2023. gada Sešu nāciju čempionāts

2023. gada Sešu nāciju čempionāts

No šī gada 4. februāra līdz 18. martam 24. reizi gaidāms Sešu nāciju čempionāts regbijā. Šajā slavenajā izlašu turnīrā piedalās sešas valstis – Anglija, Francija, Īrija, Itālija, Skotija un Velsa. 2022. gadā par čempioni pirmo reizi kļuva Francijas regbisti, kas šoreiz centīsies titulu aizstāvēt. Vai vēlies vairāk uzzināt par regbiju? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Sešu nāciju čempionātu

Turnīra vēsture

Sešu nāciju čempionāts ir vecākais regbija turnīrs. Tas pirmo reizi notika tālajā 1883. gadā, kad vispirms tajā piedalījās Lielbritānijas valstsvienības – Anglija, Īrija, Velsa un Skotija. 1910. gadā turnīrs ieguva vēl vienu izlasi, tādējādi to jau sauca par piecu nāciju čempionātu. Šajā gadā izlašu skaitam pienāca klāt Francija. Tikai kopš 2000. gada šis turnīrs ir sešu nāciju čempionāts un pēdējā izlase, kas pievienojusies dalībnieku pulkam, ir Itālija. Var secināt, ka šis ir turnīrs, kurā piedalās Eiropas valstu spēcīgākās izlases.

Kad notiks 2023. gada sešu nāciju čempionāts?

Šī gada sezonā plānots, ka sešu nāciju čempionāts norisināsies no 4. februāra līdz 18. martam. Šajā laika posmā katra izlase aizvadīs vienu spēli ar katru izlasi un par turnīra uzvarētāju kļūs tā komanda, kas būs ieguvusi visvairāk punktus turnīra tabulā. Plānots, ka spēles notiks Anglijā (Twickenham Stadium), Francijā (Stade de France), Īrijā (Aviva Stadium), Itālijā (Stadio Olimpico), Skotijā (Murrayfield Stadium) un Velsā (Millenium Stadium). To ietilpība ir robežās no 67 līdz 82 tūkstošiem skatītāju.

Sešu nāciju čempionāta dalībnieki

Kopš 2000. gada turnīrā piedalās tādas valstis kā Anglija, Īrija, Velsa, Skotija, Francija, kā arī Itālija, kas ir pēdējā Eiropas valstsvienība, kura pievienojās šim turnīram. Kopumā Sešu nāciju čempionātā piedalās sešas komandas.

Iepriekšējo turnīru uzvarētāji

Visu laiku labākā šī turnīra izlase ir Anglija, kas kopš pašiem turnīra aizsākumiem uzvarējusi 29 reizes. Pēdējo reizi tas noticis 2020. gadā. Velsa šajā turnīrā ir otra labākā komanda, kas spējusi tikt pie 34 uzvarām. Francija ir gan esošā turnīra uzvarētāja, gan trešā titulētākā izlase – tai ir desmit panākumi. Pirms gada Francija aiz sevis atstāja Īriju un Skotiju. Īriem ir kopumā 15 uzvaras, skotiem 13, bet nevienu reizi Sešu nāciju kausa izcīņā nav uzvarējusi Itālija.

2023. gada sešu nāciju čempionāta favorīti

Pirms 2023. gada Sešu nāciju čempionāta par galvenajām favorītēm uzskata divas izlases – Īriju un Franciju. Abu koeficients uz titula iegūšanu noteikts ar 2.40. Tieši šīs izlases 2022. gadā sadalīja pirmās divas vietas – toreiz francūži triumfēja, bet īri palika otrie.

Trešā augstākā varbūtība uz uzvaru Sešu nāciju turnīrā atvēlēta Anglijai – tās koeficients ir 5.8. Velsai, kā arī Skotijai doti ceturtie un piektie augstākie koeficienti – respektīvi, 15.00 un 21.00. Vismazākās izredzes uz titula iegūšanu atvēlētas Itālijai, kas sešu nāciju kausā joprojām ne reizi nav triumfējusi. Tās koeficients uz uzvaru turnīrā novērtēts ar 500.00.

2023. gada sešu nāciju čempionāta grafiks

Visas sešas komandas aizvada apļa turnīru, tas ir, spēlē viena pret otru. Pirmā kārta gaidāma 4. un 5. februārī. Tajā Velsa spēkosies pret Īriju, Anglija pret Skotiju, bet Francija pret Itāliju. Otrajā spēļu dienā (11. un 12. februārī) Īrija cīnīsies pret Franciju, Skotija pret Velsu, bet Anglija pret Itāliju. Trešajā spēļu dienā (25. un 26. februārī) Itālijai paredzēts mačs pret Īriju, Velsai pret Angliju, bet Francijai pret Skotiju. Ceturtajā spēļu dienā (11. un 12. martā) Itālija spēlēs pret Velsu, Anglija pret Franciju, taču Skotija pret Īriju. Noslēdzošā kārta gaidāma 18. martā, kad Skotija spēlēs pret Itāliju, Francija pret Velsu, bet Anglija pret Īriju.

Interesanta ir arī punktu skaitīšana. Par uzvaru komanda saņem četrus punktus, bet par neizšķirtu katra divus. Tomēr iespējami arī dažādi bonusa punkti – vienu punktu iespējams iegūt papildus, ja spēles laikā tiek veikti vismaz četri piezemējumi, un komanda zaudē ar mazāk nekā septiņu punktu pārsvaru. Trīs papildus punktus iegūst vienība, kas uzvar visās piecās turnīra spēlēs.

Likmes uz 2023. gada sešu nāciju čempionātu

Ja vēlies likt likmes uz Sešu nāciju čempionāta notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Regbijs”, kur atradīsi visas turnīra spēles vienkopus.

Likt likmes uz regbija mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz Sešu nāciju kausu

Uz regbija sporta notikumiem iespējamas plašas likmju iespējas, sākot jau ar spēlētāju iecienītāko – derēšanu uz spēles uzvarētāju. Jāatceras, ka regbijā iespējams arī neizšķirts pēc pamatlaika, taču tas notiek ārkārtīgi reti. Vari paredzēt arī gūto punktu skaitu abām komandām kopā un katrai atsevišķi. Tāpat iespējamas likmes uz pirmā puslaika rezultātu, handikapu un gūto punktu skaitu, kā arī paredzēt, kura no komandām uzvarēs puslaikā un pēc pilna laika. Ja vēlies iepazīties ar visām pieejamajām regbija likmēm, ienāc LV BET Sporta totalizatorā.

Pirms katras Sešu nāciju spēles iepazīsties ar to, kuras komandas tiek uzskatītas par galvenajām spēles favorītēm, kā tām veicies pēdējās spēlēs un vai nav kādi savainojumi nozīmīgākajiem spēlētājiem. LV BET piedāvājumā atradīsi vērtīgāko informāciju arī par regbija galvenajiem notikumiem!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *