Madrides ATP 1000 tenisa turnīrs: kurš no māla karaļiem uzvarēs šoreiz?

Madrides ATP 1000 tenisa turnīrs: kurš no māla karaļiem uzvarēs šoreiz?

Pašās aprīļa beigās un maija sākumā, no 26. aprīļa līdz 7. maijam, Spānijas galvaspilsētā Madridē gaidāms Masters 1000 sērijas turnīrs vīriešiem, kurā piedalīsies visi spēcīgākie planētas tenisisti. Favorītu statusā būs mājinieki – Rafaels Nadals un Karloss Alkarass, kuri savstarpēji, iespējams, cīnīsies par 2023. gada māla karaļa godu. Vai vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET Sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajās derību iespējās un dodies veikt likmes!

ATP 1000 Madridē — kas jums jāzina par turnīru?

Turnīrs Madridē tiek organizēts kopš 2002. gada. Vispirms līdz 2008. gadam tas noritēja iekštelpās uz cietā seguma kortiem, bet, sākot ar 2009. gadu, notika izmaiņas, turnīram pārejot uz āra laukumiem pavasarī. Spēlētāji šajā turnīrā spēlē uz māla seguma kortiem, kurus īpaši iecienījuši spāņu tenisisti. Pie tam, Madrides Masters turnīrā startē ne tikai vīrieši, bet arī dāmas.

ATP masters 2023. gadā Madridē noritēs ilgāk nekā ierasti. Formāta maiņas dēļ ir palielināts spēlētāju skaits, kuri piedalīsies sacensībās. Ja līdz šim allaž Madrides Masters 1000 sērijas turnīrā sevi apliecināja 56 spēlētāji vienspēlēs, tad, sākot ar šo gadu, tie būs jau 96. Tas arī nozīmē, ka sacensības risināsies ilgāk – jau 12 dienas līdzšinējo astoņu vietā.

Pirms gada pirmo reizi karjerā par Madrides Masters uzvarētāju kļuva uzlēcošā zvaigzne no Spānijas Karloss Alkarass, kurš finālā ar 6:3, 6:1 apspēlēja Aleksandru Zverevu no Vācijas, kurš bija uzvarējis gadu iepriekš. Par māla karali Madridē gan var saukt Rafaelu Nadalu, kurš turnīrā uzvarējis piecas reizes. Trīs tituli ir pašreizējam pasaules ranga pirmajam numuram Novakam Džokovičam. Arī uzvaru sērija Madridē vislielākā ir tieši Nadalam, kurš ieguvis titulu divas reizes pēc kārtas un trīs reizes pēc kārtas spēlējis finālā.

Madrides ATP 1000 turnīra datums un vieta

Ņemot vērā, ka 2023. gada Madrides Masters turnīrā būs garāka izspēle, tad spēlētāji Spānijas galvaspilsētā sacentīsies no 26. aprīļa līdz pat 7. jūnijam. Divas dienas iepriekš plānots kvalifikācijas sacensību sākums, un tās laikā divās dienās noskaidros pēdējos pamatturnīra dalībniekus. 26. aprīlī ieplānota pirmās kārtas izloze, bet fināls jeb visa turnīra kulminācija plānota 7. jūnijā, kad arī tiks noskaidrots čempions. Jau minēts, ka šis ATP masters turnīrs norit uz māla seguma kortiem ”La Caja Magica”. Šeit ir vismaz trīs tenisa laukumi un galvenajā no tā ietilpība ir vairāk nekā 12 tūkstošu skatītāju vietu. Laukumus uzbūvēja no 2006. līdz 2009. gadam un tie izmaksāja gandrīz 300 miljonus ASV dolāru.

Kurš piedalīsies Madrides ATP 1000 turnīrā?

Dalībnieku saraksts marta vidū vēl publicēts nebija, taču, ņemot vērā, ka šis ir 1000 sērijas turnīrs, tad tajā piedalīsies visi spēcīgākie tenisisti. Šie ir prestiži turnīri gan no iespējamās naudas balvas viedokļa, gan potenciāli iegūtajiem punktiem ranga ietvaros. Visai ticami, ka turnīrā piedalīsies pasaules ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs. Tāpat savu titulu varētu aizstāvēt 2022. gada čempions Karloss Alkarass, un piedalīties varētu arī Aleksandrs Zverevs no Vācijas, kurš Spānijā titulu izcīnījis divas reizes. Visdrīzāk arī māla karalis Rafaels Nadals vēlēsies cīnīties jau par sesto titulu Madridē. Marta vidū viņš pasaules ranga ietvaros bija vien devītais. Gadījumā, ja kādā no turnīra fāzēm viņam būtu jāspēkojas pret Džokoviču, tad tā būtu ļoti intriģējoša cīņa.

Raugoties pasaules ranga sarakstā, tad piedalīties varētu arī tādi vadošie tenisisti kā Stefans Cicips, Kaspers Rūds, Teilors Frics, Danils Medvedevs, Andrejs Rubļovs, Holgers Rūne, Fēlikss Ožē-Aliasims, Huberts Hurkačs, Kamerons Norijs, Janiks Siners, Karens Kačanovs, Franciss Tiafo, Pablo Busta, Alekss de Mino, Tomijs Pols, Borna Čoričs, Lorenzo Museti, Niks Kirjoss, Mateo Beretini, Marins Čiličs, Sebastians Korda, Roberto Bautista, Alehandro Fokina un citi.

Madrides ATP 1000 turnīra favorīti

Pavisam noteikti turnīros, kurus izspēlē uz māla seguma kortiem par galvenajiem favorītiem jāsauc spāņi. Karloss Alkarass un pieckārtējais turnīra čempions Nadals pavisam noteikti būs vieni no nozīmīgākajiem favorītiem šajā turnīrā. Pagaidām gan Alkarass savainojumu dēļ neaizvada to labāko sezonu, un arī Nadals pēdējā laikā daudz mocījies ar veselības likstām. Formā atgriezies Novaks Džokovičs, kuram iegūts ”Australian Open” tituls, taču vakcinācijas sertifikāta neesamības dēļ arī izlaisti nozīmīgi turnīri ASV. Grieķis Stefans Cicips arīdzan ir cienījams tenisists, bet Zverevs sāk atgriezties formā no iepriekš gūtā nopietnā savainojuma.

Likmes uz ATP 1000 turnīru Madridē ar LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada ATP Madrides Masters gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Madrides ATP 1000 turnīra padomi vietnē LV BET

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem.

Pirms paša turnīra sākuma vai tā gaitā ieskaties, kāds ir tā dalībnieku sastāvs un kā visiem spēlētājiem veicies iepriekšējos mačos. Tāpat izpēti, kāda ir tenisista forma un vai pirms sacensībām nav bijuši savainojumi. Ņemot vērā, ka tenisa sezona ir pieblīvēta ar daudz turnīriem, katrā no tiem var būt arī pa kādam pārsteigumam. Atceries – LV BET sporta totalizators saviem spēlētājiem piedāvā pašas labākās likmes uz šo sporta veidu, tāpēc ienāc un izbaudi Madrides turnīru kopā ar mums!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *