz 13. aprīlim, tad jau nedēļu vēlāk labākās komandas no astotdaļfināla cīnīsies ceturtdaļfinālos. Ja ”Prometey” izdosies pārvarēt pirmo izslēgšanas spēļu kārtu, tad otrajā tā spēkosies pret pāra ”Promitheas” pret ”JL Bourg” uzvarētāju. Arī šis mačs norisināsies ”Arēnā Rīga”. Pusfināla sasniegšanas gadījumā tā var cīnīties pret sekojošām četrām vienībām otrajā zarā – ”Ratiopharm”, ”Buducnost”, ”Turk Telekom” un ”Brescia”. Arī iekļūšanas pusfinālā gadījumā mačs noritētu Rīgā. Fināla sakarā gan vēl nav skaidrības, kurā laukumā tas tiks aizvadīts. Pusfināli norisināsies 26. aprīlī, kamēr fināls plānots 3. maijā. Gadījumā, ja ”Prometey” izdosies uzvarēt turnīrā, tad nākamajā sezonā Rīgā līdzjutējus priecēs augstākā līmeņa basketbols, jo klubs vēl vismaz sezonu bāzēsies Latvijas galvaspilsētā.

Likmes un derību padomi Eirokausa izslēgšanas spēlēm

Ja vēlies izdarīt likmes uz ULEB Eirokausa basketbola līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās spēles, uz kurām iespējams likt likmes. Mūsu totalizators piedāvā derības uz visām šī turnīra cīņām.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Uz kuru basketbola komandu likt likmes LV BET?

Bukmeikeru prognozēs par galvenajām favorītēm uz pirmo vietu Eirokausa turnīrā min divas vienības no Spānijas – Badalonas ”Joventut” un ”Gran Canaria”. Tieši Kanāriju salas vienības izredzes vērtētas visaugstāk – ar koeficientu 3.5, kamēr ”Joventut” koeficients ir nedaudz mazāks 4.4. Tam visdrīzāk ir arī pamats – Spānijas čempionāts tiek uzskatīts par spēcīgāko vietējo turnīru Eiropā un praktiski visos kontinenta klubu turnīros spāņu vienības cīnās par augstākajām vietām.

Trešās labākās prognozes dotas ”Prometey” un ”Turk Telekom” (9.00). Lai arī ukraiņu vienība kļuva par regulārās sezonas uzvarētāju, uzreiz pēc tam īsā brīdī tās rindās traumas guvuši trīs basketbolisti – Dīdžejs Kenedijs, Keilebs Agada un Dīdžejs Stefenss. Ja pirmajam sezona ir beigusies, bet otrais varētu teorētiski atgriezties uz finālu, tad Stefensa sakarā tiek cerēts uz atgriešanos Eirokausa izslēgšanas turnīrā. Tas gan ļoti neuzlabos vienības izredzes, jo pirmie divi ir tās vieni no vadošajiem basketbolistiem. Vēl starp favorītēm min Telavivas ”Hapoel”, bet citu vienību izredzes augstu vērtētas netiek.

Ja tevi interesē izdarīt likmes uz Eirokausa mačiem, tad LV BET sporta totalizators piedāvā veikt derības uz katru no tiem. Izņēmums nebūs arī izslēgšanas spēles. Vari noteikt spēles uzvarētāju, katru vienību kopā gūtos punktus un atsevišķi, uzvarētāju katrā no puslaikiem un daudz ko citu! Atceries, ka ”Prometey” spēles aizvada Rīgā, tāpēc tieši uz šīs vienības veiksmēm veic likmes! Iespējams, ukraiņu klubs apliecinās favorītu statusu un uz Rīgu atvedīs Eirolīgas līmeņa mačus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *