Vai Porziņģis pirmo reizi iekļūs All Star komandā?

Vai Porziņģis pirmo reizi iekļūs All Star komandā?

Šī gada 19. februārī Jūtā gaidāma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu Zvaigžņu spēles norise. Līdzjutēju, žurnālistu, sportistu un vēlāk arī treneru balsojumā tiek noteikti tie 12 spēlētāji Austrumu un Rietumu konferencēs, kuri piedalīsies spēlē. Atgriezies Austrumos, Kristaps Porziņģis demonstrē līdera cienīgu spēli, kas raisa diskusiju par viņa iespējamo dalību forumā. Vai vēlies uzzināt vairāk par NBA? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Kas ir NBA Visu Zvaigžņu spēle?

NBA All Star spēli var saukt arī par izklaides šovu. Tās ietvaros vienkopus sanāk 12 spēlētāji no Austrumu un Rietumu konferencēm, savstarpēji spēkojoties un noskaidrojot, kura no tām ir spēcīgākā. NBA Visu zvaigžņu spēlē dominē uzbrukums, līdz ar to līdzjutēji tiek lutināti ar skaistiem triecieniem grozā no augšas un citiem meistarības demonstrējumiem. Spēles izskaņā komandas gan cīnās par uzvaru. All Star ir pielāgota nedēļas nogalei – vēl spēles aizvada slavenības, debitanti un otrgadnieki, kā arī notiek meistarības konkursi.

Pirmā NBA Zvaigžņu spēle notika tālajā 1951. gadā un 2023. gadā NBA to organizēs 72. reizi. Otro reizi pēdējo 30 gadu laikā NBA Visu zvaigžņu spēles norise gaidāma Jūtā, ”Jazz” mājas arēnā. Sākot ar 2017. gadu, ir mainījusies arī kārtībā, kādā nosaka tos spēlētājus, kuri piedalīsies Zvaigžņu spēlē. Ja līdz tam liela teikšana pamatsastāvu noteikšanā bija līdzjutējiem, tad pēdējos gados tas ir mainījies. Faniem dota 50 % liela ietekme sākumsastāvu izraudzībā. 25 % ietekme vēl ir arī žurnālistiem un arī pašiem spēlētājiem. Sākumsastāvā tiek iebalsoti divi aizsargi un trīs garie spēlētāji (uzbrucēji/centri).

Pēc sākumsastāvu izvēles norit septiņu rezervistu izvēlēšanās, kuru vidū jāizvēlas divi aizsargi, trīs garie basketbolisti (uzbrucēji/centri), kā arī divi wild card dalībnieki. All star spēles rezervistus izvēlas 30 Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu galvenie treneri. Nozīmīgākais noteikums viņiem ir, ka tie nedrīkst balsot par savas vienības pārstāvjiem. Tas nozīmē, ka ”Wizards” treneris nevar atdot balsi par Kristapu Porziņģi, bet Dalasas ”Mavericks” par Dāvi Bertānu.

Kopš 2018. gada vairs nenotiek savstarpējā spēle Austrumu konferences komandai pret Rietumu. Mainītais formāts paredz, ka divi visvairāk balsis saņēmušie basketbolisti no katras konferences kļūst par kapteiņiem, un tie no pārējiem 22 spēlētājiem izvēlas sastāvus aptuveni kā drafta ceremonijā. Kopš 2019. gada to demonstrē tiešraidē kanālā TNT. Tāpat NBA Visu zvaigžņu spēles komandas izvēlas labdarības organizāciju, kurai ziedos uzvarēto naudas laimestu. Tādā veidā NBA panākusi, ka Visu zvaigžņu spēle kļūst konkurētspējīga nevis par vienkāršu izklaidi bez jebkāda mērķa.

Kādas izredzes ir Porziņģim iekļūt NBA Visu zvaigžņu spēlē?

Kristaps Porziņģis aizvada labāko karjeras sezonu NBA. Pēc 39 nospēlētājiem mačiem viņš ”Wizards” sastāvā vidēji guvis 22.2 punktus, izcīnījis 8.8 atlēkušās bumbas zem groziem, atdevis 2.4 rezultatīvās piespēles un bloķējis 1.5 pretinieku metienus. Raugoties plašākā statistikā, var vēl spilgtāk pamanīt, ka Porziņģis šajā sezonā ir viens no labākajiem garajiem basketbolistiem Austrumu konferencē.

Svarīgs ir tā saucamais ”true shooting percentage”, kas Porziņģim ir 59.4 % apmērā – tas ir viņa karjeras rekords NBA. Tāpat labākie karjeras rādītāji uzrādīti tādās statistikas ailēs kā pārķertajās bumbās (1.0 spēlē), gūtajos punktos no soda laukuma (8.7 spēlē) un izprovocētajās piezīmēs pretiniekiem (6.1 piezīme pretinieku komandām spēlē). Vairāki no rādītājiem ir otrie labākie karjerā – punkti spēlē (22.2), atlēkušās bumbas (8.8 spēlē), metienu precizitāte (47.4%), punkti pēc pretinieku kļūdām (2.6), kā arī otrās iespējas punkti (2.8).

Līdz šim demonstrētais sniegums varētu norādīt uz to, ka Porziņģim ir visas iespējas tikt izvēlētam kā vienam no Austrumu konferences rezervistiem. Fanu balsojumā Kristapam nav praktiski nekādu izredžu tikt pamatsastāvā, jo pirmajos balsojumos viņš nav bijis starp līderiem garo un centra basketbolistu vidū.

Lielākais šķērslis Porziņģa izvēlei no treneru vidus var būt Vašingtonas ”Wizards” sliktā bilance. Pēc nospēlētiem 44 mačiem tā iespējusi 18 uzvaras un 26 zaudējumus, kas deva tikai 12. vietu konferencē. Lai Porziņģis varētu konkurēt par vietu NBA All star, treneru izvēles brīdī Vašingtonai jābūt vismaz ”play-in” zonā (no 7. līdz 10. vietai), kas pēc 44 aizvadītiem mačiem bija divu uzvaru attālumā. Kuri ir Porziņģa galvenie konkurenti? Par tiem var saukt ”Cavaliers” spēlētāju Džaretu Alenu, ”Knicks” vienu no līderiem Džūliusu Rendlu, ”Heat” garo basketbolistu Bemu Adebajo, ”Bulls” līderi Demāru Derouzenu un ”Bucks” centru Brūku Lopesu.

Jāatceras, ka pēc tam, kad All star ir izvēlēts sastāvs, tajā vēl norit pārmaiņas basketbolistu traumu dēļ. Iespējams, tieši tas būs veids, kādā Porziņģis piedalīsies savā pirmajā NBA Visu zvaigžņu spēlē. Vienu reizi Porziņģi tajā jau izvēlēja – 2017./2018. gada sezonā latvieti izraudzījās starp Austrumu konferences rezervistiem, bet viņš nespēlēja gūtās traumas dēļ. 2017. gadā Porziņģis piedalījās pasaules komandas sastāvā ”Rising Stars Challenge”, kā arī uzvarēja meistarības konkursā.

Kā tas ietekmēs viņa karjeru?

Gadījumā, ja Porziņģi izvēlēs dalībai Zvaigžņu spēlē, tad viņš kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš piedalās šajā forumā. Pie reizes šī var kļūt par viņa pēdējo sezonu esošajā līgumā un dalība Visu zvaigžņu spēles ietvaros var palīdzēt iegūt papildus bonusu naudas izteiksmē nākamajā līgumā. Ar esošo sniegumu Porziņģis gan arī bez dalības Jūtā notiekošajā spēlē būs nopelnījis pietiekami prāvu nākamo līgumu, kas, pie tam, varētu ļaut viņam spēlēt Latvijas izlasē 2023. gada Pasaules kausa izcīņā.

Basketbola likmes LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz NBA basketbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās NBA spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Basketbola padomi un likmes LV BET

LV BET sporta totalizators ir parūpējies par īpašu piedāvājumu, aicinot tev derēt uz to, vai Kristaps Porziņģis tiks iebalsots starp vienu no līgas spēlētājiem NBA Zvaigžņu spēlei. Šo derību iespēju atrast ir ļoti vienkārši, jo tā meklējama kreisajā izvēlnes pusē pie ”ieteiktais”.

Pagaidām pēc totalizatoru domām Porziņģa iespējamā dalība Zvaigžņu spēlē nav ar augstu potenciālu. ”Jā” iespējai koeficients ir 7.1, bet ”Nē” 1.09. Atceries gan, ka Porziņģis aizvada labāko sezonu karjerā, ”Wizards” vēl ir visas iespējas tikt augstākā pozīcijā konferencē un korekcijas var ieviest spēlētāju traumas. Ja gadījumā Vašingtona turpina vairāk zaudēt nekā uzvarēt, tad gan Kristapa iespējas tikt Zvaigžņu spēlē ir visai minimālas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *