Futbola stadioni Latvijā 

Futbola stadioni Latvijā 

Futbols ir viens no populārākajiem sporta veidiem Latvijā. Lai ar to varētu nodarboties, nepieciešami sporta laukumi, bet profesionālai novirzei vēlami ir lielāka izmēra laukumi ar tribīnēm. Pēdējos gados, pateicoties privātu klubu iniciatīvām, palielinājies futbola stadionu Latvijā skaits. Vai vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi. 

  • Daugavas stadions ir lielākais sporta stadions Latvijā. Dibināts 1927. gadā, šis stadions ir lielākais valstī. Tajā var tikt aizvadītas futbola un vieglatlētikas sacensības, bet kopš 1992. gada tas ir nacionālas nozīmes stadions jeb pieder Latvijas valstij.
  • Stadiona ietilipība atkarīga no tribīņu daudzuma. Tā, piemēram, pieminētajā Daugavas stadionā ir nedaudz virs desmit tūkstošiem sēdvietām, bet ‘’Skonto’’ stadionā, ko futbola līdzjutēji uzskata par labāku mājvietu futbola spēļu aizvadīšanai, iespējams sapulcēties ap astoņiem tūkstošiem.
  • Liec likmes uz futbolu LV BET. Pie mums pieejams plašs futbola spēļu piedāvājums. Izņēmums nebūs arī Latvijā notiekošās spēles, kurās iespējamas dažādas likmju variācijas, ne tikai spēlētāju iecienītākā – uzvarētāja paredzēšana.

Daugavas stadions ir lielākais sporta stadions Latvijā

Futbola stadioni Latvijā ir ikkatrā no lielākajām valsts pilsētām. Nozīmīgākie sporta pasākumi tādos sporta veidos kā futbolā, vieglatlētikā un regbijā tiek aizvadīti stadionos. Latvijā pieejami dažāda lieluma futbola stadioni – no treniņlaukumiem līdz nopietnas ietilpības laukumiem, kuros iespējams aizvadīt augstākā līmeņa spēles.

Daugavas stadionu var uzskatīt par lielāko sporta stadionu Latvijā. Tas dibināts 1927. gadā un laika gaitā caur rekonstrukcijām tika palielināts tribīņu skaits līdz vairāk nekā desmit tūkstošiem. 1949. gadā pēc rekonstrukcijas stadiona ietilpība bija 5000 skatītāju, bet vēl pēc gada veiktajā tribīņu pārbūvē skaitli palielināja par divām reizēm. Šobrīd Daugavas stadionā bez futbola notikumiem var notikt arī vieglatlētikas sacensības.

No 1992. gada Daugavas stadions ieguvis Latvijas nacionālās sporta bāzes statusu. Līdz pat 2000. gadam šajā vietā spēles aizvadīja Latvijas futbola izlase, bet pēc ‘’Skonto’’ stadiona atklāšanas ilgus gadus tieši tur izlase priecēja līdzjutējus. Pēc pēdējiem renovācijas darbiem stadionā valstsvienība atgriezās Daugavas stadionā, taču tribīņu atrašanās pārāk tālu no laukuma dēļ sporta līdzjutēji vietu kritizē un labprātāk aicina spēles aizvadīt Emīla Melngaiļa ielā esošajā laukumā.

‘’Skonto’’ stadions ir otrs nozīmīgākais futbola stadions Latvijā. To atklāja 2000. gadā un tā ietilpība ir ap astoņiem tūkstošiem līdzjutēju. Šajā vietā šobrīd mājas spēles aizvada viena no spēcīgākajām futbola virslīgas komandām ‘’Riga’’, bet citu stadionu neatbilstības UEFA prasībām dēļ šajā vietā bieži citi klubi spēlē Eirokausa mačus. Arī izlase bieži vien līdzjutējus priecē tieši ‘’Skonto’’ stadionā un 2022. gada septembrī šeit notiks pirmā valstsvienības spēle ilgākā laika posmā.

Futbola stadioni pastāv arī ārpus Rīgas. Liepājā, Valmierā, Jelgavā, Salaspilī un Ventspilī ir laba līmeņa stadioni, kuros iespējams aizvadīt futbola Virslīgas mačus. Tikmēr Rīgā un tās tuvumā investīcijas veikuši divi lieklubi – ‘’Riga’’ un RFS, veidojot savas futbola bāzes. RFS jau atklājusi bāzi Valdlaučos, kuros ir vairāki treniņlaukumi un spēļu laukums, kuru laika gaitā klubs papildinās ar ietilpīgākām tribīnēm. ‘’Riga’’ pieder vairāki mazāki laukumi Mežaparkā, kā arī tas izveidojies treniņu bāzi Piņķos. Tieši šajā vietā klubs plāno celt stadionu ar vairāku tūkstošu skatītāju vietām.

Stadiona ietilpība atkarīga no tribīņu daudzuma

Tas, cik liels skaits līdzjutēju varētu apmeklēt spēli, atkarīgs no katra stadiona iepriekš saskaņotā projekta pirms būvniecības sākuma. Starp Latvijas stadioniem lielākā ietilpība ir Daugavas stadionam – gandrīz 10 500 vietu. Nākamais ir ‘’Skonto’’ stadions, kurā var satilpt astoņi tūkstoši skatītāju. Sākotnēji bija plānota stadiona ietilpība 9500 tribīņu vietu apmērā, taču beigās tik apjomīgu stadionu izveidot neizdevās.

Reģionālajos stadionos, kā, piemēram, Liepājā un Ventspilī var sanākt aptuveni četri un nedaudz virs trim tūkstošiem līdzjutēju. Pagaidām tieši ‘’Daugavas’’ un ‘’Skonto’’ stadions uzskatāmi par diviem nozīmīgākajiem futbola stadioniem Latvijā un tieši tamdēļ tieši šajās lokācijās notiek visas svarīgākās futbola spēles gan klubu, gan izlašu līmenī.

Šajā aspektā bieži piemnēts, ka Latvijas Futbola federācijai ir vēlme izveidot tā saucamās ‘’futbola mājas’’ – stadionu, kurā bāzētos Latvijas izlase un atrastos arī Futbola federācijas birojs. Vienu brīdi stadiona ideja tika līdz publiskai apspriešanai un papildus finanšu līdzekļu piesaistes, taču projekts, kas tika paredzēts Krišjāņa Barona ielā, tika apturēts. Zināms, ka šobrīd ideja atguvusi otro elpu un tiek meklētas citas lokācijas, jo iepriekš plānotajā vietā izveidots bērnu rotaļu laukums.

Liec likmes uz futbolu

Uz visām Latvijā notiekošajām futbola spēlēm LV BET piedāvā veikt futbola derības. Pie tam, tev ir iespējams derēt uz vairākiem ar spēli saistītiem aspektiem, ne tikai mača uzvarētāju.

Vari paredzēt spēles handikapu, puslaika uzvarētāju, puslaika un pilna laika uzvarētāja kombināciju, kā arī to, kura komanda iesitīs pirmā, bet kura pēdējā. Ja tev patīk riskantākas likmes, tad abos puslaikos tev pastāv iespēja paredzēt precīzu rezultātu.

Ir iespējams arī derēt uz katras komandas gūto vārtu skaitu (virs/zem, nepāra/parasts) un vai, piemēram, viesu vai mājiineku komandai savus vārtus izdosies nosargāt neskartus. Ar visām iespējamajām likmju kombinācijām vari iepazīties spēles piedāvājumā.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi notikumu, kas tevi interesē un izpēti pieejamās derību iespējas. Kad tas paveikts, izvēlies vēlamo koeficientu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem sniedzam jaunāko informāciju par futbolu un tajā notiekošajām spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *