Dakāras rallijs 2023

Dakāras rallijs 2023

No 2022. gada 31. decembra līdz 2023. gada 15. janvārim gaidāms ikgadēji prestižākais daudzdienu rallijs pasaulē – Dakāras rallijs. Kopš 2020. gada to rīko Saūda Arābijas teritorijā un izņēmums nebūs arī 2023. gada pasākums. Sportisti piedalās dažādās kategorijās, cīnoties par uzvaru kopvērtējumā. Vai vēlies vairāk uzzināt par motosportu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par Dakāras ralliju

Sacensību ideja radās 1977. gadā, kad Tjerī Sabins apmaldījās Tenerē tuksnesī vienu sacensību laikā. Tajā brīdī viņš nodomāja, ka tuksnesis varētu būt laba vieta, kur aizvadīt rallija sacensības. Pirmais Dakāras rallijs notika 1979. gadā un līdz pat 2008. gadam to organizēja maršrutā no Francijas galvaspilsētas Parīzes līdz Senegālas pilsētai Dakārai. 1979. gada pirmajā sacensību reizē rallijā piedalījās 182 dalībnieki, tikai 74 tiekot līdz galam. Nākamajā gadā dalībnieku skaits sasniedza 216, tam palielinoties arī turpmāk.

Dalībniekiem gan visa rallija laikā nācās saskarties ar iespējamiem drošības draudiem, jo viņi ceļoja caur Āfrikas tuksnešiem un dažādiem ciemiem, kuri nebija tie turīgākie. Tas noveda pie 2008. gada, kad drošības draudu dēļ Mauritānijā rallijs nemaz nenotika. Sākot ar 2009. gadu, Dakāra ir tikai šī rallija nosaukumā, bet ne vietā, kur tas finišē. Līdz 2019. gadam sportisti sacentās Dienvidamerikā, bet kopš 2020. gada Saūda Arābijā.

Dakāras rallija dalībnieki

Dakāra piedalās dažādu kategoriju sportisti. Motocikla kategorijā 2023. gada sacensībās startēs tādi vīri kā Sems Sanderlands, Rikijs Brabeks, Hoans Bareda Borts, Pablo Kvantanilla, Tobijs Praiss un citi. Kvadraciklu kategorijā piedalīsies tādi braucēji kā Aleksandrs Žirū, Manuels Andujars, Kamils Višņevskis, Zdeneks Tuma un citi. Auto kategorijā piedalīsies Sebastians Lēbs, Stefans Petransels, Karloss Sainss, Matiass Ekstrēms un citi. LW Proto kategorijā starp dalībniekiem ir Fransisko Lopess, Santjāgo Navaro, Anets Fišers un citi. SSV kategorijā piedalīsies Roks Baciuska, Mareks Gonzals, Mihals Goczals, un citi. Vēl dalībnieki plānoti truck un klasiskajā kategorijā.

Visticamāk, 2023. gada rallijā nepiedalīsies neviens sportists no Latvijas. Par pēdējo latvieti, kurš startēja prestižajā rallijā, kļuva Didzis Zariņš, kurš pirms gada lietuviešu komandā ”Kreda” sēdās Toyota Hillux auto kopā ar Antanu Jukneviču.

Šī gadsimta sākumā Latvijas sportisti Dakarā piedalījušies ar dažādām sekmēm. Labākos sasniegumus no Latvijas sasniedzis motociklists Jānis Vinters, kurš 2007. gadā ierindojās sestajā vietā kopvērtējumā, bet gadu iepriekš tika līdz desmitajai pozīcijai, kas ir augsts sasniegums. Automašīnu konkurencē labākā pozīcija bijusi Andrim Dambim, kurš bijis 26. vietā. Tāpat Latvijas auto braucēji bijuši pirmie, kuri uz Dakāru devušies ar elektroauto.

Atklājiet 2023. gada Dakaras rallija svarīgākos datumus

Jāatgādina, ka Dakāras rallijs sākas decembrī, bet noslēdzas janvāra vidū. Respektīvi, to organizē ziemas periodā, kad citas rallija sacensības nemaz nenotiek. Tā būs arī 2023. gadā. Sacensības sāksies ar 11 kilometru garu prologu 31. decembrī. Kopumā sportistiem vēl paredzēti 14 dažādi posmi. Pēc astotā posma visiem sacensību dalībniekiem paredzēta viena brīvdiena. Pēdējais, 14. posms, vedīs sportistus no Al-Hofuf līdz Dammam, kur arī noskaidrosies kopvērtējuma uzvarētājs.

Dakāras rallija favorīti

Grūti ir paredzēt, kuri no sportistiem ir uzskatāmi par favorītiem. Pirms gada motociklu ieskaitē uzvarēja Sems Sanderlands, bet otrais palika Pablo Kvantanilla. Quad kategorijā par čempionu kļuva Aleksandrs Žirū, bet otro vietu izcīnīja Fransisko Moreno. Nasers Al-Atijahs kļuva par čempionu auto ieskaitē, bet Sebastians Lēbs palika otrais. Ostins Džounss uzvarēja SSV, bet Dmitrijs Sotņikovs kļuva par čempionu truck ieskaitē. Lielākā daļa no pieminētajiem sportistiem piedalīsies arī 2023. gada sacensībās un līdz ar to tieši viņi uzskatāmi par rally favorītiem.

Dakāras rallija derības LV BET

Ja tev interesē derēt uz 2023. gada rally Dakarā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”Motorsports”. Ar tā palīdzību vari izvēlēties piedāvājumā esošās spēles un izdarīt likmes.

Izdarīt likmes uz Dakāras ralliju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Tas ir tik vienkārši! Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš piedāvā saviem spēlētājiem jaunāko informāciju par sporta notikumiem.

Likmes uz Dakāras ralliju pie LV BET

Saistībā ar šīm sacensībām vari veikt likmes uz to, kuri sportisti kļūs par kopvērtējuma uzvarētājiem, ar kādu handikapu jeb sekunžu pārsvaru tie uzvarēs, kā arī, iespējams, varēsi likt likmes uz atsevišķu posmu uzvarētājiem un citiem ar ralliju saistītiem aspektiem. Atceries, ka Dakara ir viens no slavenākajiem sporta pasākumiem pasaulē. Pirms veic likmi, iepazīsties ar dalībniekiem, to iespējamo favorītu statusu un kā tiem veicies iepriekšējos posmos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *