Latvijas labākie bokseri vēsturē

Latvijas labākie bokseri vēsturē

Līdz ar Maira Brieža panākumiem ar jaunu attīstības vilni Latvijā sāka uzplaukt bokss. Šobrīd par tā nozīmīgākajām pasaules cīņām interesējas ļoti liela daļa Latvijas sporta mīļu, tāpēc ielūkojāmies vēsturē un analizējām labākos Latvijas bokserus. Vai vēlies vairāk uzzināt par boksu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic derības.

Latvijas profesionālie bokseri

Latvijā ar boksu sportisti nodarbojušies arī 20. gadsimtā, tajā sasniedzot nozīmīgus panākumus, kamēr mūsdienās par diviem nozīmīgākajiem profesionāļiem var saukt Mairi Briedi un Ričardu Bolotņiku. Vēl attīstījusies LNK Industries paspārnē esošā LNK Boxing, kur sevi apliecina jauni un talantīgi bokseri. To rindās atrodas tādi cīkstoņi kā Francis Rozentāls, Artjoms Ramlavs, Kristaps Bulmeistars, Ralfs Vilcāns un citi. Vēl cits zināms bokseris Latvijā ir Kristaps Zutis, taču viņš pēdējā laikā aizraujas ar citām aktivitātēm un sevi apliecinājis arī MMA ringā.

Pirmās latviešu uzvaras

Par vienu no pirmajām nozīmīgajām latviešu bokseru uzvarām jāmin Aloiza Tumiņa panākums 1961. gada Eiropas čempionātā. Tieši viņš kļuva par toreizējo Eiropas čempionu, bet divus gadus vēlāk Tumiņš šajās pašās sacensībās tika pie otrās vietas. Karjeras laikā Tumiņš divas reizes kļuva arī par PSRS čempionu – vispirms 1956. un vēlāk arī 1960. gadā.

Tumiņš gan nav vienīgais latvietis, kurš triumfējis Eiropas čempionātā. Par tādu 1987. gadā kļuva Jurijs Vauļins. Bez triumfa Eiropas čempionātā Vauļins vienu reizi kļuva par PSRS čempionu, bet divas reizes tajā ieguva trešo vietu. Sākot ar 1989. gadu, Vauļins kļuva par profesionālu bokseri aiz Latvijas boksa robežām. Viņš aizvadīja 16 cīņas, no kurām zaudēja trīs, bet vēl vēlāk viņam arī viena cīņa MMA ringā.

Par Eiropas čempionu kļuvis arī Elvis Mihaiļenko. Pēc karjeras beigām Mihaiļenko pievērsās trenera karjerai. Mairis Briedis noteiktu karjeras posmu pavadīja, trenējoties tieši Mihaiļenko pavadībā. Latvijas boksa vēsturē Mihaiļenko kļuva par pirmo bokseri, kurš ieguvis prestižu titulu. 2002. gadā Madridē viņš kļuva par WBA Intercontinental jostas īpašnieku. Viņš kļuvis arī par EBU-EU čempionu 2004. gadā, kā arī WBF European jostas īpašnieku 2001. gadā.

Bokseru panākumi pēdējos gados

Pēdējos gados par Latvijas boksa panākumiem rūpējies Mairis Briedis. Karjeras laikā Briedis kļuvis par krūzeru divīzijas pasaules čempionu IBA versijā, pasaules boksa padomes WBC versijā, starpkontinentālo čempionu IBF versijā, WBC sudraba jostas ieguvēju, WBC pasaules čempiona jostas ieguvēju. Tāpat Briedis 2020. gadā kļuva par pasaules boksa supersērijas čempionu, finālā uzvarot kubieti Junielu Dortikosu.

Latvijas pēdējo gadu labākais bokseris Mairis Briedis savu pirmo titulu ieguva 2013. gada 22. novembrī, kad piektajā raundā pārspēja čehu Lubošu Šudu. Tas Briedim deva pasaules čempionu titulu pirmajā smagajā svarā IBA versijā. 2014. gada jūlijā Briedis ieguva Baltijas čempiona titulu WBC versijā, ar tehnisko nokautu pārspējot Džoiju Vegasu.

Jaunas virsotnes Mairis Briedis sasniedza 2016. gada 21. februārī, kad Arēnā Rīga kļuva par IBF starpkontinentālās jostas īpašnieku. Ar tehnisko nokautu otrajā raundā viņš pārspēja Daniju Venteru. Gadu vēlāk, 2017. gada 1. aprīlī Briedis kļuva jau par WBC Sudraba jostas īpašnieku. Izbraukumā Dortmundē viņš pēc vienprātīga tiesnešu lēmuma pārspēja Marko Huku, ko tobrīd sauca par Brieža lielāko karjeras uzvaru.

Nākamo lielāko uzvaru Briedis svinēja 2020. gada 27. septembrī, kad Vācijas pilsētā Minhenē kļuva par pasaules boksa supersērijas čempionu. Viņš pēc tiesnešu vairākuma lēmuma kļuva par šī cīņas sporta čempionu nozīmīgajā turnīrā, uzvarot kubieti Junielu Dortikosu.

Karjeras griezumā piedzīvoti arī divi zaudējumi. Laikā, kad treneris Sandis Kleins strādāja ar Briedi, 2018. gada 27. janvārī Arēnā Rīga pasaules boksa supersērijas ietvaros tika aizvadīta cīņa nu jau pret vienu no pasaules boksa zvaigznēm Oleksandru Usiku. Otrais uzvarēja pēc tiesnešu vairākuma lēmumu, bet pēc cīņas vairākkārtīgi atzinis, ka tieši pret Briedi viņam bija viena no sarežģītākajām cīņām karjerā. Pēc Usika cīņas Kleins pārtrauca sadarbību ar Briedi, kamēr pats sportists pēcāk zaudējis visus savus titulus, ieskaitot jostu IBF kategorijā. Pēdējā cīņā viņš piekāpās austrālim Džejam Opetaijam.

Kopumā Mairis Briedis karjeras laikā aizvadījis 30 profesionālās boksa cīņas, uzvarot 28 no tām. 20 panākumi gūti ar nokauta palīdzību, bet astoņi, tostarp WBC Sudraba jostas iegūšanas cīņā pār Marko Huku, ar tiesnešu lēmuma palīdzību. Nākamajiem šī sporta veida pārstāvjiem paies samērā ilgs laiks, kamēr viņiem izdosies apsteigt tos augstumus, kurus sasniedza Mairis.

Latvijas bokseri boksa organizāciju reitingos

IBF organizācijas reitingā krūzeros Mairis Briedis ieņem ceturto vietu, bet ”super middleweight” divīzijā Ralfs Vilcāns ir ierindots 14. vietā. WBC versijā super middleweight divīzijā jau pieminētais Vilcāns ierindots 34. vietā, kamēr Briedis šajā sarakstā nemaz savā divīzijā vairs nav atrodams. WBO organizācijas reitingā Mairis Briedis krūzeros atrodas ceturtajā pozīcijā, bet WBA organizācijas reitingā light heavyweight reitingā Ričards Bolotņiks ieņem augsto ceturto pozīciju.

Likmes uz boksu un bokseriem LV BET

Likt likmes uz boksu ir vienkārši. Atlasi notikumu, kas tevi interesē un izpēti pieejamās derību iespējas. Kad tas paveikts, izvēlies vēlamo koeficientu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā mūsu spēlētājiem sniedzam jaunāko informāciju par boksu un tajā notiekošajām cīņām, tostarp Latvijā, Anglijā un visur pasaulē notiekošajām.

Boksa derību padomi un likmes LV BET

Totalizators LV BET piedāvā boksa derības. Šajā sporta totalizatorā iespējams veikt likmes uz visām lielākajām boksa cīņām, tostarp ar latviešu bokseru dalību. Pie tam, iespējamas daudz un dažādas derību iespējas arī bez populārākās – uzvarētāja noteikšanas. Kā cita populāra derību izvēle ir likt likmes uz cīņas noslēguma metodi – kāds uzvarēs pēc tehniskā nokauta, nokauta, tiesnešu lēmuma, diskvalifikācijas vai tiks fiksēts neizšķirts.

Ir reizes, kad cīņas laikā tiek piedzīvots nokdauns. LV BET iespējams derēt, vai bokseri vai kāds no viņiem cīņas laikā uz brīdi nonāks nokdaunā. Dažreiz konkrētais bokseris vēlāk uzvar cīņā un arī šādu iespējamību var prognozēt (”nonāks nokdaunā un vēlāk uzvarēs”).

Ar visām iespējamajām likmēm iespējams iepazīties LV BET Sporta totalizatorā. Ienāc un uzzini vairāk par pieejamajām likmēm! Bokss ir populārs sporta veids, tajā ik gadu norit cīņas par zīmīgākajām tituljostām.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *