Seko basketbola pēdās: Latvijas futbola izlasi trenēs itālis Nikolato

Seko basketbola pēdās: Latvijas futbola izlasi trenēs itālis Nikolato

Pirmdien, 5. februārī, Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde vienbalsīgi lēma par nākamo vīriešu izlases galveno treneri iecelt 57 gadus veco itāļu speciālistu Paolo Nikolato, kura pēdējā darbavieta bija kopā ar Itālijas U21 izlasi. Jau martā gaidāma viņa debija kā izlases galvenajam trenerim, bet 2024. gada rudenī izlase sāks UEFA Nāciju līgas C līgas ciklu. Vēlies veikt derības uz futbola izlašu spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt prognozes.

Izlases trenera vieta vakanta kļuva pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla

Latvijas futbola izlases vēsturē bijuši dažādi treneri – Aleksandrs Starkovs, Gerijs Džonsons, Revazs Dodžuašvili, Marians Pahars, Jurijs Andrejevs, Jānis Gilis, Miksu Pātelainens, Slaviša Stojanovičs un Dainis Kazakevičs, kurš ar izlasi strādāja no 2020. līdz 2023. gadam. Kazakeviča vadībā izlase pirmo reizi iekļuva Nāciju līgas C līgā, pēdējā sezonā D līgas grupā izcīnot 13 punktus konkurencē ar Moldovas, Andoras un Lihtenšteinas izlasēm.

Kazakeviča posteni galvenā trenera amatā ietekmēja sniegums 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kur Latvijas futbola izlase spēkojās pret Horvātijas, Turcijas, Velsas un Armēnijas valstsvienībām. Astoņās spēlēs tika izcīnīts tikai viens panākums pret armēņiem savā laukumā, kas grupā deva pēdējo vietu. Cikla laikā tika neslēpta nepatika pret galvenā trenera komunikācijas stilu, bet pēc cikla beigām Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde lēma neturpināt sākto sadarbību ar Kazakeviču un izmaksāt viņam līgumā pienākošos kompensāciju.

Uz trenera amatu pretendēja pieci kandidāti

Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko pauda, ka viņš vēlētos jauno treneri apstiprināt pirms 8. februārī notikušās UEFA Nāciju līgas jaunās sezonas izlozes. Mērķis tika piepildīts, trenerim tiekot ieceltam amatā 5. februārī, kad notika LFF valdes sēde.

Uz amatu kopumā pretendēja pieci nozīmīgi kandidāti. Bijušais ”Riga” un Brēmenes ”Werder” speciālists Viktors Skripņiks no kandidātu loka izkrita pēc tam, kad viņa pamatvaloda saziņā ar spēlētājiem būtu krievu. Divi citi kandidāti – Valds Dambrausks un Mareks Papšuns – prioritāti savā karjerā stādīja darbu ar klubiem, nevis izlasi. Tas nozīmēja, ka LFF būs jāizvēlas no diviem kandidātiem – bijušā Zviedrijas izlases galvenā trenera Jannes Adešona un itāļa Paolo Nikolato, kura pēdējā darbavieta bija ar Itālijas U21 izlasi.

Kā tika atklāts preses konferencē, tad lēmums tika pieņemts dienu pirms LFF valdes sēdes, lemjot par labu Nikolato, kurš bija gatavs arī ikdienā būt klāt Latvijā un vērot futbola procesus. Zviedrs Adešons pusi laika vēlējās pavadīt savās mājās Zviedrijā, tādējādi nevarot, iespējams, dot tādu visaptverošu pienesumu Latvijas futbola sistēmai, kādu vēlējās sagaidīt LFF.

Vienošanās panākšana gan nevedās gludi. 5. februāra valdes sēdē Nikolato kandidatūra, kurš arī pats apmeklēja sēdi, tika atbalstīta vienprātīgi, taču trenera aģents vēlāk ar LFF prezidentu un citām personām veltīja ilgas pārrunas attiecībā uz dažādām detaļām par līgumu. Viena no tām – par tā ilgumu. Puses vienojās, ka līgums tiks slēgts līdz 2025. gada novembrim jeb gandrīz diviem gadiem. Tikai pēc tam varēja oficiāli vēstīt, ka par futbola izlases galveno treneri kļuvis Paolo Nikolato.

Kas ir Paolo Nikolato?

57 gadus vecais Nikolato līdzšinējo trenera karjeru pavadījis savā dzimtenē, pārsvarā strādājot ar dažādām jauniešu izlasēm. No 2016. līdz 2017. gadam viņš trenēja Itālijas U18 izlasi, no 2017. līdz 2018. gadam U19 izlasi, no 2018. līdz 2019. gadam U20 izlasi, bet no 2019. līdz 2023. gadam U21 izlasi. Vēl viņš no 1999. gada līdz 2014. gadam strādāja ar Itālijas kluba ”Chievo” jauniešu komandu, bet no 2014. līdz 2016. gadam ”Lumezzane” vienību.

Augstāko sasniegumu viņš iespējis ar Itālijas U19 izlasi, 2018. gadā ar to kļūstot par Eiropas čempionāta vicečempioni jeb otrās vietas ieguvēju. Tikmēr gadu vēlāk, 2019. gadā, viņš U20 Pasaules kausā ar Itālijas izlasi ieguva ceturto vietu. Nikolato pēc stāšanās Latvijas izlases amatā pauda, ka nākamajos mēnešos labāk iemācīsies komunicēt angļu valodā, kas šobrīd vismaz publiskajā telpā nav tā viņa stiprākā puse.

Nikolato debija pie izlases stūres gaidāma jau martā

Paolo Nikolato Latvijas futbola izlases galvenā trenera amatā debitēs jau pēc pusotra mēneša. 21. martā izbraukumā valstsvienība aizvadīs pārbaudes spēli pret Kipru. Martā gaidāma vēl viena pārbaudes spēle, pretiniekam vēl neesot atklātam.

Pēcāk jūnijā Latvijas futbola izlase sāks vecāko turnīru pasaulē – Baltijas kausu. Pusfinālā 8. jūnijā tai gaidāms mačs pret Lietuvu. Uzvaras gadījumā finālā būs jāspēkojas pret Igaunijas un Fēru salu mača uzvarētāju.

Tikmēr 2024. gada rudenī Latvija sāks UEFA Nāciju līgas C līgas izspēli. 8. februāra izlozē noskaidrojās, ka Latvijas futbolisti vienā grupā cīnīsies pret Ziemeļmaķedonijas, Armēnijas un Fēru salu izlasēm. 7. septembrī izbraukumā tā cīnīsies pret Armēniju, 10. septembrī mājās pret Fēru salām, 10. oktobrī mājās pret Ziemeļmaķedoniju, 13. oktobrī izbraukumā pret Fēru salām, 14. novembrī izbraukumā pret Ziemeļmaķedoniju, bet 17. novembrī savā laukumā ciklu noslēgs pret Armēniju. Lai noturētos C līgā, izlase nevar palikt pēdējā vietā grupā. Uzvara grupā ļaus pacelties uz B līgu.

Futbola derības LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz visām Latvijas futbola izlases spēlēm. Piedāvājumā būs ne tikai iespēja veikt derības uz spēles uzvarētāju, bet arī daudziem citiem ar spēli saistītiem aspektiem – mača handikapu, uzvarētāju katrā no puslaikiem, gūtajiem vārtiem puslaikos, kopā un katrai komandai atsevišķi, kā arī daudziem statistikas datiem (auti, pārkāpumi, kartiņas, sitieni, un citi). Tāpat vari prognozēt precīzu rezultātu, vārtu guvējus un daudz ko citu.

Ja vēlies izdarīt likmes uz izlases spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *