Ligue 1 2023./2024. gada sezonas sākums

Ligue 1 2023./2024. gada sezonas sākums

Jau no šī gada augusta vidus Francijas augstākās futbola līgas čempionātā ”Ligue 1” sāksies jaunā, 2023./2024. gada sezona. Čempionu godu mēģinās aizstāvēt Parīzes ”Saint-Germain”, kas starpsezonā piedzīvojusi nopietnas pārmaiņas sastāvā. Tāpat komandu skaits samazinājies līdz 18. Vai vēlies vairāk uzzināt par vadošajām futbola līgām? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Ligue 1 – 2022./2023.gada sezonas kopsavilkums

Pagājušā gada sezona kļuva par pagaidām pēdējo Francijas ”Ligue 1”, kurā startēja 20 komandas. 2021. gada jūnijā turnīra organizatores valde pieņēma lēmumu ar 2023./2024. gada sezonu samazināt vienību skaitu līdz 18. Tas nozīmēja, ka sacensības iepriekšējās sezonas izskaņā pametīs nevis divas, bet gan četras komandas.

Par čempioni gan nemainīgi kļuva pēdējo gadu spēcīgākā Francijas komanda – Parīzes ”Saint-Germain”. 38 spēlēs klubs izcīnīja 85 punktus, beigās tikai par vienu punktu apsteidzot sīvāko konkurenti, ”Lens”. Trešo vietu ieguva ”Marseille” (73 punkti). Tas nozīmē, ka nākamajā gadā UEFA Čempionu līgā spēlēs PSG un ”Lens”, Čempionu līgas kvalifikācijā ”Marseille”, Eiropas līgā ”Rennes”, bet Konferences līgas kvalifikācijā ”Lille”. Kopumā PSG šajā sezonā izcīnīja kluba vēsturē 11. čempiona titulu un devīto kopš 2012./2013. gada sezonas.

Izkrišanas zonā nozīmīgākā cīņa noritēja tikai par to, kura no komandām būs ceturtā, kas nākamajā sezonā spēlēs līgu zemāk. Tikai 18 punktus visas sezonas garumā spēja izcīnīt ”Angers”. Vēl līgu zemāk spēlēs ”Troyes”, ”Ajaccio” un ”Auxerre”, kura kopvērtējumā par punktu atpalika no 16. vietā esošās ”Nantes”.

Pašreiz valsts lielākais klubs PSG ieguva arī individuālās balvas. Par sezonas labāko spēlētāju atzina kluba uzbrukuma līderi Kiljanu Mbapē, kurš uzreiz pēc sezonas beigām informēja vienību par to, ka pēc līguma beigām to nepagarinās. Tas devis vietu spekulācijai, vai jau šajā vasarā Mbapē nepametīs Parīzi. To jau izdarījis argentīnietis Lionels Mesi, kurš savus karjeras pēdējos gadus pavadīs ASV, Maiami ”Inter” vienībā. Tajā vairs nespēlēs pieredzējušais spānis Serhio Ramoss, kā arī ir neskaidrības par brazīlieša Neimāra nākotni. Tiek ziņots, ka klubs neliktu šķēršļus viņu nosūtīt uz kādu komandu īrē.

Francijas līga 2023./2024.gada sezonā

Nākamajā sezonā Francijas ”Ligue1” sezonā piedalīsies tādas komandas kā Parīzes ”Saint-Germain”, ”Lens”, ”Marseille”, ”Rennes”, ”Lille”, ”Monaco”, ”Lyon”, ”Clermont Foot”, ”Nice”, ”Lorient”, ”Reims”, ”Montpellier”, ”Toulouse”, ”Brest”, ”Strasbourg” un ”Nantes”. Pirmo reizi pēdējo 14 gadu laikā Francijas augstākajā čempionātā spēlēs ”Le Havre”, kas spēja iegūt pirmo vietu otrajā līgā. Tāpat pēc vienas sezonas izlaišanas tajā atgriezusies ”Metz”. Jāmin, ka šī kopumā kļūs par 86. reizi, kad tiek rīkots augstākās līgas čempionāts.

Ligue 1 spēļu grafiks 2023./2024.gada sezonā

Zināms, ka kopumā katra komanda aizvadīs 34 spēles. Lai varētu kļūt par čempioni, jāiekrāj visvairāk punktu šo maču laikā. Pagaidām precīzs kalendārs vēl nav publicēts, taču ir jau konkretizēts, ka pirmā kārta noritēs šī gada 12. un 13. augustā, bet noslēdzošās spēles 2024. gada 18. maijā. Pēcāk gaidāmi izkrišanas zonas ”play-off” mači, kas risināsies 30. maijā un 2. jūnijā. Konkrētajā playoff mačā piedalīsies 16. vietas ieguvēja pret otrās līgas playoff uzvarētāju pusfinālā. Jāatceras, ka gaidāmajā sezonā nebūs tik liels pārtraukums Pasaules kausa dēļ, taču, kā jau ierasts, turnīrā plānots ziemas pārtraukums. Tas noritēs pēc tam, kad turnīrā būs nospēlēta puse sezonas – jeb pēc 17. kārtas izspēles. Sagaidāms, ka ziemas pārtraukums noritēs no šī gada 20. decembra līdz 2024. gada 13. janvārim, kad čempionāts atsāksies ar 18. kārtas mačiem.

Ligue 1 favorītes

Viena no galvenajām favorītēm noteikti būs Parīzes ”Saint-Germain”, kurš Francijā dominējis kopš 2012./2013. gada sezonas. Tomēr jāņem vērā, ka šajā vasarā komandu var sagaidīt nopietnas pārmaiņas ne vien spēlētāju rindās, bet arī trenera. Visdrīzāk kā vienas no favorītēm būs arī ”Lens”, ”Lyon”, ”Marseille”, kā arī ”Monaco”. Šīs vienības allaž tiek sauktas par vienām no galvenajām titula tīkotājām. Tomēr, lai izcīnītu titulu, no troņa būs jāgāž pēdējo gadu spēcīgākā un arī bagātākā vienība – PSG.

Ligue 1 padomi un likmes

Uz Ligue1 spēlēm LV BET Sporta totalizators piedāvā plašu likmju piedāvājumu. Iespējams veikt derības ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī iesistajiem vārtiem, virs/zem koeficientiem, handikapiem, notikumiem katrā puslaikā atsevišķi, precīzu rezultātu, vārtu guvējiem, kā arī statistikas datiem kā stūra sitieniem, brīdinājumiem, VAR, izdarītajiem sitieniem un daudz ko citu. Pirms veic likmes iepazīsties, kā pēdējās spēlēs veicies konkrētajām komandām un to izmaiņas sastāvos – otrais faktors būs īpaši svarīgs pirms čempionāta atklāšanas spēles, jo komandas starpsezonā veiks rokādes to spēlētāju rindās.

Likmes uz 2023./2023. gada Ligue 1 sezonu LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Ligue1 spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas šīs valsts futbola mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Pie tam, jāmin, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *