Latvijas vadošie pludmales volejbolisti piedalīsies Gštādes Elite16 turnīrā

Latvijas vadošie pludmales volejbolisti piedalīsies Gštādes Elite16 turnīrā

No 6. līdz 10. jūlijam Šveices pilsētā Gštādē turpināsies ‘’Beach Pro Tour 2022’’, kura ietvaros norisināsies prestižais Gštādes Elite16 turnīrs. Tajā piedalīšies divi Latvijas pludmales volejbola pāri: Aleksandrs Samoilovs kopā ar Jāni Šmēdiņu un Anastasija Kravčenoka kopā ar Tīnu Graudiņu. Vai vēlies uzzināt vairāk par pludmales volejbolu? Iepazīsties ar iespējamajām likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi! 

  • ‘’Beach Pro Tour 2022’’ sadalīts četru līmeņu turnīros. Augstākais ir ‘’Beach Pro Tour finals’’, kurā sezonas beigās piedalīsies labākie pāri. Nākamais ir ‘’Elite16’’ līmenis, kam seko ‘’Challenge’’ un ‘’Future’’ turnīri. Šī ir pirmā sezona, kad ieviesta šāda veida sistēma pludmales volejbolā.
  • Gštādes pludmales volejbola turnīrs ir viens no spēlētāju iecienītākajiem. Šveices pilsētā, kura atrodas ap 1000 metrus virs jūras līmeņa, gadu gaitā ir iecienīta pludmales volejbolu spēlētāju vidū, kuri ik gadu uz šo vietu dodas aizvadīt sacensības. Arī šogad sacensībās piedalīsies Latvijas pludmales volejbola pāri.
  • Liec likmes uz pludmales volejbolu LV BET. Uz katru no Gštādē notiekošajām spēlēm vari veikt likmes arī LV BET, derot uz iecienītāko spēlētāju izvēli – pludmales volejbola mača uzvarētāju.

‘’Beach Pro Tour 2022’’ sadalīts četru līmeņu turnīros

Pirms 2022. gada sezonas pludmales volejbolā mainījās turnīru rīkošanas formāts – ja līdz tam bija daudz dažādu turnīru, kuru prestižu varēja saprast pēc zvaigznēm (*, **, ***, **** un *****), tad,  sākot ar šo sezonu, turnīra rīkotāji tos sadalījuši trijās kategorijās: Elite16, Challenge and Futures turnīros. Gada izskaņā plānots ‘’Beach Pro Tours Finals’’, kurā spēlēs pasaulē labākie desmit dāmu un kungu pāri.

Zemākās raudzes ‘’Beach Pro Tour 2022’’ sacensības ir ‘’Future’’ turnīri, kuros balvu fonds ir tikai pieci tūkstoši dolāri. Tūres kalendārā to skaits gan ir vislielākais, sezonas griezumā tiekot paredzētiem 16 turnīriem. Seši turnīri kalendārā ir ‘’Challenge’’, kuru balvu fonds ir 75 tūkstoši dolāri. Vislielākais balvu fonds ir ‘’Elite16’’ turnīros, kuros pludmales volejbolisti gan dāmā, gan kungiem sadala 150 tūkstošus lielu balvu fondu. Sezonas kontekstā ir tikai četri ‘’Elite16’’ turnīri un Gštādes Elite16 turnīrs būs noslēdzošais no tiem. Pirms tam tādi notika Meksikā, Polijā un Latvijā.

Elite16 turnīri nozīmē to, ka šajā pludmales volejbola turnīrā piedalās paši spēcīgākie pasaules pāri kungu un dāmu konkurencē. 11 labākie automātiski jau ieguvuši tajā vietu, kamēr vienu brīvbiļeti saņem kāds mājinieku pludmales volejbolistu pāris. Ja sezonas sākumā ierasts turnīrā piedalījās 16 pludmales volejbola dueti vīriešiem un sievietēm, tad Gštādes Elite16 kļūs par izņēmumu, jo tajā startēs 32 šī sporta veida pāri sievietēm un vīriešiem.

Starp komandām un turnīra dalībniekiem visās Elite16 nozīmes sacensībās atrodami arī divi Latvijas pludmales volejbola pāri. Vīriešiem nozīmīgākajos pludmales volejbola turnīros piedalījušies Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, bet dāmām Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa. Abi pāri piedalīsies Gštādes Elite16 turnīrā, tādējādi turpinot cīnīties par augstākajām vietām un lielākajām naudas balvām.

Gštādes pludmales volejbola turnīrs ir viens no spēlētāju iecienītākajiem

Šveicē notiekošais pludmales volejbola turnīrs ir populārs spēlētāju vidū, tamdēļ ik gadu uz to dodas spēcīgākie sportisti. Šajā reizē vasaras volejbola spēlētāji sacensības aizvadīs no 6. līdz 10. jūlijam. 32 pāri sievietēm un vīriešiem vispirms sadalīti astoņās grupās par četriem duetiem katrā.

Vīriešiem Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ielozēti E grupā kopā ar diviem duetiem no Brazīlijas Andrē Šteinu/Džordžu Vanderleju un Renato/Vitoru Felipi. Tāpat grupā ielozēts Vācijas duets Robins Sova un Lūkass Preftšners. Brazīliju var saukt par pludmales volejbola lielvalsti, līdz ar to tieši šie pāri jāuzskata par E grupas favorītēm, kamēr latviešiem ar vāciešiem, visticamāk, no bukmeikeriem tiks atvēlēta cīņa par trešo vietu. Nākamajā kārtā iekļūs trīs labākās komandas, pirmās vietas īpašniecei automātiski kvalificējoties astotdaļfinālam.

Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa ielozētas F grupā. Pretiniecēs viņām stāsies divi ASV pludmales volejbola pāri: Kristena Nusa/Tarīna Klota un Korīna Kvigle/Sāra Šermerhorna. Tāpat grupā ielozētas meksikānes Gutjeresa/Kvintero. Latvietes, kuras ir vienas no labākajām starp dāmām, būs šīs grupas favorītes un vēlēsies reabilitēties par neveiksmi Jūrmalā, kad ‘’Elite16’’ turnīrā tās neprata pārvarēt grupu turnīru. Pirmajā šī ranga turnīrā Meksikā abas aizspēlējās līdz finālam, kurā zaudēja, kamēr Samoilovs/Šmēdiņš izcīnīja trešo vietu Meksikas notiekošajā ‘’Challenge’’ turnīrā.

Liec likmes uz pludmales volejbolu LV BET

Pludmales volejbols ir vasaras karstākais sporta veids: jūra, saule, pludmale un azartiska sporta spēle, kas var aizraut jebkuru līdzjutēju pasaulē. Arī uz šī sporta veida turnīriem iespējams likt derības, tostarp to piedāvā arī LV BET. Uz visām Gštādes turnīrā notiekošajām spēlēm iespējams likt likmes uz to, kurš no duetiem uzvarēs.

Uz atsevišķām pludmales volejbola spēlēm vari paredzēt arī tādus notikumus, kā kurš no pāriem uzvarēs pirmajā setā, kāds būs visas spēles punktu handikaps, cik komandas gūs kopējos punktus un kāds kopējo punktu skaits būs pirmajā setā.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem sniedzam jaunāko informāciju par pludmales volejbolu un tajā notiekošajiem turnīriem, tostarp ‘’Beach Pro Tour 2022’’.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *