Pasaules čempionāts handbolā: vai Dānija triumfēs trešo reizi pēc kārtas?

Pasaules čempionāts handbolā: vai Dānija triumfēs trešo reizi pēc kārtas?

N0 2023. gada 11. līdz 29. janvārim Polijā un Zviedrijā norisināsies nozīmīgākais handbola turnīrs gadā – pasaules čempionāts. Pašā turnīrā piedalīsies veselas 32 valstsvienības no visas pasaules, bet Dānija mēģinās kļūt par pasaules čempioni jau trešo reizi pēc kārtas. Vai vēlies uzzināt vairāk par handbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par pasākumu

Pirmais pasaules čempionāts handbolā tika organizēts tālajā 1938. gadā, bet bez pārtraukumiem to rīko kopš 1954. gada. Sākot ar 1993. gadu, pasaules čempionāts handbolā norit reizi divos gados.

Šoreiz planētas labākās handbola izlases sapulcēsies Polijā un Zviedrijā, kas ieguva iespēju rīkot pasaules čempionāta turnīru. Sagaidāms, ka spēles notiks tādās pilsētās kā Malmo, Gēteborgā, Krakovā, Katovicē, Kristianštadā un Jonkopingā. Pasaules čempionāta fināls gaidāms Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Lai varētu piedalīties turnīrā, nepieciešams tam kvalificēties īpaši organizētā atlases ciklā. Tikai trīs vietas ir automātiski nodrošinātas – abām rīkotājām un iepriekšējai čempionei Dānijai. Pasaules čempionātā vietu ieguva arī iepriekšējā turnīra viena labākā Āfrikas izlase (Ēģipte), viena labākā Āzijas (Katara), deviņas labākās Eiropas (Dānija, Zviedrija, Spānija, Francija, Ungārija, Norvēģija, Slovēnija, Portugāle, Vācija) un labākā no Dienvidamerikas (Argentīna).

16 papildus vietas tika noteiktas kvalifikācijā, kā rezultātā Āfrikai, Āzijai tika papildus četras vietas, Eiropai un Dienvidamerikai trīs, bet Ziemeļamerikai un Okeānijai viena. Pēdējo vietu piešķir kā wild card.

Kopumā pasaules čempionāta ietvaros visvairāk reižu triumfējuši Francijas handbolisti – viņi sešas reizes izcīnījuši zeltu, vienu reizi sudrabu, bet četras bronzu. Pēdējo reizi Francija par čempioni kļuva 2017. gada turnīrā, kad finālā pārspēja Norvēģiju. Pēdējo divu turnīru uzvarētāja ir Dānija. Pirms diviem gadiem tā finālā ar 26:24 pārspēja vienu no šī turnīra mājiniecēm Zviedriju.

Vēl nekad pasaules čempionātā nav piedalījusies Latvijas izlase. Tā vienīgi reizi piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā gan neizdevās izkļūt no apakšgrupas. Arī šoreiz latvieši šo turnīru raudzīsies TV ekrānos.

Kurš piedalīsies?

Komandas jau ir zināmas un 2023. gada pasaules čempionātā piedalīsies tādas valstsvienības kā Spānija, Melnkalne, Čīle, Irāna, Francija, Polija, Saūda Arābija, Slovēnija, Zviedrija, Brazīlija, Kaboverde, Urugvaja, Islande, Portugāle, Ungārija, Dienvidkoreja, Vācija, Katara, Serbija, Alžīrija, Norvēģija, Ziemeļmaķedonija, Argentīna, Nīderlande, Ēģipte, Horvātija, Maroka, ASV, Dānija, Beļģija, Bahreina un Tunisija.

Sadalījums grupās:

Noskaidrojies arī turnīra apakšgrupu sadalījums. A grupā spēkosies Spānija, Melnkalne, Čīle, Irāna. B grupā piedalīsies Francija, Polija, Saūda Arābija un Slovēnija, kamēr C grupā Zviedrija, Brazīlija, Kaboverde un Urugvaja. D grupā ielozētas Islande, Portugāle, Ungārija un Dienvidkoreja, bet E grupā Vācija, Katara, Serbija un Alžīrija. Visbeidzot F grupā spēlēs Norvēģija, Ziemeļmaķedonija, Argentīna un Nīderlande, G grupā Ēģipte, Horvātija, Maroka un ASV, bet H grupā pašreizējā čempione Dānija kopā ar Beļģiju, Bahreinu un Tunisiju.

Grafiks

Vispirms visas 2023. gada pasaules čempionāta 32 komandas aizvadīs pirmo grupu turnīra posmu, savās grupās aizvadot trīs spēles. Rezultātā no katras apakšgrupas trīs labākās komandas turpinās cīņu par uzvaru turnīrā, bet katras grupas pēdējās vietas īpašnieces piedalīsies tā saucamajā prezidenta kausā, kurā noskaidros no 25. līdz 32. vietas īpašnieci.

Otrajā grupu turnīra posmā kopā vienā apakšgrupā spēlēs A un B, C un D, E un F, kā arī G un H trīs labākās izlases. Aizvadot vēl trīs spēles, no katras apakšgrupas tiks noteiktas tās divas labākās, kuras turpinās cīņu par vietu pusfinālā un vēlāk finālā.

Tās izlases, kuras noslēgs otro grupu posmu katras apakšgrupas trešajā vietā, finālā ieņems no 9. līdz 12. vietu, ceturtās vietas ieguvējas no 13. līdz 16. vietu, piektās vietas ieguvējas no 17. līdz 20. vietu, bet sestās vietas īpašnieces no 21. līdz 24. vietai.

Turnīra izskaņā gaidāmas spēles pēc izslēgšanas cīņu metodes – vienā mačā tiks noteiktas pusfinālises, finālistes, čempione, trešās vietas, piektās un septītās vietas ieguvējas.

Pirmais grupu posms gaidāms no 11. līdz 17. janvārim, otrais grupu posms no 18. līdz 23. janvārim, ceturtdaļfināli 25. janvārī, pusfināli 27. janvārī, bet fināls nedēļas nogalē uz 28. un 29. janvāri. Fināls gaidāms 29. janvārī.

Kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt?

Ņemot vērā, ka Dānija ir pēdējo divu turnīru čempione, tieši dāņus uzskatīs par vieniem no galvenajiem favorītiem uz titulu. Nevar aizmirst mājinieci Zviedriju, kas pirms diviem gadiem spēlēja finālā, bet 2022. gada Eiropas čempionātā izcīnīja savu piekto titulu, finālā ar vienu vārtu pārsvaru pārspējot Spāniju. Starp vadošajām izlasēm jāsauc jau pieminētos spāņus, tāpat kā Franciju, Norvēģiju, Horvātiju. Pārsvarā handbolā dominē Eiropas valstu izlases.

Kur var skatīties Pasaules kausa handbolā translāciju?

Latvijas teritorijā 2023. gada pasaules čempionāta tiešraides piedāvās straumēšanas platforma Viaplay, kam šis kļūs par pirmo translēto turnīru. Viaplay vien nesen iegādājās handbola raidīšanas tiesības uz nākamajiem gadiem. Gadījumā, ja tev nav Viaplay, tad, visdrīzāk, jāmeklē spēļu apskati Youtube sociālajā tīklā, kurā visdrīzāk būs izveidots speciāls pasaules čempionātam domāts kanāls.

Pasaules čempionāts handbolā 2023. gada totalizatorā LV BET

Ja tev interesē derēt uz handbola nozīmīgākajiem izlašu turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”Handbols”. Ar tā palīdzību vari izvēlēties piedāvājumā esošās spēles un izdarīt likmes.

Izdarīt likmes uz handbola turnīriem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Tas ir tik vienkārši! Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš piedāvā saviem spēlētājiem jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

LV BET Pasaules handbola čempionāta 2023 padomi un likmes

Ja pirms turnīra totalizatora piedāvā ”outright” iespēju jeb norāda, kuri pēc to domām uzskatāmi par galvenajiem turnīra favorītiem, tad izmanto šo iespēju un iepazīsties ar piedāvāto informāciju. Visdrīzāk galveno favorīšu statusā būs Dānija un Zviedrija – esošā pasaules čempione un Eiropas čempione.

Uz katru no spēlēm piedāvātas tiek dažādas likmes. Iecienītākā no tām ir veikt derību uz spēles uzvarētāju. Grupu turnīra posmā kāda no spēlēm var arī noslēgties neizšķirti, kamēr izslēgšanas stadijā šāds iznākums vairs nebūs iespējams. Tāpat tiek piedāvāta iespēja derēt uz kopā gūtajiem vārtiem, katras komandas iemestajiem un cik vārti iemesti katrā no puslaikiem (pāra/ nepāra, virs/zem).

Ja vēlies veikt riskantākas likmes, tad iespējams paredzēt puslaika un pilna laika uzvarētāju. Atceries, ka handbolā tiek spēlēti divi puslaiki, katra ilgums ir 30 minūtes. Pārsvarā šajā sporta veidā uzvarētājs noskaidrojas otrajā puslaikā, tāpēc ne vienmēr pirmā puslaika uzvarētājs būs arī visa mača uzvarētājs. Vēl riskantāk būs derēt uz precīzu spēles rezultātu, ko handbolā paredzēt ir īpaši grūti. Pārsvarā komandas iemet virs 20 vārtiem, bet rezultatīvākos mačos vārtu birums kādai no komandām tuvojas 30.

Atceries, ka tieši LV BET Sporta totalizatorā pieejamas labākās likmes uz handbola čempionāta spēlēm. Ienāc un pārbaudi savus spēkus!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *