Optibet hokeja līga paplašinājusies līdz Lietuvai

Optibet hokeja līga paplašinājusies līdz Lietuvai

Jau kopš septembra Latvijas augstākajā hokeja līgā notiek aktīva turnīra izspēle. Pirms 2022./2023. gada sezonas čempionāts paplašināja ģeogrāfiju, piesaistot trīs komandas no Lietuvas. Deviņu vienību turnīrā nākamā gada pavasarī tiks noteikts čempions. Vai tevi interesē vairāk uzzināt par hokeju? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies izdarīt likmi.

Latvijas hokeja čempionāts

Pirmo reizi Latvijas hokeja čempionāts tika organizēts tālajā 1931. gadā. Toreiz tajā piedalījās tikpat daudz komandu, cik šajā sezonā – deviņas, taču tās bija sadalītas divās zonās: Rīgas un Liepājas. Finālā savstarpēji spēkojās labākā Rīgas un Liepājas komanda, Rīgas ”Unions” kļūstot par pirmo čempionu. Finālā tas ar 11:4 pārspēja Liepājas ”Olimpija”.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas tika atjaunots arī vietējais hokeja čempionāts. Pirmajos gados tas pulcēja plašu komandu pulku – tā, piemēram, 1994./1995. gada sezonā čempionātā piedalījās 19 komandas. Par pirmo atjaunotā čempionāta uzvarētāju kļuva Ķekavas ”Sāga”.

Kopš neatkarības atgūšanas par čempionēm bez ”Sāgas” kļuvušas arī tādas komandas kā Rīgas ”Pārdaugava”, Rīgas ”Nik’s Brih”, Rīgas ”Alianse”, Ogres ”Essamika”/LB, Liepājas ”Metalurgs”, ”Riga 2000”, ”Dinamo Juniors”, ”SMScredit.lv”, ”Prizma”, ”Mogo”, ”Liepāja”, ”Kurbads”, ”Olimp/Venta 2002”, bet par pēdējo čempioni kļuva ”Zemgale”/LLU, kas iepriekšējā čempionātā sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-0 sakāva ”Olimp”.

Jaunajā, 2022./2023. gada sezonā turnīrā piedalās sešas komandas no Latvijas, bet trīs no Lietuvas. Tādā veidā izdevies palielināt vienību skaitu, kā arī paplašināt ģeogrāfiju. Līdz ar to kāda no komandām kļūs par Baltijas čempioni, bet labākā no katras valsts iegūs arī vietējās valsts čempiones godu.

Komandas

Komandas 2022.–23. gada sezonā

No Latvijas jaunajā sezonā Optibet hockey league startē tādas komandas kā ”Mogo”/LSPA, ”Zemgale”/LLU, Rīgas ”Dinamo”, ”Prizma”, ”Rīga” un DLSS/”Dinaburga” komandas. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, čempionātā vairs nepiedalās komanda no Liepājas, bet klāt nākusi Rīgas ”Dinamo”, kas vēl nesen pārstāvēja Latviju Kontinentālajā hokeja līgā. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tā lēma vairs čempionātā nepiedalīties. No Lietuvas turnīrā startē tādas vienības kā Elektrēnu ”Energija”, Kauņas ”City” un ”7BET-Hockey Punks”.

Sezonas ievadā vispārliecinošāk spēlējusi ”Mogo”. 16 spēlēs tā nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu, 14 no tām izcīnot pamatlaikā, bet divas papildlaikā. 14 spēlēs trīs zaudējumus bija piedzīvojusi čempione ”Zemgale”, taču tā paralēli piedalās arī Somijas pēc spēka otrajā līgā un līdz ar to vietējā čempionātā bieži vien spēlē ar otro sastāvu.

No Lietuvas komandām sezonas ievadā vislabāk bija veicies Kauņas ”City”, kas pirmo 13 spēļu laikā bija izcīnījusi piecas uzvaras.

Izspēles formāts

Optibet hokeja līgas izspēles formāts paredz, ka vispirms visas deviņas komandas aizvadīs četru apļu turnīru. Katra aizvadīs spēles ar katru, kas nozīmē, ka ikvienai vienībai regulārajā turnīrā būs jāaizvada 32 spēles. Kopumā paredzētas 144 spēles. Izslēgšanas turnīrā iekļūs astoņas labākās komandas. Ceturtdaļfinālā spēlēs pirmās vietas ieguvēja pret astoto, otrās vietas ieguvēja pret septīto, trešās vietas ieguvēja pret sesto un ceturtās pret piekto. Ceturtdaļfinālā sērijā līdz trim uzvarām tiks noteikti pusfinālisti.

Vēlāk pusfinālā un finālā uzvarētajai jau nāksies uzvarēt sērijā līdz četrām uzvarām. Turnīra – Latvian hockey higher league – uzvarētājs tiks kronēts kā Baltijas čempions, bet augstāko vietu ieguvējas no Latvijas un Lietuvas tiks kronētas par savu valstu čempionēm.

Līgas čempions

Pašreiz par Optibet hockey league čempioni tiek uzskatīta ”Zemgale”/ LLU. Arta Ābola vadītā komanda iepriekšējā sezonā finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-0 pārspēja līdzšinējo čempioni ”Olimp/Venta 2002”. Šajā sezonā bez dalības Optibet hockey league klubs piedalās arī Somijas pēc spēka otrajā līgā Mestis. Tāpat jāpiemin, ka pagājušajā sezonā izcīnītais tituls jelgavniekiem kļuva par pirmo, tāpat kā galvenajam trenerim Artim Ābolam.

Hokeja likmes LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Latvian hockey higher league spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”hokejs”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās derības uz Latvijas čempionāta spēlēm hokejā.

Likt likmes uz hokeja notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, tostarp Optibet hokeja līgu.

Hokeja derību padomi un likmes LV BET

Hokejs ir viens no populārākajiem sporta veidiem Latvijā un arī totalizatoros, ieskaitot LV BET, tiek piedāvātas plašas likmju iespējas uz šo sporta veidu. Pati vieglākā izvēle ir paredzēt spēles uzvarētāju – tā ir arī spēlētāju iecienītākā.

Ja tomēr tevi uzrunā veikt cita veida likmes, tad tev, piemēram, ir iespēja paredzēt gūto vārtu skaitu gan kopsummā abām komandām, gan katrai atsevišķi (virs/zem, pāra/nepāra). Vari arī derēt uz handikapu gan pamatlaikā, gan papildlaikā, ja tāds, tavuprāt, tiks spēlēts.

Riskantākas izvēles ir saistībā ar katra perioda precīzu rezultātu, uzvarētāju un gūto vārtu kopsummu. Arī visus no šiem aspektiem tev ir iespējams prognozēt. Ja ļoti vēlies riskēt un esi pārliecināts par savām spējām, tad vari arī derēt uz precīzu spēles rezultātu. Latvian hockey higher league bieži vien favorīti uzvar ar ļoti lielu starpību un tie mēdz arī iemest divcipara skaitļa vārtu daudzumu.

Ja gadās, ka totalizatori pirms spēles uzskata to par samērā spraigu, tad tev ir iespējams derēt uz iespējamo papildlaiku. Citās spēlēs, kurās ir izteikts favorīts, tev ir iespēja arī derēt, ka papildlaiks spēlēts netiks un īpaši kļūdījies nebūsi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *