Jaunā F1 zvaigzne – Makss Verstapens

Jaunā F1 zvaigzne – Makss Verstapens

24 gadus vecais nīderlandietis Makss Verstapens ir 2021. gada F1 jeb Formula 1 čempions, kurš atkārtotam titulam pretī dodas arī 2022. gada sezonā. Holandietis ir ‘’Red Bull’’ komandas braucējs – tieši šajā komandā viņš sāka F1 karjeru un turpinās vismaz līdz 2028. gada sezonas beigām. Vai vēlies vairāk uzzināt par F1? Iepazīsties ar iespējamo likmju variācijām LV BET Sporta blogā un dodies izdarīt likmi! 

  • Holandiešu sacīkšu braucējs dzimis sportiskā ģimenē. Verstapena tēvs Joss Verstapens arī bija sacīkšu pilots, no 1994. līdz 2003. gadam startējot F1 septiņās dažādās komandās. Karjeras laikā Verstapena tēvs divas reizes kāpa uz goda pjedestāla, bet lielākus panākumus guvis viņa dēls.
  • Verstapena lielākais sasniegums – Formula 1 pasaules čempions 2021. gada sezonā. Pirms gada holandietis sasniedza līdz šim lielāko karjeras panākumu, uzvarot F1 čempionāta kopvērtējumā, pēdējā posmā dramatiskā veidā apsteidzot septiņkārtējo čempionu Lūisu Hamiltonu.
  • Liec likmes uz F1 LV BET. Motosporta karalis, pateicoties Netflix šovam, pēdējos gados piesaistījis jaunus līdzjutējus un pavisam cita līmeņa interesi. LV BET iespējams izdarīt likmes uz jebkuru no posmiem. Pie tam, uz katru no tiem vari izdarīt likmes uz visdažādākajiem ar posma iznākumu saistītiem aspektiem, sākot no uzvarētāja un beidzot ar to, kurš no pilotiem pirmais izstāsies.

Holandiešu sacīkšu braucējs dzimis sportiskā ģimenē

Makss Verstapens dzimis 1997. gada 30. septembrī. Viņa tēvs ir sacīkšu braucējs Joss Verstapens, bet māte Sofija Kumpena, kas piedalījusies kartinga sacensībās. Ģimenē ir arī jaunāka māsa Viktorija. Verstapena vecāki gan, sportistam vēl esot jaunam, izšķīrās. Makss turpinājumā dzīvoja kopā ar savu tēvu, bet māsa kopā ar māti.

Verstapens dzimis sportiskā ģimenē, pie tam, viņa tēvs bijis augsta līmeņa autosporta sacīkšu braucējs. No 1994. līdz 2003. gadam Joss Verstapens startēja F1, pārstāvot septiņas dažādas komandas. Viņa augstākais panākums bija divos posmos stāšanās uz goda pjedestāla, tādējādi kļūstot par pirmo nīderlandieti, kam tas izdevies.

Holandiešu sacīkšu braucējs autosporta tuvumā bija jau no bērna kājas. Divu gadu vecumā viņam uzdāvināja kvadraciklu, ar kuru viņš braukāja ap mājas dārzu. Divus gadus vēlāk Verstapens tika pie kartinga un, kā daudzi citi nākamie F1 piloti, holandietis vēlāk piedalījās kartinga sacensībās, pirmo uzvaru izcīnot septiņu gadu vecumā. Pie tam, toreiz viņš startēja kopā ar citiem autosportistiem, kuri bija vismaz 11 gadus veci. Deviņu gadu vecumā viņš kļuva par kartinga čempionu Beļģijā un Nīderlandē.

Līdz pat 2010. gadam Verstapens piedalījās kartinga sacensībās Beļģijā un Nīderlandē, bet līdz ar šo gadu nīderlandietis sāka startēt starptautiskās sacensībās. Viņu nolīga komanda CRG, lai tās rūpnīcas komandā viņš startētu Eiropas un pasaules čempionātos. Līdz 15 gadu vecumam Verstapens bija divas reizes uzvarējis Eiropas čempionātā, bet reizi pasaules, tādējādi kļūstot par pirmo, kam tas izdevies.

Pirmo pieredzi sacīkšu auto Verstapens guva 2013. gadā, kad Formula 3 ietvaros viņš piedalījās Pembrey Circuit sacensībās. Tikmēr 2014. gada janvārī tika paziņots, ka sportists debitēs sacīkšu braucēja lomā, piedaloties Floridas Winter Series sacensībās. Tajās viņš uzvarēja divos posmos, bet vēlāk turpināja karjeru Formula 3 čempionātā, uzvarot sešos posmos un iegūstot trešo vietu kopvērtējumā.

Debiju F1 Verstapens piedzīvoja 2014. gadā ‘’Scuderia Toro Rosso’’ komandā. Kopš 2016. gada holandiešu sacīkšu braucējs ir ‘’Red Bull’’ pilots, ātri vien kļūstot par tās līderi. Puses jau vienojušās par sadarbību vismaz līdz 2028. gada čempionāta beigām, bet šīs komandas sastāvā sportists kļuvis par favorītu cīņā par titulu.

Verstapena lielākais sasniegums – Formula 1 pasaules čempions 2021. gada sezonā

Pirmo uzvaru F1 Makss Verstapens izcīnīja 2016. gadā Spānijas Grand Prix ietvaros. Pie tam, tās bija Verstapena pirmās sacīkstes ‘’Red Bull’’ pilota godā. 18 gadu un 228 dienu vecumā Verstapens kļuva par visu laiku jaunāko F1 sacensību uzvarētāju. Kopumā pirmajās astoņās sacensībās ar ‘’Red Bull’’ Verstapens sešas reizes iekļuva labāko pieciniekā, bet četras reizes kāpa uz goda pjedestāla.

Līdz pat 2019. gada čempionātam Verstapens kopvērtējumā gan nespēja ielauzties labāko trijniekā. 2016. gadā viņš kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, 2017. gadā sesto, bet 2018. gadā ceturto. Pirmo reizi trijniekā viņš iekļuva 2019. gadā, esot trešais, šo pašu pozīciju izcīnot arī 2020. gadā.

Citādāks sezonas atrisinājums bija vērojams nākamajā sezonā, kurā Verstapens ieguva lielāko sasniegumu, kļūstot par Formula 1 pasaules čempionu 2021. gada sezonā. Visa gada laikā holandietis uzvarēja desmit posmos, bet 18 kāpa uz goda pjedestāla jeb astoņos citos posmos viņš ierindojās otrajā vai trešajā vietā. Ar visu to čempiona gods noskaidrojās pašā pēdējā posmā Abū Dabī. Pēdējā aplī Verstapens apsteidza sīvāko konkurentu Lūisu Hamiltonu un pārtrauca viņa un ‘’Mercedes’’ dominanci F1.

Līdz ar to Verstapens kļuva par pirmo holandieti, kurš kļuvis par F1 pasaules čempionu un 34. braucēju, kam tas izdevies šo sacensību vēsturē. 2022. gadā Makss Verstapens tuvojas čempiona goda atkārtošanai. No pirmajiem 13 posmiem viņš uzvarējis astoņos un šobrīd iekrājis 80 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Šarlu Leklēru no ‘’Ferrari’’.

Kopumā F1 karjeras laikā autosportists aizvadījis 154 sacensības, no kurām uzvarējis 28, bet vēl 42 kāpis uz goda pjedestāla otrā vai trešā pakāpiena. 2021. gadā holandieti līdzjutēju aptaujā atzina par populārāko pilotu, bet kopumā sportistam izveidojusies liela fanu komūna dzimtajā Nīderlandē. Kvēlākie no tiem dodas atbalstīt sportistu ne tikai Nīderlandē notiekošajā posmā, bet arī citos Eiropas posmos kā Austrijā, Ungārijā un Beļģijā.

Liec likmes uz F1

F1 kļūst aizvien populārāks sporta līdzjutēju vidū. LV BET piedāvā likt likmes uz jebkuru no 22 Lielās balvas izcīņas sacensībām. Pie tam, likmju iespējas ir visdažādākās. Vari paredzēt, kurš no pilotiem uzvarēs posmā, kuri iekļūs labāko trijniekā, kuri labāko sešiniekā, bet kuri posmu noslēgs ar punktu izcīnīšanu (iekļūšanu labāko desmitniekā).

Pie tam, vari likt likmes arī uz iespējamo kvalifikācijas uzvarētāju. Saistībā ar kvalifikāciju iespējams derēt arī uz noteiktu dueļu rezultātu – piemēram, kā noslēgsies duelis starp divas komandas pārstāvjiem ‘’Red Bull’’ Serhio Peresu un Maksu Verstapenu jeb kurš no viņiem kvalifikāciju noslēgs augstākā vietā. Tas nozīmē, ka pastāv arī Maksa Verstapana sporta derības.

Iespējams arī derēt uz tādiem ar posmu saistītiem aspektiem kā kura komanda sasniegs ātrāko apļa laiku, kurš pilots pirmais dosies mainīt riepas, kurš pilots pirmais izstāsies un to pašu derēt saistībā ar komandām. Tāpat iespējams likt likmes, vai abas vienas komandas mašīnas finišēs labāko trijniekā, labāko sešiniekā vai labāko desmitniekā.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem piedāvājam jaunāko informāciju par Formulu 1 un tajā notiekošajām sacensībām.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *