Dinamo Riga

Dinamo Riga

”Dinamo Riga” ilgu laiku tika uzskatīta par Latvijas spēcīgāko hokeja komandu, taču kopš izstāšanās no Kontinentālās hokeja līgas tās nākotne ir miglā tīta. Lai arī tā piedalās Optibet hokeja līgā, nav zināms, vai projekts ir ilgtermiņa. Tomēr klubam ir bijusi gara vēsture, kuru vērts aplūkot. Vai tevi interesē vairāk uzzināt par hokeju? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvatajām sporta likmēm un dodies veikt derības.

Dinamo Rīga kluba vēsture

Profesionālais klubs Rīgas ”Dinamo” tika dibināts 2008. gada 7. aprīlī. To izveidoja ar mērķi pārstāvēt Latviju Kontinentālajā hokeja līgā, bet pats kluba vārds tika atjaunots no Padomju Savienības laikā līdzīgā nosaukumā spēlējošas komandas, kuru pazina bijušās PSRS teritorijās.

Klubu dibināja tādas personas kā Juris Savickis, Viesturs Koziols, Kirovs Lipmans, Guntis Ulmanis, Aigars Kalvītis, Guntis Rāvis, Aldis Pauniņš, Krists Freibergs un uzņēmums ”Itera Latvija”. Laika gaitā kluba prezidenta grožus turēja Juris Savickis, ar kuru arī visvairāk asociējas KHL spēlējusī komanda. Viesturs Koziols un Aigars Kalvītis pašlaik strādā Latvijas Hokeja federācijā, bet Kirovs Lipmans ar hokeju vairs nav aktīvi saistīts.

Kontinentālajā hokeja līgā, kur bez Latvijas komandas, piedalījās Krievijas, Kazahstānas, Baltkrievijas un Somijas klubi, ”Dinamo” spēlēja līdz pat 2022. gada sākumam. Šī gada februārī Krievija uzsāka militāru iebrukumu Ukrainā un līdz ar to uz to strauji reaģēja sporta pasaule. Helsinku ”Jokerit” un ”Dinamo Rīga” lēma pārtraukt dalību KHL, un līdz šim abas tajā nav atgriezušās un diez vai tas arī tuvākajā nākotnē notiks.

Dinamo Rīga kluba lielākie panākumi

Nozīmīgu panākumu šim klubam KHL netika izcīnīti. Klubs vairāk balansēja uz iekļūšanu vai neiekļūšanu izslēgšanas spēlēs, bet pēdējos gados bija viens no vājākajiem līgas klubiem. Labākie rezultāti tika sasniegti pirmajos pastāvēšanas gados, kad arī tika pulcētas pilnas tribīnes.

Vienīgās divas sezonas, kurā ”Dinamo” prata pārvarēt vienu izslēgšanas spēļu kārtu, bija 2009./2010. gada un 2010./2011. gada sezona. Toreiz tā pārsteidza Sanktpēterburgas SKA, pretinieku sērijā līdz trim uzvarām pieveicot ar 3-1. Nākamajā kārtā tā ar 1-4 sērijā zaudēja toreiz Oļega Znaroka trenētajai Balašihas MVD. Nākamajā sezonā tā pirmajā kārtā ar 4-2 uzvarēja ”Dinamo”, bet vēlāk ar 1-4 zaudēja Jaroslavļas ”Lokomotiv”.

Lielākais panākums tika gūts 2012./2013. gada sezonā. Toreiz KHL ieviesa tā saucamo Cerības jeb Nadeždas kausu, kurā piedalījās visas tās komandas, kuras nekvalificējās izslēgšanas mačiem. Rīdzinieki aizspēlējās līdz šī turnīra finālam, finālā uzvarot Habarovskas ”Amur”.

Rīgas Dinamo treneri

Par komandas treneriem strādājuši tādi speciālisti kā Jūliuss Šuplers, Peka Rautakalio, Artis Ābols, Kari Heikile, Normunds Sējējs, Sandis Ozoliņš, Ģirts Ankipāns, Pēteris Skudra, Sergejs Zubovs, Valērijs Kuļibaba un Vladimirs Krikunovs. Vairākas sezonas kluba treneru posteņos nostrādāja Šuplers, Ābols un Ankipāns, kamēr pārējie vai nu nepabeidza iesāktās sezonas, vai ar tiem nepagarināja vienošanos pēc tās beigām.

Rīgas Dinamo spēlētāji

Komandā laika lokos spēlējuši labākie latviešu hokejisti, ieskaitot NHL spīdekli Sandi Ozoliņu, kurš ”Dinamo” pavadīja karjeras pēdējos gadus. Bez viņa par komandas kapteiņiem iecelti arī tādi spēlētāji kā Aleksejs Širokovs, Rodrigo Laviņš, Guntis Galviņš, Mārtiņš Karsums, Marsels Hosa, Lauris Dārziņš, Kristaps Sotnieks, Gints Meija un Miks Indrašis.

Kā komandas rezultatīvākie hokejisti KHL bijuši tādi spēlētāji kā Marsels Hosa, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums, Kails Vilsons, Līnuss Videls, Miks Indrašis un Lukāšs Radils. Starp visu laiku rezultatīvākajiem galvgalī ir Dārziņš ar 321 rezultativitātes punktu, otrais ir Rēdlihs ar 273, bet trešais ir Indrašis ar 225.

Pašreizējais Rīgas Dinamo sastāvs

Šī gada sezonā klubā spēlē tādi hokejisti kā Krists Apsītis, Andrejs Bogdanovs, Edijs Brahmanis, Renārs Cipruss, Reinis Demiters, Emīls Ezītis, Aleksandrs Galkins, Sandis Grīnbergs, Didzis Jansons, Koba Jass, Māris Jass, Edgars Adriāns Kazaks, Dmitrijs Korņilovs, Aleksejs Kozlovs, Dominiks Marcinkevičs, Dominiks Matonaks, Sandis Mežaraups, Kristofers Petriņš, Mārtiņš Porejs, Roberts Potapenko, Ņikita Priede, Georgijs Pujacs, Miķelis Rēdlihs, Kristiāns Zelts, Juris Ziemiņš, Rūdolfs Gusts Lazdiņš un Kārlis Zakrevskis.

Hokeja likmes LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Rīgas ”Dinamo” spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās derības uz Latvijas čempionāta spēlēm hokejā.

Likt likmes uz hokeja notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, tostarp Optibet hokeja līgu.

Hokeja derību padomi LV BET

Hokejs ir viens no populārākajiem sporta veidiem Latvijā un arī totalizatoros, ieskaitot LV BET, tiek piedāvātas plašas likmju iespējas uz šo sporta veidu. Pati vieglākā izvēle ir paredzēt spēles uzvarētāju – tā ir arī spēlētāju iecienītākā.

Ja tomēr tevi uzrunā veikt cita veida likmes, tad tev, piemēram, ir iespēja paredzēt gūto vārtu skaitu gan kopsummā abām komandām, gan katrai atsevišķi (virs/zem, pāra/nepāra). Vari arī derēt uz handikapu gan pamatlaikā, gan papildlaikā, ja tāds, tavuprāt, tiks spēlēts.

Riskantākas izvēles ir saistībā ar katra perioda precīzu rezultātu, uzvarētāju un gūto vārtu kopsummu. Arī visus no šiem aspektiem tev ir iespējams prognozēt. Ja ļoti vēlies riskēt un esi pārliecināts par savām spējām, tad vari arī derēt uz precīzu spēles rezultātu. Latvian hockey higher league bieži vien favorīti uzvar ar ļoti lielu starpību un tie mēdz arī iemest divcipara skaitļa vārtu daudzumu.

Ja gadās, ka totalizatori pirms spēles uzskata to par samērā spraigu, tad tev ir iespējams derēt uz iespējamo papildlaiku. Citās spēlēs, kurās ir izteikts favorīts, tev ir iespēja arī derēt, ka papildlaiks spēlēts netiks un īpaši kļūdījies nebūsi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *