LATVIEŠI AIZMAINĪTI NETIEK: NHL MAIŅU DARĪJUMOS AKTĪVAS VADOŠĀS LĪGAS KOMANDAS

Līdz šī gada 8. marta plkst. 22:00 pēc Latvijas laika visas 32 Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas varēja viena ar otru veikt hokejistu maiņu darījumus. Starp baumām iesaistīti bija Elvis Merzļikins un Zemgus Girgensons, taču abi aizmainīti netika un šo sezonu pabeigs līdzšinējās komandās. Aktīvas maiņu darījumos bija Lasvegasas ”Golden Knights”, kā arī daudzas citas komandas. Vēlies veikt likmes uz NHL spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar likmju iespējām un veic derības.

ELVIS MERZĻIKINS UN ZEMGUS GIRGENSONS PALIEK SAVĀS VIETĀS

Ikgadējais NHL maiņu darījumu laiks 2023./2024. gada sezonā noslēdzās 8. marta 22:00 pēc Latvijas laika. Pirms tā beigām tika minēti divi latviešu hokejistu vārdi, kuri var tikt iesaistīti darījumos – Elvis Merzļikins no Kolumbusas ”Blue Jackets” un Zemgus Girgensons no Bufalo ”Sabres”. Beigās gan neviens no viņiem aizmainīts netika.

Merzļikins par vēlmi tikt aizmainītam paziņoja jau šī gada sākumā pēc tam, kad nozīmīgu laiku ”Blue Jackets” lēma viņu neiespēlēt vārtos. Situācija gan tika nogludināta, bet ”Blue Jackets” lēma no ģenerālmenedžera amata atlaist ilggadējo funkcionāru Jarmo Kekeleinenu. Tas gan nenozīmē, ka Merzļikins, kuram ir spēkā līgums ar ”Blue Jackets” 2026./2027. gada beigām, nevarētu tikt aizmainīts, piemēram, 2024. gada vasarā. Šoreiz svītru jebkādām iespējām uz maiņu pārvilka gūtais ķermeņa augšdaļas savainojums dažas dienas pirms maiņu darījuma beigām. Šajā sezonā Merzļikins piedalījies 35 spēlēs, kurās atvairījis 90.4% pretinieku metienus un ielaidis 3.21 ripu.

Komanda, kuru pārstāv Girgensons (Bufalo ”Sabres”), nez vai šajā sezonā cīnīsies izslēgšanas spēlēs. Bija skaidrs, ka tā varētu pārdot kādu no saviem ilggadējiem spēlētājiem – kapteini Kailu Okposo vai viņa asistentu Zemgu Girgensonu, kurš līdzšinējo visu NHL karjeru pavadījis Bufalo un vēl ne reizi nav spēlējis ”play-off”. Šosezon Girgensons guvis septiņus vārtus un izdarījis divas piespēles, turklāt pēc sezonas kļūs par brīvo aģentu. ”Sabres” latvieti neaizmainīja, taču darījumu sagaidīja Okposo, kurš karjeru turpinās Floridas ”Panthers”.

ŠAJĀ SEZONĀ NOTIKA VAIRĀKI INTERESANTI MAIŅU DARĪJUMI

Šosezon maiņu darījumos aktīvas bija tādas komandas kā Sanhosē ”Sharks”, Bufalo ”Sabres”, Ņūdžersijas ”Devils”, Lasvegasas ”Golden Knights”, Ņujorkas ”Rangers”, Vinipegas ”Jets” un citas.

Notika arī vairāki nozīmīgi darījumi. Čempione ”Golden Knights” maiņas darījumā ar pastarīti Sanhosē ”Sharks” ieguva Tomāšu Hertlu, kurš šajā sezonā guvis 15 vārtus un izdarījis 19 rezultatīvās piespēles. ”Sharks” pretī saņēma 2025. gada drafta pirmās kārtas izvēli un centra uzbrucēju Davidu Edstremu.

Par nozīmīgu darījumu vienojās Ņūdžersijas ”Devils” un Vinipegas ”Jets”. Rezultātā uz Kanādu pārcēlās labās malas uzbrucējs Tailers Tofoli (26+18), bet Ņūdžersija pretī saņēma divas drafta izvēles – 2024. gada trešā raunda un 2025. gada otrā raunda. Tāpat nozīmīgu darījumu veica Pitsburgas ”Penguins” un Karolīnas ”Hurricanes”. Otrā no Pitsburgas saņēma Džeiku Gentzelu (22+30) un Taju Smitu, pretī dodot Maiklu Bantingu, Villi Koivunenu, Vasīliju Ponomarevu, Krusu Lusiusu, un potenciāli divas drafta izvēles – vienu 2024. un otru 2025. gada draftā.

Aktīvas bija arī visas Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Bufalo ”Sabres” bez Okposo darījuma vienojās par darījumiem ar Sanhosē ”Sharks” (aizmainīts Devins Kūlijs pret 2025. gada septītās kārtas izvēli), Filadelfijas ”Flyers” (aizmainīts Ēriks Džonsons pret 2024. gada drafta ceturtās kārtas izvēli) un Kolorādo ”Avalanche” (aizmainīts Keisijs Mitelštads pret Bouvenu Biramu). Kolumbusas ”Blue Jackets”, kurā spēlē Elvis Merzļikins, Emilu Bemstremu aizmainīja uz Pitsburgas ”Penguins” pret Aleksu Nīlanderu, no Toronto ”Maple Leafs” ieguva Malkolmu Subanu, Endrjū Pīki aizmainīja uz Bostonas ”Bruins” pret Jakubu Zborilu un 2027. gada drafta trešās kārtas izvēli, bet Ņujorkas ”Rangers” nokļuva Džeks Rosloviks. Pret viņu Kolumbusa saņēma potenciālo ceturtās kārtas izvēli 2026. gada draftā.

Nozīmīgu darījumu veica arī Teodora Bļugera Vankūveras ”Canucks”, kas darījumā ar Kalgari ”Flames” rindas pastiprināja ar Elīasu Lindholmu. Pretējā virzienā ceļoja Andrejs Kuzmenko, Hanters Bržuštevics, Joni Jurmo un drafta izvēles. Savukārt Uvja Balinska Floridas ”Panthers” bez darījuma, kurā tās rindas papildināja Okposo, ar Otavas ”Senators” vienojās par Vladimira Tarasenko darījumu, pretī dodot 2025. gada trešās kārtas izvēli un provizorisku 2024. gada ceturtās kārtas izvēli.

KAS IR NHL TIRDZNIECĪBAS TERMIŅA LIELĀKIE UZVARĒTĀJI

Rādās, ka īstermiņā spēcīgākās kļuvušas vienas no līgas labākajām komandām – Vankūveras ”Canucks”, Vinipegas ”Jets”, Floridas ”Panthers”, Kolorādo ”Avalanche”, Ņujorkas ”Rangers” un Lasvegasas ”Golden Knights”. Krietni savas rindas pārdeva Sanhosē ”Sharks”, kas gan arī var tikt uztverta par uzvarētāju, jo var raudzīties nākotnē un veidot savu komandu no jauna.

LIKMES UN PADOMI UZ NHL SPĒLĒM PIE LV BET

NHL regulārā sezona ilgs līdz šī gada 18. aprīlim. Tieši tad noskaidrosies, kuras astoņas komandas no Austrumu un Rietumu konferences iekļūs izslēgšanas spēlēs. LV BET sporta totalizators piedāvā veikt derības uz visām NHL spēlēm. Visbiežāk spēlētāji veic likmes uz spēles uzvarētāju, ”money line”, kopā gūtajiem vārtiem pamatlaikā, papildlaikā un kādā no periodiem. Tāpat populāras ir handikapa un dubultiespējas izvēles. LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju klāstu, un tu vari arī paredzēt precīzus vārtu guvējus.

Lai varētu noteikt favorītes, vari ieskatīties bukmeikeru piedāvātajās outright iespējās. Austrumu konferencē par galveno favorīti šobrīd uzskata Floridas ”Panthers” (koeficients 4.00), un Ņujorkas ”Rangers” ar Karolīnas ”Hurricanes” (abām koeficients 5.00). Ceturtais labākais koeficients ir pagājušās sezonas regulārā turnīra uzvarētājai Bostonas ”Bruins” (5.5). Rietumos starp favorītēm ir sešas komandas – Edmontonas ”Oilers” (koeficients 4.1), Vankūveras ”Canucks” (5.25), Dalasas ”Stars” un Kolorādo ”Avalanche” (abām 5.5), kā arī Vinipegas ”Jets” un Lasvegasas ”Golden Knights” (abām koeficients 6.5).

LIKMES UZ HOKEJA SPĒLĒM PIE LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz NHL spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Hokejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā. Uz NHL LV BET sporta totalizators piedāvā arī akciju – piecu eiro bezmaksas likmi. Ieskaties mūsu akcijas piedāvājumā LV BET sporta totalizatorā sadaļā ”bonusi”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *