NHL Zvaigžņu spēle

NHL Zvaigžņu spēle

No 1. līdz 3. februārim Toronto ”Maple Leafs” arēnā gaidāma 2024. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu Zvaigžņu spēles nedēļa. Bez pašas spēles gaidāmi arī meistarības konkursi un daudzi citi notikumi. Vēlies sekot līdz NHL un hokeja notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par NHL Zvaigžņu spēli

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēle tiek rīkota kopš 1947. gada. Laika gaitā vairākas reizes mainījies tās izspēles formāts. Līga 2015. gada novembrī paziņoja, ka turpmāk tajā piedalīsies katras divīzijas (Centrālās, Metropolitēnas, Klusā okeāna un Atlantijas) komandas, kuras spēkosies izslēgšanas turnīrā. Katra pusfināla uzvarētāja vēlāk cīnoties finālā, kur uzvarētājai būtu iespēja iegūt vienu miljonu ASV dolāru, ko ziedot tālāk sev vēlamajam labdarības mērķim.

2023.gada 27. novembrī līga paziņoja par vēl vienām papildus izmaiņām spēles norisē. Turpmāk komandas vairs netiks veidotas pēc divīziju principa, bet gan drafta. Spēlētājus, kuri piedalīsies izvēlē, noteiks līdzjutēju balsojums un NHL Hokeja departamenta darbinieki. Tāpat līga pati izvēlēsies četru komandu kapteiņus, kas pēcāk veiks savu komandu izvēles no iebalsotajiem hokejistiem. Zvaigžņu spēle noritēs pēc līdzvērtīga principa kā no 2015. gada – 3×3 formātā.

2023.gada Zvaigžņu spēlē, kas noritēja Floridas ”Panthers” mājvietā, par uzvarētāju kļuva Atlantijas divīzijas hokejisti. Tie pusfinālā ar 10:6 pieveica Metropolitēnas divīzijas pārstāvjus, bet finālā ar 7:5 Centrālās divīzijas komandu pārstāvjus. Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēles vērtīgāko hokejistu atzina Metjū Tkačaku no Floridas ”Panthers”.

2024.gada Zvaigžņu spēle no 1. līdz 3. februārim jau devīto reizi notiks Kanādas pilsētā Toronto, kur mājvietu sev jau labu laiku atradusi vietējā komanda ”Maple Leafs”. Otro reizi nozīmīgā sezonas vidus spēle noritēs ”Scotiabank” arēnā, kuras ietilpība ir ap 19 tūkstošiem līdzjutēju.

Visi NHL Zvaigžņu spēles dalībnieki būs zināmi īsi pirms spēles

NHL paziņojusi tos 32 hokejistus, kurus izvēlējusies dalībai Zvaigžņu spēlē. Metropolitēna divīzijā izvēlēti tādi hokejisti kā Sebastians Aho no Karolīnas ”Hurricanes”, Metjū Barzals no Ņujorkas ”Islanders”, Sidnijs Krosbijs no Pitsburgas ”Penguins”, Džeks Hjūzs no Ņūdžersijas ”Devils”, Būns Dženers no Kolumbusas ”Blue Jackets”, Treviss Konečnijs no Filadelfijas ”Flyers”, Igors Šestjorkins no Ņujorkas ”Islanders” un Toms Vilsons no Vašingtonas ”Capitals”.

No Atlantijas divīzijas NHL izvēlējusies tādus hokejistus kā Dāvidu Pastrņāku no Bostonas ”Bruins”, Semu Reinhārtu no Floridas ”Panthers”, Ostonu Metjūzu no Toronto ”Maple Leafs”, Ņikitu Kučerovu no Tampabejas ”Lightning”, Aleksu Debrinkatu no Detroitas ”Red Wings”, Niku Suzuki no Monreālas ”Canadiens”, Rasmus Dālinu no Bufalo ”Sabres”, kā arī Breidiju Tkačuku no Otavas ”Senators”.

No Rietumu konferences Klusā okēna un Centrālas divīzijas izvēlēti tādi hokejisti kā Franks Vatrano no Anaheimas ”Ducks”, Kleitons Kellers no Arizonas ”Coyotes”, Eliašs Lindholms no Kalgari ”Flames”, Konors Bedārds no Čikāgas ”Blackhawks”, Neitans Makinons no Kolorādo ”Avalanche”, Džeiks Otindžers no Dalasas ”Stars”, Konors Makdeivids no Edmontonas ”Oilers”, Kems Talbots no Losandželosas ”Kings”, Kirils Kaprizovs no Minesotas ”Wild”, Filips Forsbergs no Nešvilas ”Predators”, Tomāšs Hertls no Sanhosē ”Sharks”, Olivers Bjorkstrands no Sietlas ”Kraken”, Roberts Tomass no Sentluisas ”Blues”, Kvins Hjūzs no Vankūveras ”Canucks”, Džeks Eikels no Lasvegasas ”Golden Knights”, kā arī Konors Hellebuiks no Vinipegas ”Jets”.

Atlikušos 12 hokejistus noteiks līdzjutēju balsojumā. No tiem astoņi būs laukuma spēlētāji, bet četri vārtsargi. Pagaidām neviens latvietis dalībai spēlē nav izraudzīts un pēc snieguma tam vistuvāk varētu būt Teodors Bļugers, kurš spēlē vienā no līgas vadošajām komandām Vankūveras ”Canucks”, tostarp pēdējā laikā izcēlies ar augstu rezultativitāti. Tajā pašā laikā viņa likteni izlems fani, kuri var balsot līdz 11. janvārim.

NHL Zvaigžņu spēles kalendārs

Kā jau minēts, NHL Visu Zvaigžņu spēles nedēļa norisināsies no 1. līdz 3. februārim. Pirmajā dienā jeb 1. februārī notiks komandu drafts. NHL izvēlētie četri kapteiņi veiks draftu jeb savu komandu izvēli. Katrā komandā spēlēs 11 hokejisti. Dienu vēlāk, 2. februārī, norisināsies meistarības konkursi.

Meistarības konkursos piedalīsies 12 hokejisti, kuri cīnīsies par viena miljona dolāru vērtu naudas balvu. Kopumā visi 12 hokejisti, kas vēl nav paziņoti, startēs dažādos meistarības konkursos. Vispirms tiem būs jāpiedalās četros no minētajiem sešiem konkursiem – ātrākais slidotājs, spēcīgākais metiens, nūjas veiklība, viena metiena konkursā, piespēļu konkursā un metienu precizitātē. Katra konkursa uzvarētājs kopvērtējumā iegūs piecus punktus, otrā vieta četrus, trešā trīs, un tā tālāk.

Labākie astoņi pēc punktiem kvalificēsies septītajam metienu konkursam – bullīšu izpilde. Pēc tā labākie seši kvalificēsies pēdējam meistarības konkursam – šķēršļu pārvarēšana, kas sevī ietver visu iepriekš minēto meistarības konkursus vienā un dubultus punktus. Kopvērtējuma uzvarētājs pēc punktiem kļūs par meistarības konkursa uzvarētāju.

Saldais ēdiens jeb NHL Zvaigžņu spēle gaidāma 3. februārī. Pēc izslēgšanas metodes četras komandas noteiks finālistes, kas tālāk cīnīsies par vērtīgo naudas balvu, ko ziedot savam labdarības mērķim.

Likmes uz NHL Zvaigžņu spēli vietnē LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt likmes uz Zvaigžņu spēles nedēļu. Varēsi noteikt meistarības konkursa uzvarētājus, tāpat kā spēļu uzvarētājus pašā mača dienā. Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties pirms veic likmes LV BET sporta totalizatorā.

Ja vēlies izdarīt sporta likmes uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēli, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Hokejs”, kur pie apakšsdaļas NHL atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *